Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Να ζει κανείς ή να μη ζει; Ιδού η απορία!..

«Ο από μηχανής θεός απειλεί να κάνει την εμφάνισή του αλλά δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα είναι λυτρωτική η παρουσία του», λέει ένας πολιτικός αρχηγός, χωρίς να μας διευκρινίζει, όμως, οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί σε ποιον θεό πιστεύουν: Στον «Θεό της Ελλάδος», που έλεγε ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, στον θεό Μαμωνά ή στον «θεό του χρήματος» που θέριεψε πολύ το «σταρ σίστεμ» κάποιων ντόπιων "νταβατζήδων", που έλεγε κι ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής;

ΔΕΝ ΞΕΡΩ γιατί θέλησα σήμερα να κάνω κάποια ερανίσματα από τον ελληνικό Τύπο!.. Να υπάρχει άραγε κάποιο πολιτικό μήνυμα; Θα δούμε:
►«…Η «Ιφιγένεια» στην εποχή μας δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει θεσμικό ρόλο. Εγώ βέβαια είμαι πολύ μικρός για το ρόλο της Ιφιγένειας… Ο από μηχανής θεός απειλεί να κάνει την εμφάνισή του αλλά δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα είναι λυτρωτική η παρουσία του…»
►«…Ψιχαλίζει; Όχι, μας φτύνουν! Και σε λίγο αυτό θα γίνει καταιγίδα. Μας μουτζώνουν; Ναι και με τα 5 δάχτυλα! 5 δάχτυλα για τα 5 κόμματα! Ανεξάρτητα με το εάν και σε τι βαθμό έχει ο καθένας ευθύνη. Όταν βλέπουμε φιλήσυχους πολίτες, συνταξιούχους να μετατρέπονται σε χούλιγκαν και να προπηλακίζουν συναδέλφους βουλευτές ή συναδέλφους βουλευτές να φυγαδεύονται από τα στενά του Εθνικού Κήπου, περίπου σαν κακοποιοί, δεν είναι λύση το να κάνουμε ότι δε βλέπουμε και να πηγαίνουμε το βράδυ να τρώμε στην ψαροταβέρνα που πληρώνεις όσο μία σύνταξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων….»!
►«…Σήμερα διακινούνται λαθραίες ιδέες, από μερικές λαθραίες γραφίδες με κεφάλαια που προέρχονται από λαθρεμπόριο! Και αυτά που γίνονταν, άτυπα, μουλωχτά, από διάφορα κονδύλια του κράτους, μυστικά ή λιγότερο μυστικά, τώρα έχουν αποκτήσει και θεσμική θέση με διάφορα γραφεία που πρόσκεινται σε κόμματα και παίρνουν αμοιβή εκτελέσεων πολιτικών αντιπάλων διά γραφίδων σε κάποια Μέσα….»
►«Πάντως, εάν ήταν, θα ζητούσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω κάποιες περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή. Αυτό είναι το αίτημα της πλατείας! Και δεν ξέρω για πόσο αυτή η πλατεία θα μείνει αγνή και δεν θα εισέλθουν προβοκάτορες. Αρχίζει να λειτουργεί μία πολλαπλασιαστική δύναμη στην κοινωνία που θα μας καταργήσει. Εδώ βέβαια ήδη έχουμε μια ιδιότυπη κατάργηση εξουσίας! Αλλά ποιος θα τολμούσε να βγει σε αυτόν τον κόσμο και να του πει "τι είναι αυτό που κάνεις"; Αυτός ο μήνας που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και σοβαρός για τη χώρα! …»

►«…Κι αν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε και εάν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνδετη κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές! Το καζάνι βράζει και χρειάζεται βαλβίδα εκτόνωσης και αυτή είναι η έννοια που κάποιοι πολύ ευκόλως προσπάθησαν να μετατρέψουν σε πολιτική αφερεγγυότητα! Είναι μια πράξη και ενέργεια και σκέψη ευθύνης την οποία δεν έχουμε υιοθετήσει αλλά και δεν έχουμε απορρίψει! Πάντως, το 1ο σκέλος επετεύχθη! Το σύστημα δείχνει να ξυπνάει! Βλέπω τα πρωτοσέλιδα! Κάποιοι αφυπνίστηκαν, κάποιοι άλλοι πλήρωσαν...Έχουμε στριμωχτεί πολύ άσχημα! Από τη διογκούμενη απαίτηση των δικτατόρων δανειστών μας και από έναν κόσμο που δεν αντέχει άλλο! Χρειάζεται διέξοδος! Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Η Ιστορία καταγράφει και δεν θέλω η Ιστορία να με καταγράψει σε αυτούς που δεν αφυπνίστηκαν. Καλώ όλους να αντιδράσουν!»
Σοφά τα λόγια του γνωστού και σπινθηροβόλου και –πάλαι ποτέ-πολιτικού αρχηγού. Ενός «παιδιού του λαού», όπως τον επιθυμούσαμε κάποτε όλοι εμείς που ήμασταν κοντά του, πριν μάς απομακρύνει μόλις μπήκε στη Βουλή.
Μόνο που αυτά τα λόγια εκπορεύονται δια στόματος του… «Καπετάν Τζωρτζ», όπως λέμε χιουμοριστικά, ο οποίος, πέραν των άλλων, υπέγραψε το Μνημόνιο, κάνει κριτική και αυτοκριτική στο πολιτικό σύστημα, που δεν διαφέρει σε τίποτε από το "σταρ σίστεμ", το οποίο δημιούργησαν ορισμένοι για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με εκρηκτικές τηλεοπτικές παρουσίες, αλλά επειδή έχει τρομοκρατηθεί από τη λαϊκή οργή, κινδυνολογεί και καλεί όλους να αντιδράσουν, χωρίς να διευκρινίζει όμως ποιοι είναι αυτοί, που πρέπει να αντιδράσουν.
Είναι γνωστός ο μύθος της αλεπούς που κόπηκε η ουρά της και για να αισθάνεται ωραία προσπαθούσε να πείσει τις άλλες αλεπούδες να κόψουν κι αυτές την ουρά τους διότι είναι … περιττή! Οπότε ένα μικρό αλεπουδάκι απαντάει:
--Αν δεν σούλειπε η δική σου, θάκουγα τη συμβουλή σου!
Ιδού, λοιπόν, γιατί αναμοχλεύεται στο υποσυνείδητό μας το σαιξπηρικό φιλοσοφικό ερώτημα: «Να ζει κανείς ή να μη ζει;». Την απορία πάντως εσείς τη λύσατε!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2017
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα