Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Οι πηγές της απιστίας

Κρυφές συνομιλίες, ξαφνικές, συνεχείς και αδικαιολόγητες απουσίες, αλλαγή διάθεσης και συμπεριφοράς είναι ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που υποδηλώνουν απιστία.
Ένα άκρως σημαντικό θέμα, το οποίο ορίζεται ως ανάγκη για τα ζευγάρια είναι ο βαθμός στον οποίο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Τα ερωτήματα τα οποία εύλογα τίθενται για τα ζευγάρια είναι: Πόσα μπορούν να αποκαλύψουν; Πόσο σημαντικό είναι να λέγεται η αλήθεια;
Στις μακροχρόνιες σχέσεις τα ένστικτα που θέλουν τον άντρα κυνηγό και τη γυναίκα ελκυστική μειώνονται όπως και τα σεξουαλικά ένστικτα. Βέβαια η σεξουαλική επιθυμία αντικαθίσταται από συναισθήματα αγάπης τα οποία είναι βαθύτερα και τα οποία βοηθούν τη συνύπαρξη του ζευγαριού. Η σεξουαλική επαφή του ζευγαριού διαφοροποιείται και από έντονη που ήταν στην αρχή γίνεται πιο τρυφερή, κάτι που όμως απαιτεί προσπάθεια για να διατηρήσει το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Η εύκολη λύση η οποία συναντάται όλο και συχνότερα είναι οι σύντροφοι να αναζητήσουν την σεξουαλική ικανοποίηση με διαφορετικό σύντροφο.
Oι αιτίες της απιστίας
Η απιστία σαν συμπεριφορά μπορεί να προκαλείται απο διαφορετικά αίτια ή συνδυασμό αυτών. Τα πιο σημαντικά απο αυτά είναι τα παρακάτω:
Bιολογικά αίτια, τελευταίες έρευνες αναφέρουν γονίδια τα οποία εκφράζουν διαφορετικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Κάποιοι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί γονίδια τα οποία σχετίζονται με τη μονογαμία.
Οι απόψεις και οι στάσεις που έχουμε αναπτύξει για την απιστία αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της συμπεριφοράς μας.
Η αναζήτηση αύξησης της αδρεναλίνης ενάντια στην ρουτίνα της καθημερινότητας, η γοητεία του απαγορευμένου.
Η φροϋδική θεωρία υποστηρίζει ότι τα ένστικτα της ζωής εμπεριέχουν τα σεξουαλικά ένστικτα άρα ο φόβος του θανάτου σχετίζεται με την αναζήτηση ερωτικού ενδιαφέροντος έξω από το γάμο.
Η έλλειψη επικοινωνίας μέσα στη σχέση, τα συναισθηματικά κενά, η συναισθηματική απομάκρυνση, είναι πολλές φορές λόγοι οι οποίοι οδηγούν στην αναζήτηση κάποιου συντρόφου ο οποίος θα γεμίσει αυτά τα κενά.

Οι συγκρούσεις και θυμός μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία για λόγους εκδίκησης
Η κρίση μέσης ηλικίας, ανασφάλειες, ανάγκη για επιβεβαίωση κτλ.
Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως η εξωστρέφεια, η συναισθηματική αστάθεια και τα προοδευτικά-ανοιχτά μυαλά είναι χαρακτηριστικά που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία. Ενώ η ευσυνειδησία, η ειλικρίνεια, η σταθερότητα αναφέρονται ως χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιου που είναι πιστός.
Το περιβάλλον πολλές φορές μπορεί να αυξήσει της πιθανότητες απιστίας. Αν υπάρχουν πολλές επιλογές, ακόμα και μια μικρή απογοήτευση μπορεί να οδηγήσει στην απιστία.
Διαφορές αντρών και γυναικών
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Πανελλαδικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε απο την Εταιρία Μελέτης Σύγχρονης Σεξουαλικότητας σε 1800 ζευγάρια ηλικίας 35-45 χρόνων φάνηκε ότι η γυναίκα είναι το ίδιο άπιστη σε σχέση με τον άντρα. Τα δύο πρώτα χρόνια γάμου το 19,5% των ανδρών και το 6% των γυναικών δηλώνουν ότι απιστούν, στον έβδομο χρόνο γάμου το ποσοστό για τους άνδρες φτάνει στο 56,5% και για τις γυναίκες στο 64,5%.
Οι άντρες είναι κατά γενικό κανόνα ευθείς στην συμπεριφορά τους, είναι οι κυνηγοί, είναι φυσικά διαθέσιμοι και δεν αισθάνονται απαραίτητα την ανάγκη να επικοινωνούν συναισθηματικά Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες είναι πιο στοχαστικές, έχουν την τάση να σκέφτονται για το σύνολο των πράξεών τους.
Οι γυναίκες είναι συναισθηματικά πιο ευαίσθητες κάτι που θα ενεργοποιήσει και την σεξουαλική τους φύση. Άρα οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικές επαφές όταν ο σύντροφός τους είναι συναισθηματικά παρών ενώ για τους άντρες η συναισθηματική κάλυψη αποτελεί δευτερεύουσα προτεραιότητα. Μία καθαρά σεξουαλική σχέση μπορεί να περιορίσει τις συναισθηματικές προσδοκίες μιας γυναίκας και να παραμείνει στη σωματική ικανοποίηση. Με την πάροδο του χρόνου όμως και εφόσον η εξωσυζυγική σχέση έχει μεγάλη διάρκεια σίγουρα αναπτύσσει και συναισθηματικούς δεσμούς αυτός που τη διαπράττει είναι άντρας είτε γυναίκα. Μια καθαρά σεξουαλική σχέση μπορεί να είναι μια σχέση μόνο στο αρχικό της στάδιο. Πάντα οι σχέσεις εξελίσσονται και δεν μπορεί να αποφευγχθεί η ανάπτυξη συναισθημάτων.
Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τις ημέρες της ωορρηξίας τους, όπου ελκύονται απο μυώδης πιο αρρενωπούς άντρες. Οι ελκυστικές γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν. Φυσικά η προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Οι άντρες με υψηλή αυτοπεποίθηση απατούν πιο συχνά ένώ το αντίθετο ισχύει για τις γυναίκες.

Πηγή: psychinfo.gr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα