Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ιδέες να σκεφτείς: ψευδαισθήσεις, ακούτε τη φωνή σας, χώρος


Έχω αναπτύξει μια αίσθηση που κοιτάζει τον κόσμο και τα γεγονότα σαν να ήταν ψευδαισθήσεις. Και σε πολλές περιπτώσεις έσωσα τη ζωή μου πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι, οι πράξεις τους και τα γεγονότα όλα είναι όνειρα, ψευδαισθήσεις.
Θυμάμαι όταν πέθαναν κάποιοι φίλοι μου. Έκανα τον εαυτό μου να πιστεύει ότι ήταν ένα όνειρο, ένα κακό όνειρο. Όταν χάσαμε όλα τα υπάρχοντά μας, σκέφτηκα ότι ήταν ένα όνειρο, ότι ονειρεύομαι. Έτσι αποφεύχθηκαν πολλές εντάσεις.
Κυριολεκτικά σκοτώνουμε τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι πραγματικά. Ο πατέρας μου έλεγε, "Και αυτό θα περάσει". Όταν ρώτησα τον Δάσκαλο μου αν όλα όσα συμβαίνουν και υπάρχουν μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά, είπε: "Ναι, είναι πραγματικά, αλλά όχι πραγματικότητα". Αυτός ήταν ένας βαρύς σπόρος σκέψης για μένα να διαλογιστώ. Είναι πραγματικά αλλά όχι πραγματικότητα. Πόσο βαθυστόχαστο...
Συχνά, όταν βλέπω ανθρώπους να πενθούν, να πονούν για την απώλεια ανθρώπων, αποκτημάτων, της ελευθερίας, της ευχαρίστησης, σκέφτομαι, γιατί αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν; Όλα είναι αναλήθεια.
Είναι θαυμάσιο να αναπτύξουμε τη δύναμη της απόσυρσης σε μια άλλη διάσταση και να βλέπουμε τις χαμηλότερες διαστάσεις ως έναν κόσμο σκιών.
Μερικοί μαθητές έχουν αυτή τη δύναμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνθήκες του κόσμου δεν τους χτυπούν σκληρά και ζουν και βλέπουν τις συνθήκες με την αβλάβεια της πραγματικότητας.
(Passage to Higher Worlds)
***
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας είναι να ακούτε τη φωνή σας και να την αλλάξετε αν δεν αισθάνεστε υγιείς. Θα δείτε μια αλλαγή στις σχέσεις σας και ότι η υγεία σας τις αλλάζει. Μερικοί άνθρωποι χωρίζουν όχι επειδή δεν αρέσει ο ένας στον άλλον. Χωρίζουν γιατί οι φωνές τους τους ενοχλούν συνεχώς και τους φέρνουν σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν τη φωνή του άλλου. Στην πραγματικότητα δεν είναι η φωνή· είναι η χημεία πίσω από τη φωνή.
(Esoteric Science of Healing)
***
Η ανθρώπινη ασθένεια και πολλά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα έχουν στενή σχέση με τον χώρο στον οποίο ζούμε. Για παράδειγμα, η θέα από μια σπηλιά είναι πολύ διαφορετική από την θέα από το παράθυρο ενός εικοσαόροφου κτιρίου. Ο χώρος μιας κοιλάδας δεν είναι ο ίδιος με τον χώρο στην κορυφή ενός ψηλού βουνού.
Όσο πιο στενός είναι ο χώρος σας, τόσο περισσότερα προβλήματα θα έχετε στα τριπλά σας σώματα. Ο χώρος ενός δωματίου είναι γεμάτος με τις διάφορες εκπορεύσεις σας και τελικά αισθάνεστε να ασφυκτιάτε από αυτές. Επίσης, οι ακτινοβολίες των σωματικών, συναισθηματικών και πνευματικών στοιχείων σας αναπηδούν σε εσάς σε μικρότερα χρονικά διαστήματα από ότι αν βρίσκεστε σε μεγαλύτερο χώρο. Ο συχνός βομβαρδισμός των δικών σας εκπομπών ή ακτινοβολιών στην αύρα και το σώμα σας προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που σας πλήττουν σε λιγότερο συχνά διαστήματα.
Οι άνθρωποι που ζουν στην κορυφή των βουνών έχουν πολύ λιγότερα (αν υπάρχουν) προβλήματα, από εκείνους που ζουν σε μικρά σπίτια σε απομονωμένες πόλεις. Ο χώρος κάνει τη διαφορά όχι μόνο με τις εκπομπές σας, αλλά και με τις εκπομπές εκείνων που ζουν κοντά σας. Όταν η αρχή αυτή αναγνωριστεί από τους επιστήμονες στο μέλλον, τα σπίτια θα κατασκευάζονται με μεγαλύτερο χώρο και ευρύτερες θέες.
Όπως και με τον χώρο έξω από τον εαυτό μας, έτσι είναι με τον εσωτερικό χώρο. Ο νοητικός χώρος ορισμένων ανθρώπων είναι πολύ στενός. Ο φανατισμός και η άρνηση είναι μορφές στενότητας. Η άγνοια είναι μια μορφή στενού χώρου. Η μάθηση και η κατανόηση αποτελούν μέρος της διεύρυνσης του χώρου.
Ο χώρος κάποιων ανθρώπων μπορεί να είναι το δωμάτιό τους, ο κήπος ή η πόλη. Ο χώρος άλλων ανθρώπων είναι το ηλιακό σύστημα, ο γαλαξίας, ο Κόσμος, το Άπειρο. Ο χώρος κάποιων ανθρώπων είναι το παρελθόν ή το παρόν· ο χώρος άλλων είναι το μέλλον. Ο χώρος κάποιων ανθρώπων είναι αυτό που ήταν ή αυτό που είναι· ο χώρος άλλων ανθρώπων είναι αυτό που μπορούν να γίνουν. Μερικοί άνθρωποι εργάζονται σε ένα μέρος ενός κινητήρα· άλλοι παίρνουν όλα τα μέρη και τα συνθέτουν σε έναν μηχανισμό. Ο χώρος κάποιων ανθρώπων είναι ο μικρός εαυτός τους· ο χώρος άλλων είναι η οικογένεια ή το έθνος τους. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι των οποίων ο χώρος είναι η ανθρωπότητα ή όλα τα βασίλεια του πλανήτη.
Η εκδίκηση, το μίσος, η διαίρεση, η μνησικακία και ο εγωισμός περιορίζουν το χώρο μας. Η συγχώρεση, η ανεκτικότητα και η περιεκτικότητα διευρύνουν το χώρο μας.
Όταν βρίσκεστε σε ένα στενό χώρο σωματικά, συναισθηματικά ή νοητικά, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε περισσότερα προβλήματα και θα προκαλείτε περισσότερα προβλήματα σε άλλους, σε σύγκριση με κάποιον που έχει έναν διευρυνόμενο χώρο. Μια μέρα θα καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να περιορίζεται ο χώρος και η ελευθερία του ανθρώπου και να γίνονται σκλάβοι. Οι μελλοντικοί ψυχίατροι θα διαμορφώσουν τρόπους και μέσα για να διευρύνουν το χώρο των ανθρώπων και έτσι να αποκαταστήσουν την ψυχολογική και σωματική υγεία τους, αναζωογονώντας τις δυνατότητές τους για χρήση σε δημιουργική έκφραση.
(Consciousness vol.2)
 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα