Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Toν αποκαλούσαν τρελό: Μετά από 22 χρόνια όμως όλοι τον ευχαριστούσαν- Δείτε γιατί… (φωτό)



Πόσοι θα έκαναν κάτι παρόμοιο;
Το όνομα του ήταν Dashrath Manjhi και του πήρε 22 χρόνια. Στην αρχή οι άνθρωποι γελούσαν μαζί του. Χρόνια μετά του έφερναν τρόφιμα και εργαλεία για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Όταν τελείωσε, όλοι τον επαίνεσαν.
Ο Ινδός Manjhi προσπάθησε και εν τέλει δημιούργησε μια ταχύτερη διαδρομή μέσα από τα βουνά για το πλησιέστερο νοσοκομείο. Η απόφαση πάρθηκε όταν η σύζυγός του τραυματίστηκε και επειδή δεν μπορούσε να την πάει σε ένα νοσοκομείο αρκετά γρήγορα, πέθανε. Ο Manjhi λοιπόν δεν ήθελε κανείς άλλος στο χωριό του να περάσει ό, τι ο ίδιος και η σύζυγός του.
 
Όταν του είπαν πως ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να χαράξει ένα δρόμο μέσα από τα βουνά αυτό ατσάλωσε την αποφασιστικότητά του.

Από 1960 ως 1982 λοιπόν, από 35-55 ετών, ο Manjhi ανέβαινε στο βουνό και δούλευε καθημερινά, δημιουργώντας τελικά πλατύ δρόμο που έφερνε την απόσταση του χωριού του από το πλησιέστερο νοσοκομείο στα 15 μόλις χλμ από τα… 70 που ήταν αρχικά η διαδρομή που θα έπρεπε κάποιος να κάνει.
Μόλις ολοκλήρωσε το έργο του οι άνθρωποι σταμάτησαν να τον αποκαλούν τρελό και άρχισαν να τον επαινούν ως ο “άνθρωπος βουνό”. Η τοπική κυβέρνηση και πρότεινε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο που θα ονομάζεται ” Dashrath Manjhi Road” ενώ έδωσε το όνομα του και στο κοντινό νοσοκομείο προς τιμήν του.
Η υγεία του χωριού του οφείλει πάρα πολλά στο Dashrath Manjhi και σίγουρα ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Ο Manjhi εφυγε από την ζωή το 2007 αλλά άφησε πίσω κάτι το οποίο κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα