Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Οι κακές συνήθειες της εμμονής με την τάξηΕάν έχετε εμμονές με την τάξη και την καθαριότητα, υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να κόψετε.
Παρόλο που ένα καθαρό γραφείο βοηθάει στην συγκέντρωση και ένα τακτοποιημένο σπίτι μας ηρεμεί, η υπερβολική οργάνωση σε σημείο εμμονής προκαλεί πρόσθετο στρες και άγχος.
  1. Επιβολή των κανόνων μας στους άλλους
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθείς να επιβάλλεις την μανία σου με την τάξη και την οργάνωση στους άλλους παρά τη θέλησή τους. Μπορεί να γίνει αιτία για ομηρικούς καυγάδες.
  1. Λίστες με λίστες για τις λίστες
Όταν χάνουμε χρόνο για να γράψουμε λίστες με λίστες για τις λίστες, αυτό σημαίνει ότι δεν μας μένει χρόνος για να πραγματοποιήσουμε τις λίστες!!! Μήπως ισχύει η λαϊκή παροιμία: όποιος δε θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει;
  1. Νευρικότητα
Όταν κινείστε συνεχώς σαν τη σβούρα μαζεύοντας και τακτοποιώντας. Όταν δε μπορείτε να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε και σκέφτεστε τα άπλυτα στον νεροχύτη, την σκόνη στο τραπεζάκι, την στραβή κουρτίνα ή το βάζο που έχει μετακινηθεί, τότε κάτι δεν πάει καλά.
  1. Όταν ζείτε μέσα από τα πλάνα σας.
Όταν σχεδιάζετε με μάθε λεπτομέρεια το μέλλον σας, όταν οργανώνετε κάθε κίνηση ή σχέδιό σας, καταλήγετε να ζείτε περισσότερο στο σχεδιασμένο μέλλον σας παρά στο παρόν. Μήπως όμως δεν είστε ευχαριστημένοι στο παρόν και βάζετε προϋποθέσεις για ένα ευτυχισμένο αύριο;

  1. “Διαχείριση” των άλλων
Όταν θέλετε να οργανώνετε τους άλλους και δεν το καταφέρνετε, σας αγχώνει; Αισθάνεστε ότι αποτυγχάνετε όταν οι άλλοι δεν ακολουθούν το παράδειγμά σας; Προσέξτε γιατί ο χειρισμός των άλλων μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις σας.
  1. Όταν η εμμονή γίνεται το άλλοθί σας
Έχετε σκεφτεί μήπως η υπερβολική αυτή ασχολία σας με την τάξη, την οργάνωση και την προετοιμασία κρύβει μια άρνησή σας να ζήσετε στο τώρα που ίσως δεν σας αρέσει;
Το να είμαστε οργανωμένοι και τακτικοί έχει πολλά οφέλη. Όπως όμως όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν πρέπει να φτάνει στην υπερβολή και στην εμμονή. Οτιδήποτε ξεφεύγει από το μέτρο γίνεται πολύ εύκολα αρρωστημένο και αρνητικό.
Φωτό από: Smak.ua

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα