Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΚΑΡΙΟΛΑ 84 ΧΡΟΝΩΝ Η ΙΜΕΛΝΤΑ ΜΑΡΚΟΣ

MARKOS
Στα 21 της χρόνια  στέφθηκε «Μις Μανίλα». Μια καριόλα που σε ηλικία 35 ετών έγινε η πρώτη κυρία των Φιλιππίνων στην εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον σύζυγό της Φερντινάντο Μάρκος. Έζησε μία ζωή μέσα στη χλιδή, σ΄ενα καθεστώς διεφθαρμένο  και δεν ήταν μόνο γνωστή διεθνώς για την τεράστια συλλογή με 4.000 ζευγάρια παπούτσια, φημιζόταν επιπλέον και για τα κοσμήματά της, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 10 εκ. δολάρια.

 Η λατρεία της για τα πλούτη και την χλιδή φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο όταν φεύγοντας για τη Χαβάη το 1986 άφησε πίσω της εκτός από τα παπούτσια και τα κοσμήματα, 1.000 τσάντες, 508 πανάκριβες τουαλέτες, 15 γούνινα παλτό όλα φτιαγμένα από τα χέρια γνωστών σχεδιαστών. Στα 25 της χρόνια παντρεύεται ένα αλητάμπουρα, και μετά από δέκα χρόνια εκείνος γίνεται εκλεγμένος πρόεδρος στις Φιλιππίνες. 

Εξελίχθηκε σε δικτάτορα ο Φερδινάνδος Μάρκος.  Η Ιμέλντα τον κάνει πέρα όταν τον πιάνει στα πράσα με μια θεατρίνα. Είναι σήμερα 84 ετών και παρά τις δίκες για διαφθορά, πέρσι κατέβηκε στις εκλογές και βγήκε γερουσιαστής παίρνοντας 80%. Η διάσημη συλλογή παπουτσιών της βρίσκεται στοιβαγμένη στο Εθνικό Μουσείο της Μανίλα.  Σε μία χώρα όπου η πλειονότητα των πολιτών ζούσαν ξυπόλυτοι εξαιτίας της τεράστιας φτώχειας το ζεύγος Μάρκος ξόδευε αλόγιστα ποσά για τις ανάγκες του, αγοράζοντας πανάκριβα αντικείμενα και ακίνητα. 


Ο δικτάτορας Φέρντιναντ Μάρκος δικηγόρος στο επάγγελμα, κυβέρνησε τη χώρα από το 1965 έως το 1986. Το ζευγάρι είχε ξεπλύνει δισεκατομμύρια δολάρια από τα θησαυροφυλάκια του κράτους σε τράπεζες των ΗΠΑ και της Ελβετίας. 

Μάλιστα τα χρήματα ήταν τόσο καλά κρυμμένα, με τόσο περίπλοκους μηχανισμούς, που ούτε τα μέλη της οικογενείας τους ήξεραν πού βρίσκονταν. 

Χρειάστηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση της νέας κυβέρνησης για να ανακτηθούν περίπου 7,5 δισ. Δολάρια. Στο στόχαστρο είναι τώρα η ηλικιωμένη ιμέλντα και ήδη το δικαστήριο την καταδίκασε να επιστρέψει 230.000 δολάρια τα οποία αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει από την υπηρεσία σίτισης της χώρας, και φυσικά έπεται συνέχεια στον δικαστικό αγώνα με την επιστροφή 300 εκ. δολαρίων σε θύματα του καθεστώτος. 

Η Ιμέλντα Μάρκος γεννήθηκε σα σήμερα 2 Ιουλίου, το 1929, νόθο κορίτσι μιας παραδουλεύτρας και στα 21 της βγήκε Μις Μανίλα. Ουδείς, ίσως ούτε τα παιδιά της, γνωρίζει ποια είναι η περιουσία της. Είχε αγοράσει κτήρια στις ΗΠΑ μ’ ένα σύστημα πολύπλοκο, με εικονικές εταιρείες και πλαστά χαρτιά, με off-shore έδρα στις Ολλανδικές Αντίλες, που είχαν ιδιοκτήτη παναμέζικες εταιρείες.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα