Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μήπως η λύση στην Ισλαμική τρομοκρατία είναι πιο εύκολη από όσο νομίζουμε;


http://asheepnomore.net/wp-content/uploads/2015/12/alqaeda-isis-1.jpg



Το dar al islam απέχει πολύ από αυτό που βλέπουμε ως Δύση και μοιάζει με ενιαίο μέτωπο. Οι τριβές είναι πολύ μεγάλες , ειδικά μεταξύ των οργανώσεων της al Qaeda και του DAESH, αλλά και οργανώσεων όπως αυτή της Hamas και Hezbolah.

Παρόλα αυτά επειδή το Κοράνι αναφέρει πώς η Ισλαμική κοινότητα πρέπει να λειτουργεί ενωμένα απέναντι στους Χριστιανούς ενώ η ενότητα αποτελεί μέρος της Jihad, η Δύση με ωμές ενέργειες καταφέρνει να συσπειρώνει τις αντίθετες κοινότητες της Ανατολής σε μια δύναμη.

( "Fight and slay the Christians" (Koran 9:5) & "Uniting the five pillars of Islam is the principle Jihad" (Sayyid Qutb, Egyptian) )

Ίσως μια τακτική ενίσχυσης της μια πλευράς ή της άλλης σε ισορροπημένο τρόπο να έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πώς ανεξάρτητα την ιδεολογία του καθενός, και στο Ισλάμ κάποιοι αποζητούν την ανωτερότητα εξουσίας έναντι των άλλων. Παράδειγμα ο Ερντογάν, ο οίκος Σαούντ, οι Χομεινί του Ιράν ... ακόμα και οι ηγέτες των οργανώσεων που θέλουν να εμφανιστούν ως "άγγελοι με ξίφος του Αλλάχ".



Μήπως δηλαδή η λύση σε όλο αυτό ήταν η εκμετάλλευση του αρχέγονου ενστίκτου της αλαζονείας ή ακόμα καλύτερα .. η εφαρμογή του Ρωμαϊκού ρητού "Διαίρει και Βασιλευε" που κυριάρχησε για μια χιλιετία επί όλου του γνωστού κόσμου τότε;

Απλά τροφή προς σκέψη.

 Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


geopolitics

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα