Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

5 συμβουλές για να χτυπήσετε τις κακές σας συνήθειες

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 συμβουλές για να χτυπήσετε τις κακές σας συνήθειες

Η διατροφή σου είναι το κλειδί για να είσαι υγιείς.

 Εάν  παραλείπεις το πρωινό γεύμα , εάν πίνεις πάνω από 3 καφέδες την  ημέρα , εάν παραγγέλνεις   φαγητό  από ταχυφαγεία ( fast food) , εάν τα βράδια είσαι αγκαλιά με πατατάκια , σοκολάτες και μπύρες , εάν έχεις ξεχάσει τη γεύση των φρούτων και των οσπρίων  ,τότε πραγματικά έχεις όλα τα συμπτώματα – όλες τις κακές συνήθειες  για να καταδικάσεις την σωστή λειτουργία του σώματος  σε ένα σκουπιδοτενεκέ  με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό. Είσαι ένοχος. Καιρός για να αλλάξεις.

Ποτέ δεν αργά για αλλαγές , μπορείς να ακολουθήσεις  5 tips και να «αθωωθείς» από τις κακές σου συνήθειες.

  #Τρώω πρωινό

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την μέρα σου παρά μόνο με ένα υγιεινό πρωινό. Το πρωινό παρέχει στο σώμα σου τα καύσιμα που χρειάζονται για να κάνουν την ενέργεια σου να φτάσει στα ύψη, με αποτέλεσμα να σε κρατήσουν  πνευματικά και σωματικά δραστήριο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας . Και Όχι μόνο αυτό, αλλά αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, το πρωινό θα είναι σύμμαχος σου . 

Το κλειδί για ένα καλό πρωινό είναι η ισορροπία. Περιλάβετε την άπαχη πρωτεΐνη ( αυγά - ασπράδι, σκόνη πρωτεΐνης  whey, τυρί χαμηλά σε λιπαρά) ,φρέσκα, φρούτα και λαχανικά , γάλα χαμηλά σε λιπαρά.

Ένα γευστικό και θρεπτικό πρόγευμα είναι 4 ασπράδια αυγών με 40γρ τυρί ( ομελέτα) και 200γρ καρπούζι.

#  Φυσικά ελαττώνουμε την καφεΐνη.  Διατήρησε την πρόσληψη καφεΐνης υπό έλεγχο περιορίζοντας τον κανονικό καφέ σε 3 φλιτζάνια ή λιγότερο την ημέρα και προσέξτε τι βάζετε σε αυτό (  ζάχαρη 1 ή 2 ή 3 κουταλάκια).  Προσοχή στους «μοντέρνους» καφέδες κρύβουν ανεπιθύμητες θερμίδες. Μεγάλη ανάγκη αντικατάστασης τους με τσάι και νερό, με αυτό τον τρόπο έχουμε καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού μας. Ένας  πιο ευχάριστος  - γευστικός τρόπος  ενυδάτωσης είναι οι πολυφαινόλες (maqui) ανακατεύοντας τες  στο νερό έχουμε ένα ρόφημα δροσερό και κυρίως   μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.

# Μαγείρεψε το μεσημεριανό σου γεύμα 

 Δύσκολο; Πώς φτιάχνετε εύκολα το γεύμα; Εύκολο μην τρομάζεις. Προετοίμασε  «το οπλοστάσιό σου για την εβδομάδα».  Έχε τα σωστά τρόφιμα  στα ράφια σου και στο ψυγείο , λαχανικά , φρούτα , τυρί ,γιαούρτι,  κοτόπουλο είναι μερικά από αυτά . Άνοιξε το  google  στις εύκολες συνταγές , βεβαιώσου πως οι επιλογές σου περιλαμβάνουν συνδυασμό   άπαχων πρωτεϊνών , υδατανθράκων  και λιπών  π.χ. κοτόπουλο με σαλάτα (λαχανικά & φρούτα) και αβοκάντο . Είσαι έτοιμος για να κάνεις επιτυχία.

# Μην ξεχάσεις τα ενδιάμεσα γευματάκια  ( σνακ)

Θα σου είναι χρήσιμα για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα και την ανεξέλικτη πείνα σου το βράδυ. 1 φλιτζάνι γιαούρτι είναι ότι πρέπει για σένα ή ένα φρούτο με λίγο τυράκι. Ακόμη κι αν είναι δύσκολο να έχεις μαζί σου τέτοια «σνακ», μπορείς να απευθυνθείς σε χώρους που έχουν έτοιμα «σνακ», όπως μπάρες αλλά προσοχή στην ζάχαρη που περιέχουν. Ένα σωστό σνακ θα πρέπει να περιέχει και πρωτεΐνη, πχ ( 40% υδατάνθρακες, 30% λίπος, 30% πρωτεΐνη).

# ωμέγα 3

Το πιο σημαντικό συμπλήρωμα της διατροφή σου . Θα κρατήσει την πνευματική και σωματική σου υγεία στα καλύτερα επίπεδα  για εσένα.

Τα πιο ωραία πράγματα στην ζωή είναι απλά και το μυστικό για να τα απολαύσεις είναι η σωστή διατροφή.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα