Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πώς σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής – Άφαντος ο δράστης



Γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης, δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από «αδέσποτη σφαίρα».

Μετά τις 21.30 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο κρότος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από άτομα της τοπικής κοινωνίας των Αχαρνών, που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά, η οποία έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν ορατός λόγω του ποινικού παρελθόντος της.
Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη Δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως αποτρόπαιο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Προσαγωγές
Με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας εισέβαλαν σε οικίες της περιοχής, γύρω από το Δημοτικό σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος.
Σε μία από αυτές εκτιμάται ότι έγινε το γλέντι με τους πυροβολισμούς. Από τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν ξεχωρίζουν τρεις, μίας γυναίκας και δύο ανδρών (ηλικίας 25 και 50 ετών), άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την οικογένεια που οργάνωσε το γλέντι.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστό αν κάποιος από τους τρεις προσαχθέντες συμμετείχε στους πυροβολισμούς. Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται από την Αστυνομία είναι κάποιο ή κάποια από τα άτομα που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν, μόλις ενημερώθηκαν ότι έχει πέσει νεκρό ένα παιδί από σφαίρα σε διπλανό σχολείο.
Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουν μετακινηθεί σε άλλους καταυλισμούς εκτός Αττικής. Πρόκειται για μια πρακτική που συνηθίζεται να υιοθετείται από παραβατικές ομάδες Ρομά μετά τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.
Κατ’ επανάληψη
Υπενθυμίζεται ότι μόλις το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είχαν τραυματιστεί ελαφρά από άσκοπους πυροβολισμούς δύο γυναίκες, οι οποίες έπιναν τον καφέ τους σε δύο διαφορετικές καφετέριες στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.
Τα θύματα δέχθηκαν βολίδες στους μηρούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, από όπου πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, καθώς τα τραύματα ήταν επιδερμικά.
Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι σφαίρες να προήλθαν από γλέντι που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα.
Εκεί είχε συλληφθεί για άσκοπους πυροβολισμούς ένας 29χρονος, ο οποίος συμμετείχε στο γλέντι.
Επίσης, κατασχέθηκε ένα όπλο που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αυτό από το οποίο είχαν εκτοξευτεί οι βολίδες που τραυμάτισαν τις δύο γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 2168/93 οι άσκοποι πυροβολισμοί είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
«Ηταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα»
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει για το τραγικό περιστατικό της περασμένης Πέμπτης από τις σοβαρές καταγγελίες που κάνει στην εφημερίδα ο Γιώργος Σταματάκης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού έχουν πέσει στο κενό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα και σήμερα -παρά τις ρητές δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.- υπάρχουν ένστολοι που εγκαταλείπουν τη Δυτική Αττική για πιο… βολικές υπηρεσίες.
«Τα τμήματα ασφαλείας υπολειτουργούν. Σκεφτείτε ότι στη Δυτική Αττική υπηρετεί ο μισός αριθμός προσωπικού από τον προβλεπόμενο, ενώ οι περιπολίες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Η ηγεσία έχει υποσχεθεί πολλά τα οποία δεν κάνει πραγματικότητα. Διαρκώς φεύγουν αστυνομικοί από εδώ για να πάνε σε κάποιο γραφείο της ΓΑΔΑ, στο αρχηγείο ή στη φύλαξη κάποιου επωνύμου. Στη Δυτική Αττική δεν θέλει να έρθει κανένας συνάδελφος, διότι ξέρει ότι μπορεί να κάνει 25 ημέρες να πάρει ρεπό και ότι μας θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Είναι τουλάχιστον παράλογο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί στη μήτρα του εγκλήματος. Εκτός αυτού, παίρνουν διαρκώς άτομα που υπηρετούν εδώ για να τα χρησιμοποιήσουν σε φυλάξεις στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Να τονίσουμε ότι είχαμε επισημάνει ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Δυστυχώς, ένα 11χρονο παιδί ήταν το θύμα. Είμαστε σοκαρισμένοι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια».
Επισημαίνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες έφυγαν από τη Δυτική Αττική για νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το προσφυγικό 13 δόκιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι… αντικαταστάθηκαν από μόλις τρεις συναδέλφους τους.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και οι υπηρεσίες ασφάλειας χρειάζονται ενίσχυση εκατοντάδων αστυνομικών, ενώ υπάρχουν τμήματα ασφαλείας σε πολύ επιβαρυμένες περιοχές που επανδρώνονται από 10-20 αστυνομικούς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στις Αχαρναίς συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα τις Αχαρναίς, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που είχαν «χτυπήσει» -πριν από τη σύλληψή τους- δεκάδες εγκαταστάσεις εταιριών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και όμορων νομών.
Στις Αχαρναίς και το Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια.
«Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.
Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συμμορίες «ανοίγουν» οχήματα σε όλη την Αττική, τα οποία καταλήγουν στη Δυτική Αττική είτε για να διαλυθούν και να πωληθούν τα ανταλλακτικά είτε για να εκβιαστούν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν «λύτρα» για να τα πάρουν πίσω.
πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα