Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΦΤΥΣΙΜΟ


Νίκησε στη Μάχη που έκρινε το μέλλον της αυτοκρατορίας. Ηττήθηκε ο μέγας και πανίσχυρος αντίπαλος. Επέστρεψε θριαμβευτής στη Ρώμη. Ήταν ο ήρωας. Τα πάντα όλα στα πόδια του. Ο στρατηγός, όπως όλοι οι πριν και μετέπειτα απ' αυτόν, έγινε και πολιτικός. Έφθασε μέχρι πρόεδρος της Συγκλήτου. Ο Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων.
Ο Σκιπίων ο «Αφρικανός», όπως αποκαλούνταν μετά τη νίκη του επί του Αννίβα. Έτσι τον αναφέρει και η Ιστορία, ο «Αφρικανός».
Η Καρχηδόνα είναι η «πλανηταρχία» του τότε γνωστού κόσμου, στην Μεσόγειο. Η Ρώμη η ανερχόμενη δύναμη. Ο πόλεμος, οι πόλεμοι θα δώσουν την απάντηση, ποια από τις δύο κοσμοκράτειρες θα πάρει το επάνω χέρι. Γνωστή ιστορία από τότε που βγαίνει ο Ήλιος στη γη.
Ο Ανίβας ο Καρχηδόνιος, ο μεγάλος πονοκέφαλος της Ρώμης, απειλεί την αυτοκρατορία, έχει καταλάβει τη νότια Ιταλία. Ο Σκιπίων, που γεννήθηκε σα σήμερα 20 Ιουνίου, το 236 πριν τον Χριστό, είναι Ύπατος στην Ισπανία και κάνει την «αντικίνηση». Εκστρατεύει στην Καρχηδόνα, την ανταγωνίστρια της Ρώμης, και μεταφέρει τον πόλεμο στο γήπεδό της Βόρειας, της «μικρής» Αφρικής.
Δεν είχε άλλη επιλογή η αρχιστρατηγάρα ο Ανίβας, επέστρεψε στην πατρίδα. Η σύγκρουση έγινε το 202, στην κρίσιμη και αληθινά ιστορική Μάχη της Ζάμα. Περισσότερο σύγχρονος ο στρατός του Ρωμαίου , ο οποίος έδειξε την κλάση του στην τακτική των κινήσεων, και κέρδισε την σπουδαία παρτίδα.
Ρόλο στη μοίρα του Σκιπίωνα έπαιξε ο Αντίοχος ο Γ'. Ποιος είναι αυτός;
Ψιλοάγνωστη φίρμα, αλλά όνομα βαρβάτο του καιρού του. Έλληνας. Και με τον τίτλο «Μέγας Βασιληάς», όπως έτσι αποκαλούσαν μόνο τον εκάστοτε Πέρση αυτοκράτορα.
Κίνδυνος ο Αντίοχος Γ'. Ο Σκιπίων στέλνει τον αδελφό του να αντιμετωπίσει τον αυτοκράτορα των Σελευκιδών. Και ο ίδιος, μάλιστα, συμμετείχε στην εκστρατεία. Ήττα! Υποχρεώθηκε η

Ρώμη να συνθηκολογήσει με τον Αντίοχο. Δεν του το συγχώρεσαν του Σκιπίωνα. Αυτοεξορίστηκε!
Πριν πεθάνει στις 3 Δεκεμβρίου το 183 ο Σκιπίων ο Αφρικανός, ο μεγάλος νικητής της Αφρικής, ζήτησε να τον θάψουν μακρυά από τη Ρώμη, την πουτάνα, την αχάριστη Ρώμη.
Ώπα, ρε μεγάλε! Ό,τι έκανες, από πιτσιρικάς στα όπλα, το έκανες για την πατρίδα; Άντε γαμήσου, κύριε! Και γιατί; Η δική σου Ρώμη είναι η καλή του έργου και οι αντίπαλοι είναι οι κακοί. Άσε, ρε. Πολέμησες, νίκησες, για πάρτη σου. Δεν στέκει σε καμία λογική η ζωή του κάθε Σκιπίωνα να ορίζεται με κίνητρο την... πατρίδα, την ελευθερία, την ισότητα, την ειρήνη, τον λαό, τη κάθε τέτοια παπαρδέλα.
Ο Κάθε Σκιπίωνας είναι απλά ένα όργανο, μία εντολή της ανθρώπινης φύσης. Κάνουμε αυτό που κάνουμε διότι το γουστάρουμε, διότι μας παρακινεί μια αόρατη, άγνωστη δυναμική. Όχι επειδή.... πιστεύουμε σε ιδεώδη υψηλά, σε όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο.
Μη λέμε μαλακίες. Ούτε με πόλεμο, ούτε χωρίς πόλεμο γίνεται καλύτερος ο κόσμος. Των ανθρώπων ο κόσμος. Των ανθρώπων που είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν με καμία δύναμη επάνω και έξω από τη γη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα