Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Διαλογισμός: Μην αντιστέκεστε στις σκέψεις σας



Το καλύτερο διάλειμμα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας είναι να αφιερώσετε χρόνο στο διαλογισμό, με τον μοναδικό συνδυασμό γαλήνης και δύναμης που τον χαρακτηρίζει.

Άτομα που τα απασχολούσε η βελτίωση της ανθρωπότητας έφτασαν στο συμπέρασμα, σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικούς τόπους, ότι για να πετύχουμε το μέγιστο των νοητικών, σωματικών και ψυχικών δυνατοτήτων μας, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα σύστημα απόλυτης ανάπαυσης, χαλάρωσης και εσωτερικής επικοινωνίας. Δίχως αυτό, είναι αναμενόμενο ότι θα χρησιμοποιούμε μόνο ένα μικρό μέρος των ικανοτήτων μας.

Διάφορες τεχνικές έχουν αναπτυχθεί για να μας βοηθήσουν να ξεδιπλώσουμε το δυναμικό μας. Η πιο διαδεδομένη είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός δεν είναι επινόηση κάποιας ομάδας ή ατόμου. Δεν σχετίζεται απαραίτητα με κάποια θρησκευτική ομάδα ή δόγμα. Δεν απαιτεί κάποιο είδος μύησης ή τελετουργικού και, αντίθετα απ' ό,τι μπορεί να πιστεύετε, κανείς δεν χρειάζεται να σας δείξει πώς να διαλογίζεστε. Οι οδηγίες μπορεί να είναι χρήσιμες, ωστόσο δεν είναι και απαραίτητες.

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε στο ξεκίνημα είναι αυτό: μην αντιστέκεστε στις σκέψεις σας. "Δυσκολεύομαι να κάνω διαλογισμό γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι", λένε πολλοί. Το πρόβλημά τους είναι η αντίσταση. Όσο περισσότερο αντιστέκεστε στις σκέψεις σας, τόσο περισσότερο θα σας εμποδίζουν. Μόλις όμως σταματήσετε να αντιστέκεστε και τις αφήνετε να περάσουν χωρίς να τους δίνετε το κυρίαρχο μέρος της προσοχής σας, θα σταματήσουν να εμφανίζονται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιβραδύνετε το μυαλό, το σώμα και τις αισθήσεις σας. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα είδος κενού που μπορεί να γεμίσει με δημιουργικές σκέψεις και δονήσεις. Αν αρχίσετε να σκέφτεστε ότι πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι ή να ψωνίσετε, σταματήστε αμέσως, πειθαρχήστε το μυαλό σας και επιστρέψτε στο διαλογισμό.

Ο διαλογισμός είναι σαν να αλλάζουμε την πορεία ενός τροχού. Πρώτα πρέπει να τον επιβραδύνουμε. Αφού τον επιβραδύνουμε, τον σταματάμε εντελώς και έπειτα αρχίζουμε να τον κυλάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το υποσυνείδητό σας θα σας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Μόλις καταλάβει τι προσπαθείτε να πετύχετε, θα δημιουργήσει ένα πρότυπο συνήθειας που θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτή τη συνειδησιακή κατάσταση. Απλώς συνεχίστε να προγραμματίζετε τη νέα αυτή συνήθεια στο υποσυνείδητό σας και αυτό θα αναλάβει δράση αυτομάτως, χωρίς καμία προσπάθεια από μέρους σας που θα σας διασπούσε την προσοχή.

*Από το βιβλίο "Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης", Dr. Robert Anthony, Εκδ. Διόπτρα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα