Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο τάφος του XYZ σε μια μικρή πόλη του Κονέκτικατ


Η μυστηριώδης ταφόπλακα ενός άγνωστου ληστή τραπεζών που την έχουν δει να την επισκέπτεται, κάθε χρόνο, μια μαυροφορεμένη γυναίκα.


Κάποτε υπήρξε μια συμμορία τεσσάρων ατόμων. Ήταν ληστές τραπεζών και έβαλαν στο μάτι την Deep River Savings Bank ένα χρόνο πριν φτάσουν εκεί εκείνο το κρύο βράδυ του Δεκεμβρίου. Μόλις τελείωσαν οι πυροβολισμοί, ο ένας απ' αυτούς ήταν νεκρός.

Προθήκη με φωτογραφία του Harry Tyler, το όπλο και το βόλι που σκότωσε τον ληστή και αποκόμματα εφημερίδων στη σημερινή Citizens Bank που αντικατέστησε την Deep River Savings Bank

Ο αρχηγός της συμμορίας, προσπαθώντας να ανοίξει ένα από τα ψηλά παράθυρα της τράπεζας, δέχτηκε πυροβολισμούς και σκοτώθηκε. Το σώμα του δεν το αναζήτησε κανείς, ούτε οικογένεια ούτε φίλος. Έτσι, η πόλη τον έθαψε στο νεκροταφείο του Fountain Hill, σε μια απομακρυσμένη γωνία. Στην ταφόπλακα γράφει μόνο "XYZ".



Ήταν χειμώνας του 1899 και η τράπεζα είχε μάθει ένα χρόνο πριν την πιθανή ληστεία. Οι υπεύθυνοι όμως είχαν ετοιμαστεί. Προσέλαβαν κάποιον ντόπιο, ονόματι Harry Tyler, ο οποίος ήταν άγρυπνος φρουρός και καλός με το πιστόλι. Το πώς η τράπεζα έμαθε για την ληστεία είναι αρκετά ασαφές, αλλά έβαλαν τον Tyler να περιμένει κάθε βράδυ σε περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι.

Η Deep River Savings Bank

Στις 13 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν οι τέσσερις ληστές. Ανάμεσά τους ήταν και ένας "αιμοσταγής εγκληματίας" -όπως τον αποκάλεσε μια εφημερίδα- με μακρύ, μαύρο μουστάκι. Όταν ο Tyler σκότωσε τον ένα ληστή, οι άλλοι τρεις το έσκασαν και δεν πιάστηκαν ποτέ. Ο άγνωστος άνδρας θάφτηκε σε ένα χωράφι κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Λίγο μετά από την ταφή, ο Tyler έλαβε μια ανώνυμη επιστολή, με γυναικεία γραφή. Η άγνωστη ζητούσε να σημειωθεί ο τάφος μόνο με τα γράμματα "XYZ" και οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου την άκουσαν: πρώτα με ένα απλό σταυρό και τελικά με μια μικρή πέτρα.

Το βόλι που σκότωσε τον ληστή

Το μυστήριο του XYZ αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου και διατηρήθηκε ζωντανό λόγω της ετήσιας επίσκεψης μιας μαυροφορεμένης γυναίκας η οποία έφτανε στο Deep River κάθε Δεκέμβριο. Αμίλητη, πήγαινε από τον μικροσκοπικό σταθμό της πόλης στο νεκροταφείο, επισκέπτονταν τον τάφο και άφηνε ένα μικρό λουλούδι. Οι κάτοικοι την έβλεπαν επί 40 χρόνια.

Ο θρύλος του XYZ είναι γνωστός σε αυτή την μικρή πόλη του Κονέκτικατ. Μια ματιά όμως στις εφημερίδες της εποχής και ο άγνωστος αναγνωρίστηκε: ήταν ένας επαγγελματίας εγκληματίας, ονόματι Frank Howard, ο οποίος είχε πολλά άλλα ονόματα κατά τη διάρκεια της "καριέρας" του. Αυτό που του έμεινε για πάντα όμως είναι το ΧΥΖ.

από: atlas obscura


3otiko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα