Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Σιδέρωμα τέλος: 7 απίστευτοι τρόπο για να χρησιμοποιήσετε το σίδερο [Βίντεο]

σιδέρωμα

Εκτός και αν είστε… νομάδες (όχι το νέο σόου στον Antenna, κανονικοί νομάδες εννοούμε!) και ζείτε κάπου απομονωμένοι από τον πολιτισμό, τότε το πιο πιθανό είναι ότι έχετε κι εσείς ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι οικιακής συσκευής με μεταλλική πλάκα στο κάτω μέρος, το οποίο μαζεύει σκόνη σε κάποια ντουλάπα ή ράφι στο σπίτι σας. Ναι, αυτό το λέμε σίδερο και το χρησιμοποιούμε για το σιδέρωμα των ρούχων. Ή μήπως όχι;…

Σε κανέναν δεν αρέσει το σιδέρωμα. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αγοράζουν σκόπιμα ρούχα, τα οποία δεν χρειάζονται πολύ σιδέρωμα, τότε θα σας δώσουμε 7 ιδέες (εκτός από τα ρούχα) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σίδερο στο σπίτι σας!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω μερικές απίστευτες ιδέες…
Πλαστικοποίηση
Δεν χρειάζεστε μια φανταχτερή μηχανή πλαστικοποίησης για να δώσετε ένα γυαλιστερό, επαγγελματικό φινίρισμα στις εκτυπώσεις σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κάνετε λίγο... σιδέρωμα:
Βάλτε το χαρτί σας μέσα σε πλαστικό φύλλο, τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω του και σιδερώστε την πετσέτα έχοντας το σίδερο στην μεγάλη σκάλα θερμότητας και εφαρμόζοντας σταθερή πίεση. Μόλις σιδερώσετε και τις δύο πλευρές σχολαστικά, θα έχετε ένα υπέροχο, πλαστικοποιημένο κομμάτι χαρτιού!
Φτιάξτε τα χτυπήματα στο δάπεδο
Τα σημάδια από χτυπήματα στα ξύλινα πατώματα δεν είναι ωραία στο μάτι. Για μια γρήγορη λύση, ρίξτε λίγο νερό πάνω στο βαθούλωμα και περάστε το σίδερο πάνω του αρκετές φορές. Αυτό θα αντιστρέψει το βαθούλωμα στο ξύλο και θα «γεμίσει» την τρύπα στο δάπεδό σας.
Λιωμένο κερί
Αν ενεργήσετε άμεσα, το λιωμένο κερί που πέφτει σε κάποιο αντικείμενο θα σκληρύνει και θα είναι μεγάλος μπελάς για να το βγάλετε. Επίσης, δεν θέλετε να καταστρέψετε τις επιφάνειες των επίπλων ή των ρούχων με το ξύσιμο, οπότε τι κάνετε;
Καλύψτε το χυμένο λιωμένο κερί με χαρτοπετσέτα και σιδερώστε το σημείο, φροντίζοντας να μετακινείτε το σίδερο μαζί με την χαρτοπετσέτα, σαν να καθαρίζετε το σημείο αυτό. Το κερί θερμαίνεται και απορροφάται στην χαρτοπετσέτα! Οτιδήποτε δεν απορροφηθεί θα είναι αρκετά υγρό, ώστε να το σκουπίσετε γρήγορα.
Αυτοσχέδιο… τηγάνι
Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχετε ηλεκτρικό φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο για να ζεστάνετε το φαγητό σας. Αναποδογυρίστε το σίδερο, κολλήστε το τηγάνι σας πάνω και… μαγειρέψτε. Λίγο περίεργο; Ναι. Λύνει τα χέρια αν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την περίεργη κατάσταση; Οπωσδηποτε!
Αυτοκόλλητα χαρτάκια που αρχίζουν να ξεκολλάνε
Όταν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια, όπως τα διαβόητα post-it, αρχίζουν να πέφτουν, μην τα πετάξετε: Απλά… σιδερώστε τα! Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το αυτοκόλλητο και σιδερώστε σταθερά το σημείο όπου ξεφλουδίζει. Αυτό θα ενεργοποιήσει εκ νέου την κόλλα στο πίσω μέρος του αυτοκόλλητου και θα το κολλήσει καλά στην επιφάνεια.
Σημάδια στο χαλί από τα βαριά έπιπλα
Όταν μετακινείτε βαριά έπιπλα, συνήθως αφήνετε πίσω στο χαλί σημάδια από εκεί που ήταν το έπιπλο για καιρό. Η λύση; Το σιδέρωμα βέβαια!
Βάλτε μια υγρή πετσέτα πάνω από το σημάδια και ρυθμίστε το σίδερο ώστε να βγάζει ατμό. Μετακινήστε γρήγορα το σίδερο πάνω από το σημείο (μέσω της πετσέτας) και θα δείτε πως, όταν τελειώσετε, το χαλί θα έχει επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση.
Κρατήστε τα τρόφιμα φρέσκα
Αν δεν έχετε τις κανονικές επανασφραγιζόμενες σακούλες για να αποθηκεύσετε ένα κομμάτι κρέας στο ψυγείο, τότε σας αρκεί λίγη πλαστική μεμβράνη, λίγο αλουμινόχαρτο και το… σίδερο:
Τυλίξτε το κομμάτι με τη μεμβράνη και πιέστε για να βγει ο αέρας. Στη συνέχεια τοποθετήστε αλουμινόχαρτο πάνω από την άκρη και σιδερώστε το. Ελέγξτε κάθε 20 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι κάνει δουλειά. Αυτό θα λιώσει το πλαστικό μέσα στο αλουμινόχαρτο, θα το κολλήσει μαζί του πολύ καλά και θα δημιουργήσει ένα αεροστεγές κλείσιμο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα