Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

lifehub-symvolismoi-116

ΑΜΙΤΟ
Στο Χριστιανισμό είναι το λινό ύφασμα με το οποίο έδεσαν τα μάτια του Χριστού στο Πραιτώριο. Το κράνος ενός στρατιώτη του Χριστού.
ΚΑΠΕΛΟ
Αυθεντία, δύναμη. Αφού το καπέλο καλύπτει το κεφάλι, περιέχει τη σκέψη, γι’ αυτό το να αλλάζει κανείς καπέλα σημαίνει να αλλάζει στάσεις και γνώμες.
Το καλυμμένο κεφάλι, όπως με καπέλο, φανερώνει ευγένεια και ελευθερία σε αντιδιαστολή με το ξυρισμένο κεφάλι του σκλάβου.
Διαφορετικά καπέλα απεικονίζουν τις κοινωνικές και ιεραρχικές τάξεις, π.χ. το καπέλο του καρδιναλίου, η μίτρα, η μπαρέττα, το καπέλο των κληρικών, ψηλό καπέλο, πανεπιστημιακός πίλος. Σκούφια.
Το βγάλσιμο του καπέλου είναι η ευγένεια του υποτιθέμενου κοινωνικά κατώτερου προς το πρόσωπο που χαιρετιέται. Το βγάλσιμο του καπέλου κατά την είσοδο σε ένα κτήριο δείχνει σεβασμό.
ΛΙΝΑΡΙ
Στην Εβραϊκή Παράδοση, το λινάρι των ρούχων συμβολίζει τη γήινη όψη. Στον Χριστιανισμό το λινό ύφασμα στο βωμό αντιπροσωπεύει το σάβανο που κάλυπτε το σώμα του Χριστού στον Τάφο.
Το λεπτό λινό φανερώνει την καθαρότητα και τη δικαιοσύνη, το ένδυμα της συζύγου του Χριστού, τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

ΜΙΤΡΑ
Εξουσία. Ήταν το ιχθυόσχημο καπέλο των ιερέων του Έα-Ωάννη. Την φορούν επίσης οι Εβραίοι αρχιερείς, οι Μιθραϊστές ιερείς και οι Χριστιανοί επίσκοποι.
ΡΟΥ-Ι
Στον κινέζικο Βουδισμό το ΡΟΥ-Ι είναι το διαμαντένιο σκήπτρο που συμβολίζει το Βούδα και τη Δοξασία, ανωτερότητα, κατακτητική δύναμη.
ΣΚΟΥΦΙΑ
Ευγένεια, ελευθερία (οι σκλάβοι ήταν χωρίς κάλυμμα κεφαλής). Στην Εβραϊκή Παράδοση η γαλάζια τελετουργική σκούφια των άμφιων αντιπροσωπεύει τον ουρανό. Στην Ελληνορωμαϊκή Παράδοση οι κωνικές σκούφιες των Διόσκουρων ήταν τα δύο τμήματα του αυγού της Λήδας από το οποίο γεννήθηκαν και παριστάνουν επίσης τα δύο ημισφαίρια.
Στο Σαμανισμό το σκουφί της δύναμης είναι ένα από τα βασικά σύμβολα του Σαμάνου. Στη Μυθολογία των Τευτόνων είναι ευγένεια, δύναμη.

photo capelo.gr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα