Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

NASA: Ανθρωπογενής "φούσκα" προστατεύει τον πλανήτη


Αποτέλεσμα εικόνας για NASA: Ανθρωπογενής "φούσκα" προστατεύει τον πλανήτη

Οι επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων φαίνεται πως έχουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις
και αγγίζουν τον περιβάλλοντα διαστημικό χώρο γύρω από τον πλανήτη. Μολονότι οι επιστήμονες θέλουν να βλέπουν και μια μορφή "θετικής" επίδρασης... η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε με ποιό τρόπο θα αντιδράσει μελλοντικά το πλανητικό σύστημα στις ηλεκτομαγνητικές αυτές επιδράσεις και πως αυτές θα επιρρεάσουν μακροπρόθεσμα πάνω στην ίδια τη ζωή του πλανήτη... 


Σύμφωνα με τη NASA, διαστημικοί ανιχνευτές της ανίχνευσαν ένα τεράστιο ανθρώπινο φράγμα που περιβάλλει τη Γη και οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι έχει στην πραγματικότητα επίδραση στις καιρικές συνθήκες πολύ πιο πέρα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. 

Ένας ορισμένος τύπος επικοινωνιών, και συγκεκριμένα οι ραδιοεπικοινωνίες πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF), είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία μιας γιγάντιας προστατευτικής φυσαλίδας γύρω από τη Γη που μας κρατά σε ένα είδος ασφάλειας. 

 "Δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση να πάνε τα σήματα VLF οπουδήποτε εκτός της Γης, αλλά αποδεικνύεται ότι έχουν διαρρεύσει στον χώρο που περιβάλλει τον πλανήτη μας και έχουν παραμείνει αρκετά μακρυά για να σχηματίσουν μια γιγαντιαία προστατευτική φούσκα", αναφέρει το Science Alert

Αυτό σημαίνει ότι δεν επιδρούμε μόνο πάνω στη Γη, αλλά και το διαστημικό χώρο!  Ωστόσο, όπως αναφέρουν, σε αντίθεση με την αρνητική επιρροή που έχουμε στον πλανήτη, η τεράστια φούσκα που παράγουμε στο διάστημα λειτουργεί πραγματικά προς όφελός μας. Η προστατευτική φούσκα VLF είναι ίσως η θετικότερη επιρροή που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι στον χώρο που περιβάλλει τον πλανήτη μας. 



Τα τελευταία 50 χρόνια ιδιαίτερα μεγάλη επίδραση στο διάστημα γύρω από τη Γη είχαν και οι πυρηνικές εκρήξεις. "Αυτές οι εκρήξεις δημιούργησαν τεχνητές ζώνες ακτινοβολίας κοντά στη Γη που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές σε αρκετούς δορυφόρους", εξηγεί η ομάδα της NASA στη νέα της έκθεση. 

"Άλλες ανθρωπογενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον του διαστημικού χώρου περιλαμβάνουν πειράματα χημικής απελευθέρωσης, θέρμανση κύματος υψηλής συχνότητας της ιονόσφαιρας ..." Παρόλο που είμαστε μικροί σε σύγκριση με τα ουράνια αντικείμενα, η επιρροή μας είναι σημαντικά μεγάλη. Αυτό δεν είναι κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να καυχιόμαστε, αλλά κάτι που πρέπει να μας κάνει να ανοίξουμε τα μάτια μας στις ευθύνες των επιπτώσεών των πράξεων μας.


vickytoxotis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα