Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

Έφτασε η καλύτερη εποχή για να μαζέψετε τα χαλιά σας και να τα αποθηκεύσετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα σας προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή ξανά. Μέχρι τότε, όμως, για να διατηρηθούν τα χαλιά σας,  χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε και να τα πλύνετε σωστά.
Αν τρομάζετε στο άκουσμα ότι θα κάνετε μόνοι σας το πλύσιμο των χαλιών, διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν και θα δείτε πόσο ευχάριστη και εύκολη διαδικασία μπορεί να γίνει.
Αρχικά, αναζητήστε στο χαλί σας την ειδική ετικέτα με τις οδηγίες καθαρισμού. Σε περίπτωση που δεν έχει, κάντε μια μικρή δοκιμή σε μια γωνία του χαλιού, πριν ξεκινήστε να καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του.
Σκόνη 
Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέσετε όλη την σκόνη που έχει αποθηκευτεί στο χαλί σας. Φροντίστε να σκουπίσετε το χαλί και από τις 2 μεριές για καλύτερο αποτέλεσμα.

thehomeissue_(carpetwash)01
Με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας αφαιρέστε τη σκόνη από το χαλί σας.
Ελαφρύ καθάρισμα 
Αν το χαλί σας δεν είναι αρκετά βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίσετε πασπαλίζοντας το με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Μπορείτε να το αφήσετε για 2 ώρες, αν βιάζεστε, ή και ολόκληρο το βράδυ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σκουπίστε το με την ηλεκτρική σας σκούπα. Η όψη του θα αλλάξει αμέσως, ενώ ταυτόχρονα θα μυρίζει και ωραία. Μπορείτε να καθιερώσετε αυτό τον τρόπο καθαρίσματος και όλο το χειμώνα, για να παραμένει συνεχώς καθαρό.
thehomeissue_(carpetwash)03
Ρίξτε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το χαλί σας εύκολα.
Βαθύς καθαρισμός 
Αν το χαλί σας είναι ταλαιπωρημένο, με σημάδια από λεκέδες και χρειάζεται ένα πολύ καλό καθάρισμα πριν την αποθήκευσή του μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό διάλυμα και να το ψεκάσετε με αυτό. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι, 1 κ.γ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 φλ. ζεστό νερό για να φτιάξετε το διάλυμα.
Προσθέστε στο μπουκάλι του σπρέι το υγρό πιάτων, το ξίδι και από πάνω το νερό. Ψεκάστε όλη την επιφάνεια του χαλιού με το διάλυμα, τρίψτε ελαφριά το χαλί και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Μην το αφήσετε να μουλιάσει στο διάλυμα διότι μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα του χαλιού.
thehomeissue_(carpetwash)02
Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με υγρό απορρυπαντικό πιάτων, λευκό ξίδι και νερό.
Αν έχετε μικρά χαλιά που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε το διάλυμα αντί για το απορρυπαντικό.  Όπως είπαμε και στην αρχή, τσεκάρετε πρώτα τις οδηγίες χρήσεως τους, πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο.
Στέγνωμα 
Αφήστε το στη ζέστη για 2 μέρες σε οριζόντια . Μην το τοποθετήσετε απευθείας στον ήλιο γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσει και να αλλάξουν τα χρώματά του ανά σημεία. Μόλις το χαλί σας στεγνώσει, θα είναι έτοιμο και πεντακάθαρο, πριν το χρησιμοποιήσετε και πάλι!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα