Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πως να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας κατά πρόσωπο



Ο φόβος είναι μακράν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Ως ενσωματωμένη μέθοδο προστασίας για την επιβίωση, ο φόβος μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας βγάλει από την επαφή με την πραγματικότητα, πνίγοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπική δημιουργικότητά μας.
Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να μάθουμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας;
Αν το κάναμε, τι θα σήμαινε αυτό για την ποιότητα της ζωής μας, και πόσο θα μπορούσε να ωφελήσει τον δημιουργικό εαυτό μας;
Η σκέψη και μόνο είναι κάτι το πολύ απελευθερωτικό. Ενώ η βιολογική λειτουργία μας καθιστά απίθανο τοπ να απαλλαχτούμε πλήρως από τους φόβους μας, μπορούμε τουλάχιστον να μάθουν τον καλύτερο τρόπο για να τους υποτάξουμε και να τους αντιμετωπίζουμε όταν προκύπτουν – με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουμε την πορεία τους και μπορούμε να τους ελέγχουμε.
Εδώ είναι πέντε τρόποι για την αντιμετώπιση του φόβου, και την εκμάθηση του πώς να διαλυθούν οι φοβίες που επιφέρουν παράλυση στην συμπεριφορά, έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε στις δραστηριότητες της ζωή σας το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

1. Άμεση ανάκτηση της προοπτικής

Από τη στιγμή που ο φόβος εγκαθίσταται μέσα μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμηθούμε το πόσες άπειρες δυνατότητες έχουμε στην πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των φόβων δημιουργείται όταν το μυαλό κλειδώνει σε ένα μόνο δυνατό ενδεχόμενο για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι δυνατό να ισχύσουν, και υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές εκβάσεις που μπορεί να ξεδιπλωθούν αρκεί το μυαλό να μην μείνει στην πιο κακή που συχνά βρίσκεται και πιο κοντά από όλες τις άλλες. Το μυαλό έχει την τάση να πηγαίνει στο χειρότερο σενάριο όταν προκύπτει μια δύσκολη κατάσταση. Όταν συμβαίνει αυτό, εστιάστε αμέσως τις σκέψεις σας σχετικά με άλλες πιθανές εκβάσεις. Θυμηθείτε, έχετε πάντα τον έλεγχο πάνω στο τι θα επικεντρωθεί το μυαλό σας.

2. Αντιμετωπίστε τη σκέψη κατά πρόσωπο

Μία σκέψη ή εμπειρία για να έχει αντίκτυπο σε σας πρέπει να προβάλει αντίσταση σε κάποιο επίπεδο του μυαλού σας. Με το να το επικαλύπτετε και να αποδέχεστε όλα όσα αφορά και εγείρει, αυτό που ουσιαστικά καταφέρνετε είναι να οικειοποιήστε την αρνητικότητα της σκέψης και της εμπειρίας. Η αποδοχή είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στο φόβο. Ο φόβος δεν έχει καμία επίδραση πάνω σας αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να τον παρακολουθήσει. Με την αντιμετώπιση και το αγκάλιασμα του φανταστικού δράκου των φόβων σας αυτές οι σκέψεις και ο αντίκτυπος τους στον ψυχισμό σας θα αρχίσει να διαλύεται μπροστά στα μάτια σας.

3. Σηκωθείτε και κινηθείτε.

Μένοντας σε ένα σημείο και σκεπτόμενοι συνεχώς το φόβο σας δημιουργείτε μια καθοδική δίνη. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας ώστε να διεγείρετε τις αισθήσεις σας αλλάζοντας έτσι θέση απέναντι στο πρόβλημα. Βάλτε το σώμα σας σε κίνηση. Το νερό που παραμένει στάσιμο γίνεται ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια και μολύνσεις. Όταν το νερό ρέει σταθερά, παραμένει φρέσκο, καθαρό, και διατηρεί μέσα του τη ζωή. Σηκωθείτε, κάνετε το αίμα σας να ρέει και αλλάξετε το περιβάλλον σας. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα ή να πάτε για τρέξιμο, τζόκινγκ ή περπάτημα.

4. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε

Η πίστη στον εαυτό σας είναι η πιο ισχυρή πεποίθηση που μπορείτε να έχετε. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να θυμάστε ότι είστε ικανοί να ανταπεξέλθετε σε οτιδήποτε σας παρουσιαστεί όταν ακόμη και ο φόβος είναι παρών. Βοηθά πολύ το να θυμάστε θετικά αποτελέσματα στο παρελθόν, ή κάποιες δύσκολες συνθήκες που καταφέρατε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη, η αγάπη και η πίστη είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το φόβο και τις καταστροφικές συνέπειές του. Να ξέρετε πως τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας, γιατί το αξίζετε, γιατί μπορείτε να το καταφέρετε.

5. Δημιουργική δραστηριότητα

Ο φόβος τείνει να προκαλέσει μια δημιουργική παράλυση. Σε περιόδους όπως αυτή, πιέζοντας τον εαυτό σας να κάνει κάτι νέο και δημιουργικό που θα κινείται προς την κατεύθυνση της αλλαγής μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα. Η αλλαγή είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Γι’ αυτό και στον πυρήνα της φύσης της ζωής τα πάντα σχετίζονται με τη νέα δημιουργικότητα. Ο κύκλος της ζωής είναι η ατελείωτη συνέχιση της γέννησης, της δημιουργικότητας, του θανάτου, της αναγέννησης και ούτω καθεξής. Όταν μία εμπειρία έρχεται στο τέλος, μία άλλη γεννιέται. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσετε, ή τι προκαλεί τους φόβους σας. Εμπιστευτείτε τη ζωή και να είστε σίγουροι ότι κάτι νέο και πολύ σημαντικό θα γεννηθεί από την αλλαγή που βιώνετε.
Ο φόβος είναι απλά και αναπόφευκτα ένα μέρος της ζωής. Ωστόσο, το να έχετε μία κάποια προοπτική για το φόβο και να γνωρίζετε πώς να ασχοληθείτε με αυτόν είναι ένα τεράστιο βήμα για να τον κατανοήσετε και να τον καταπολεμήσετε. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να μειώσετε το φόβο, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια δημιουργική νοοτροπία που θα σας βοηθήσει να ξανακερδίσετε την αρμονία στη ζωή σας. Το κλειδί είναι να συνειδητοποιήσετε ότι τελικά αυτό είστε εσείς, δεν είναι ο φόβος που έχει τον έλεγχο των σκέψεών σας, την ποιότητα της ζωής σας και τον τρόπο που το βιώνετε. Μην αφήσετε τίποτα να σταματήσει το ταξίδι σας στις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτετε.
forwoman.gr
Image by Greg Ponthus

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα