Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τρέξτε παλιά αγαπημένα Ρετρό παιχνίδια στα windows



Ποιός δεν θυμάται το Mortal Kombat, το Superfrog,το Aladdin, το Arabian Nights, το Bubble Bobble το Trolls, πώς σας φαίνεται τώρα η ιδέα να μπορείτε τρέξετε όλα αυτά και πολλά άλλα παιχνίδια που σίγουρα μπορείτε να βρείτε εύκολα, πατώντας απλά το εικονίδιο του κάθε παιχνιδιού σαν να τρέχετε απλά μία εφαρμογή και χωρίς να κάνετε καμία απολύτως ρύθμιση εκτός ίσως από το να προσθέσετε κάποιο joystick.

Πρόκειται για μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε να από τους δημιουργούς της ώστε να απλοποιήσουν την κατάσταση που υπήρχε με τις δαιδαλώδεις ρυθμίσεις που απαιτούνταν για να τρέξουν αυτά τα παιχνίδια με τη χρήση κάποιου emulator στα windows. Στην ουσία πρόκειται για μία πειραγμένη έκδοση τουWinUae που σας δίνει την δυνατότητα να τρέξετε αγαπημένα παιχνίδια της πάλαι ποτέ βασίλισσα των υπολογιστών και κορυφαία παιχνιδομηχανή εποχής που σήμερα βέβαια αποτελεί μουσειακό είδος την Amiga. Υπάρχουν και καλά και κακά νέα, τα κακά νέα είναι ότι όλα τα παιχνίδια και εφαρμογές της έκδοσης 2.5 δεν μπορούν να παίξουν στα windows 8 και Windows 10,ωστόσο τα καλά είναι οτι υπάρχει και μεταγενέστερη  έκδοση η  2.6  ποιό αναβαθμισμένη και με  παιχνίδια έτοιμα να παίζουν στα windows 8, 8.1 αλλά και στα Windows 10


Ρυθμίσεις για την έκδοση 2.6

Για για όσους έχουν Windows 8 και Windows 10 θα θα πρέπει να  κατεβάσουν τις νέες εκδόσεις παιχνιδιών. Η επιλογή γίνεται ως εξής  επιλέξτε από την συλλογή το παιχνίδι της επιλογής σας, ωστόσο προσέξτε να είναι της έκδοσης 2. 6
πατήστε επάνω στο  όνομα του παιχνιδιού  που θέλετε να κατεβάσετε και μετά επιλέξτε ένα από τα δύο link που βλέπετε στην φωτογραφία: 
Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη, στο παράδειγμα της συγκεκριμένης όπως βλέπετε περιέχει πολλά παιχνίδια μαζί, επιλέξτε ποιο παιχνίδι θέλετε να παίξετε και δεξιά της εφαρμογής εμφανίζεται ένα μικρό πλαίσιο με πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ποια πλήκτρα για παράδειγμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά για να παίξουμε το εκάστοτε παιχνίδι, αν το παιχνίδι έχει κάποιο patch και πώς το ενεργοποιούμε κ.λ.π: 
Αφού επιλέξουμε το παιχνίδι μας πατάμε Start για να ξεκινήσει το παιχνίδι. To παιχνίδι ξεκινάει πάντα σε πλήρη οθόνη, (κάτι που όμως μπορούμε να αλλάξουμε μέσα από τις ρυθμίσεις) πατώντας τα πλήκτρα CTRL+F12 μπορούμε από πλήρη οθόνη σε παράθυρο και το αντίστροφο:

Για να βγούμε από το παράθυρο ή και σε πλήρη οθόνη και να κάνουμε συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο παιχνίδι πατάμε το αριστερό ή το δεξί κλί στο ποντίκι μας και F12 μαζί. 

Για να βγούμε τελείως από το παιχνίδι πατάμε CTRL + F11 μαζί.
Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιες από τις ρυθμίσεις ή να προσθέσετε ένα Game pad ή joystick μην ξεχάσετε στο τέλος να πατήσετε configuration και να σώσετε τις ρυθμίσεις σας ώστε να μην χρειαστεί κάθε φορά να κάνετε το ίδιο. Η κάθε ρύθμιση αφορά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συνήθως δεν χρειάζεται να κάνετε καμία ρύθμιση πλην του ότι να προσθέσετε κάποιο Game pad ή joystick .


Ρυθμίσεις για την έκδοση 2.5

Αν ο υπολογιστής σας τρέχει Windows 7 ή παλιότερη έκδοση των Windows μπορείτε να τρέξετε τα παιχνίδια της έκδοσης 2.5. Ας δούμε τώρα τι ισχύει για την παλιότερη έκδοση παιχνιδιών την 2.5. Και εδώ οι ρυθμίσεις είναι παρόμοιες με αυτές της 2.6 και σας τις παραθέτω αναλυτικά: Αφού επιλέξετε το παιχνίδι που θέλετε να τρέξετε κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο. Ξεκινώντας το πρόγραμμα θα σας εμφανίσει πιθανά και μία παλιότερη ή παλιότερες εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού που βρίσκονται ενσωματωμένα μέσα στο exe του παιχνιδιού, δείτε για παράδειγμα τρέχουμε το Mortal.Kombat.2in1.

Το παιχνίδι θα τρέξει αμέσως σε πλήρη οθόνη, πατώντας το F12 μπορείτε να κάνετε κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα να αλλάξετε την ανάλυση στα γραφικά να προσθέσετε κάποιο joystick να σώσετε τις ρυθμίσεις σας ή να σώσετε το παιχνίδι σε όποιο σημείο επιθυμείτε και να ξεκινήσετε να παίζετε από το σημείο που έχει σώσει πρόσφατα. Πατώντας το info μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι.

Πώς ρυθμίζουμε την ανάλυση της οθόνης μας
Σε αυτή την καρτέλα μπορούμε να ρυθμίσουμε τον ήχο.Προτείνω να το αφήσετε ως έχει
Για όσους θέλετε να παίξετε με Jostic ή Game Pad επιλέξτε το όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα
Σώστε το παιχνίδι σας ή ξεκινήστε το από εκεί που το σώσατε
Τέλος μην ξεχάσετε όταν κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε να τις σώσετε.



 lovefortechnology


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα