Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Οι πιο Τρομακτικοί και απόκοσμοι Ινδιάνικοι Μύθοι

Ινδιάνικοι Μύθοι

Οι πιο Τρομακτικοί Ινδιάνικοι Μύθοι: Οι ιστορίες  των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής περιλαμβάνουν θανατηφόρες νυχτερίδες, φρικιαστικά πνεύματα, μάγισσες, δαίμονες και τέρατα. Μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά και λειτουργούν ως προειδοποίηση ότι σκοτεινές δυνάμεις καραδοκούν παντού. Για αυτό καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι.
CamazotzThe Death Bat
Το  πανίσχυρο υπερφυσικό ον Camazotz ζει στο καταχθόνιο βασίλειο Xibalba, σε ένα σπήλαιο “The House of Bats” και περιβάλλεται από αιμοδιψείς νυχτερίδες βαμπίρ. Το όνομα του σημαίνει “Death Bat”, “Snatch Bat”,”Sudden Bloodletter” και συνδέεται με τον Θάνατο, την Νύχτα και την Καταστροφή. Στο ιερό βιβλίο των Μάγια “Popul Vuh” χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αποκεφαλίσει τον Hunahpú, δίδυμο αδερφό του Xbalanqúe, The Maya Hero Twins. Ξεπερνάει σε μέγεθος τον μέσο άνθρωπο, έχει φτερά νυχτερίδας και δυο χέρια, στο ένα κρατάει ένα κομμένο κεφάλι και στο άλλο ένα μαχαίρι. Συμβολίζει το απόλυτο κακό και κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Κάτω Κόσμο πολεμούσε τους υπόλοιπους θεούς. Έκανε συμφωνία με τους Μάγια να τους δώσει την φωτιά, όμως σε αντάλλαγμα ζήτησε ανθρωποθυσίες. Πίνει αίμα, σκοτώνει ανθρώπους και ζώα και τρομοκρατεί όποιον βρεθεί μπροστά του.

ChenooThe Ice Giant
Ο Chenoo ήταν κάποτε άνθρωπος, ο οποίος διέπραξε ένα τρομερό έγκλημα και οι θεοί τον καταράστηκαν.  Μετέτρεψαν την καρδιά του σε πάγο και σιγά σιγά μεταμορφώθηκε ολόκληρος σε έναα παγωμένο τέρας που καταβροχθίζει ανθρώπους. Είναι πάντα πεινασμένο, βγάζει διαπεραστικούς ήχους, χειρότερους από λιοντάρι που βρυχάται και εμφανίζεται κυρίως τον χειμώνα. Μπορεί να είναι θηλυκό ή αρσενικό και για να το εξοντώσει κάποιος πρέπει να το αναγκάσει να καταπιεί αλάτι ή να το κόψει σε χίλια κομμάτια. Δύο από τις πιο γνωστές  ιστορίες είναι “The Girl Chenoo” ένα νεαρό κορίτσι αρνείται τον έρωτα ενός αγοριού και αυτός για να την εκδικηθεί της κάνει μάγια και γίνεται Chenoo, “The Girl and the Chenoo”, μια Passamaquoddy Ινδιάνα και τα τρία της αδέρφια πηγαίνουν στο δάσος και η ευγενική της καρδιά τους σώζει από το να τους φάει το τέρας, σύμφωνα με τους Wabanaki “People of the First Light” δηλαδή τις φυλές Penobscot, Passamaquoddy, Maliseet, Mi’kmaq, Abenaki.
Kanontsistonties: The Flying Heads
Τα  μοχθηρά αυτά πνεύματα δολοφονημένων και αποκεφαλισμένων ανθρώπων γνωστά ως “Kanontsistonties” είναι ιπτάμενα κρανία με φτερά που θέλουν εκδίκηση. Κατά μια εκδοχή είναι άτομα που όταν ζούσαν επιδίδονταν σε κανιβαλισμό. Αποζητούν ανθρώπινη σάρκα και αίμα και επειδή δεν έχουν σώμα δεν ικανοποιούνται ποτέ. Πετάνε πολύ γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν ανεμοστρόβιλους για να παγιδεύουν τα θύματα τους. Μόνο η φωτιά μπορεί να τους σκοτώσει. Σύμφωνα με τον μύθο μια χήρα καθόταν στην καλύβα της και έψηνε κάστανα και βελανίδια. Τότε εμφανίστηκε μπροστά της ένα ιπτάμενο κεφάλι. H γυναίκα του πέταξε στο στόμα ένα πυρακτωμένο κάρβουνο, το κεφάλι ανατινάχθηκε και έγινε στάχτες.
MishipeshuThe WaterPanther
Οι Ινδιάνοι Ojibwe της Βόρειας Αμερικής λένε ιστορίες για ένα τεράστιο αιλουροειδές με μυτερή φιδίσια ουρά που ζει στα πιο βαθιά νερά, δημιουργεί καταιγίδες και εξουσιάζει όλα τα θαλάσσια πλάσματα. Το όνομα του σημαίνει “The Great Lynx”, ή “Gichi-anami’e-bizhiw” -fabulous night panther -έχει κόκκινα μάτια, κέρατα  και εμφανίζεται  όταν το νερό της λίμνης γίνεται πράσινο. Θεωρείται σημάδι θανάτου και κακοτυχίας καθώς ψάχνει ανθρώπους για να τους τραβήξει κάτω από το νερό και να τους πνίξει.
Ένας Γάλλος ιεραπόστολος ο Jacques Marquette περιγράφει στα απομνημονεύματα του  το 1674: “They are as large as a calf, they have horns on their heads like those of a deer, a horrible look, red eyes, a beard like a tiger’s, a face somewhat like a man’s, a body covered with scales, and so long a tail that it winds all around the body, passing above the head and going back between the legs, ending in a fish’s tail.”Μια απεικόνιση του Mishipeshu υπάρχει σε βραχογραφία του 1850 στον Καναδά. Οι Ιθαγενείς έκαναν προσφορές με καπνό για να μην βυθίσει τα κανό τους στην περιοχή της λίμνης Superior.
Yee NaaldlooshiiThe Skinwalker
Στη γλώσσα των Navajo ονομάζεται Yee Naaldlooshii που μεταφράζεται κυριολεκτικά “with it, he goes on all fours”.  Είναι καταραμένα πλάσματα που χρησιμοποιήσαν  “Τhe Witchery Way ” και έγιναν clizyati, “pure evil”. Το τελειωτικό στάδιο μεταμόρφωσης τους περιλαμβάνει να δολοφονήσουν έναν συγγενή εξ αίματος.
Ένας skinwalker μπορεί να πάρει την μορφή και τα χαρακτηριστικά όποιου ζώου επιθυμεί. Εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ως λύκος, αλεπού,  ή κογιότ μπορεί να χάσει τελείως την ανθρωπιά του. Τα μάτια του λάμπουν όμως είναι κενά. Συνήθως φοράει το δέρμα ενός ζώου, κρατάει μια σφυρίχτρα “tsindi’ni” ή ένα “tsahgai” a long poisoned, tipped needle και έχει κάποια σωματική παραμόρφωση.
Μπορεί να κυριεύσει το σώμα ενός ανθρώπου και να κλέψει το πρόσωπο του. Ο φόβος τους δίνει δύναμη και ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο να εξοντωθεί. Μόνο αν πάρει την ανθρώπινη μορφή του μπορεί κάποιος να το σκοτώσει με σφαίρες βουτηγμένες σε άσπρη στάχτη  ή εάν κάποιος το αποκαλέσει δημόσια  με το πραγματικό του όνομα θα αρρωστήσει και θα πεθάνει μέσα σε τρεις μέρες.
Οι Skinwalkers θεωρούνται νεκρόφιλοι και κλέφτες πτωμάτων. Χρησιμοποιούν μαύρη μαγεία για να καταραστούν ανθρώπους- συλλέγουν σάλιο, κομμένα νύχια και τρίχες- και ένα μείγμα από  δηλητηριασμένη σκόνη -corpse dust-  τριμμένα κόκκαλα από νεκρά βρέφη που την ρίχνουν στο πρόσωπο του θύματος. Ένας θεραπευτής, a Hats’oos, a Sucker μπορεί να αντιστρέψει την διαδικασία. Διαβάζουν την σκέψη και μιμούνται φωνές ζώων και ανθρώπων για να παρασύρουν τα θύματα τους. Στους κόλπους των Navajo είναι ένα απαγορευμένο θέμα μέχρι και σήμερα.
Skadegamutc The GhostWitch
Η δαιμονική μορφή Skadegamutc ή Skudakumooch -Τhe Ghost-Witch μπορεί να δημιουργηθεί από το νεκρό σώμα ενός μάγου που πέρασε στην σκοτεινή πλευρά και διετέλεσε μαύρη μαγεία. Κυκλοφορεί μέσα στην άγρια νύχτα και έχει δολοφονικά ένστικτα. Όποιος έρθει σε επαφή μαζί της  είτε την κοιτάξει είτε ακούσει την φωνή της μπορεί να επωμιστεί μια βαριά κατάρα. Η φωτιά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της.
Tah-tah-kle’-ah: The Owl-Women
Η φυλή Yakama πίστευε ότι πέντε γυναίκες που ήταν αδερφές και έμοιαζαν με γιγάντιες κουκουβάγιες, ζούσαν σε μια σπηλιά και ήταν επικίνδυνες. Καταβρόχθιζαν βατράχια, σαύρες και φίδια, είχαν όμως προτίμηση στα παιδιά. Εξαφανίστηκαν όταν μια ανώτερη δύναμη κατέστρεψε την σπηλιά τους. Μια από αυτές πνίγηκε και από το μάτι της δημιουργήθηκαν όλες οι κουκουβάγιες που βλέπουν τα πάντα μέσα στην νύχτα και η παρουσία τους φανερώνει ότι ο Θάνατος πλησιάζει.
TeihiihanThe Little Cannibals
Από τις πιο τρομερές φιγούρες στην λαογραφία των Cheyenne and Arapaho είναι οι σκουρόχρωμοι πολεμοχαρείς Teihiihan νάνοι. Στην προηγούμενη ζωή πολέμησαν με τους Arapaho και άλλες φυλές και νικήθηκαν. Είναι κανίβαλοι, έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, μπορούν να γίνουν αόρατοι και τρέχουν υπερβολικά γρήγορα. Τους αρέσει να πολεμούν και να σκοτώνουν ανθρώπους. Όταν πηγαίνουν για κυνήγι, αφαιρούν τις καρδιές τους από τα σώματα τους. Εάν καταστραφούν οι καρδιές, οι νάνοι θα πεθάνουν αμέσως.
UktenaThe Horned Serpent
O Danawa Destoti, αρχηγός την Φυλής των Λύκων Ani Wahya των Cherokee αφηγείται ότι στις απαρχές του κόσμου ξεχώριζαν τα πελώρια πουλιά Tlanuhwa που έμοιαζαν σαν γεράκια με κόκκινες ουρές και τα Uhktena που ήταν σαν δράκοι-φίδια.
Τα Unhktena ήταν πλάσματα που ζούσαν κοντά σε λίμνες και ποταμιά της Ouascioto Κοιλάδας και μέσω υπόγειων σπηλιών πήγαιναν από τον κόσμο των Θνητών στον Κάτω Κόσμο. Είχαν σώμα φιδιού, φτερά και κέρατα. Πάνω στο μέτωπο τους υπήρχε ένα κρύσταλλο  “The Ulunsuti Stone ” το οποίο ήταν καθρέφτης που έδειχνε το παρελθόν και το μέλλον. Το κρύσταλλο φυλασσόταν σε ένα πουγκί από δέρμα ελαφιού και μόνο οι ιερείς Ani Kuhtahni ήξεραν ξόρκια για να το χρησιμοποιήσουν όταν χρειαζόταν.
Μια μέρα τα Tlanuhwa άρχισαν να αρπάζουν παιδιά από τον οικισμό. Οι άνθρωποι τα αναζήτησαν και τα βρήκαν στην περιοχή Hogahega Uweyu κοντά στις σπηλιές των πουλιών. Εκεί υπήρχαν και πολλά αυγά τα οποία πετούσαν στα πουλιά ως αντιπερισπασμό για να φυγαδεύσουν τα παιδιά.
Τότε εμφανίστηκε το Μεγάλο Uhktena και άρχισε να τρώει τα αυγά που έπεφταν στη λίμνη. Αυτό εξόργισε τα πουλιά και του επιτέθηκαν. Κατάφεραν να το διαμελίσουν σε τέσσερα κομμάτια και το διασκόρπισαν στην κοιλάδα, μαζί με το κρύσταλλο. Από τότε πολλοί ψάχνουν το κρύσταλλο. Το Uhktena περιπλανιέται στον χρόνο και αναζητά εκδίκηση.
Wendigo: The Evil That Devours
Το θανατηφόρο Wendigo είναι υπερβολικά ψηλό και λιπόσαρκο, έχει αστραφτερά μάτια, κίτρινους κυνόδοντες και μακριά γλώσσα. Εάν κάποιος γίνει κανίβαλος καταδικάζεται για πάντα σε αιώνια πείνα και μεταμορφώνεται σε κακό πνεύμα. Πολλοί πιστεύουν ότι η καρδιά ενός ανθρώπου εξακολουθεί να ενυπάρχει μέσα στο σώμα ενός Wendigo.
Υπάρχουν “Wendigo Hunters” και μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται “Wendigo Psychosis” κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν μια ανεξήγητη όρεξη να καταναλώσουν ανθρώπινη σάρκα. Ένας άντρας της φυλής Cree ο Swift Runner, έσφαξε και έφαγε την οικογένεια του το 1878. Το 1907 ο Jack Fiddler και ο αδερφός του σκοτώσανε πάνω από 15 άτομα επειδή νόμιζαν ότι ήταν Wendigos.
Φημολογείται ότι εμφανίστηκε αρκετές φορές στην πόλη Rosesu της πολιτείας Minnesota από τα τέλη του 1800 ως το 1920 και συνδέθηκε με περίεργους θανάτους που ξαφνικά σταμάτησαν. Οι γηραιότεροι εξιστορούσαν τον μύθο σε περιόδους λιμού για να αποτρέψουν τους κανιβαλισμούς.
Εν γένει, οι μύθοι των Ινδιάνων έχουν διδακτική χροιά. Εμπερικλείουν μια τεράστια σοφία, στοχεύουν στην ανθρώπινη ανέλιξη και μας υπενθυμίζουν ότι το Μεγάλο Πνεύμα μας περιβάλλει.
Πηγές:
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα