Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΤΖΑ (ΚΡΙΓΙΑ) ΓΙΟΓΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΓΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Θα αφηγηθώ λίγα αυθεντικά, ιστορικά αληθή, θαυματουργά κατορθώματα των γιόγκι της Ινδίας, που αποδεικνύουν ότι ζούσαν πολύ πιο μπροστά από τη σύγχρονη εποχή κι έκαναν θαύματα που είναι ακόμα πολύ μακριά από την κατανόηση της σύγχρονης υλικής επιστήμης.

Πριν από περίπου εβδομήντα χρόνια, οι άνθρωποι στην ιερή πόλη του Μπενάρες ήταν συνεπαρμένοι από τα θαύματα του Τραϊλάνγκα Σουάμι. Ήταν διακοσίων πενήντα ετών και λέγεται ότι συνήθιζε να παραμένει κάτω από τα νερά του Γάγγη ή επιπλέοντας στην επιφάνεια για δύο ή τρεις μέρες συνεχόμενα. Διάβαζε τον νου των ανθρώπων σαν βιβλίο. Ήπιε δηλητηριώδη υγρά από γαβάθες χωρίς να πεθάνει και απ’ ό,τι φαινόταν είχε κάνει όλων των ειδών τα θαύματα, σαν τον Χριστό. Η ιστορία λέει ότι μια φορά τον έβαλαν στη φυλακή γιατί αγνόησε τους νόμους της πόλης. Το επόμενο λεπτό τον είδαν να περπατάει στη στέγη. Είχε πολλές θαυμαστές δυνάμεις. Μπορεί η επιστήμη να μας δείξει κάποιον άλλον που να έζησε διακόσια πενήντα χρόνια?

Ένα ακόμα θαύμα της Ράτζα Γιόγκα έγινε από τον Σάντου (ασκητή) Haridas, όταν επέτρεψε να τον θάψουν ζωντανό, κάτω από τη γη, για έξι εβδομάδες. Τον δέκατο ένατο αιώνα, στην αυλή του Πρίγκιπα Ranjit Singh –αυτοκράτορα του Punjab– και με τη σφραγίδα Γάλλων και άλλων Ευρωπαίων γιατρών, η εκτέλεση του θαύματος του Σάντου Haridas καταγράφηκε ιστορικά. Αφού το σώμα του Haridas αλείφθηκε παντού με κερί, κλείστηκε μέσα σε σάκο ο οποίος ράφτηκε με προσοχή και μετά σφραγίστηκε σ’ ένα πέτρινο φέρετρο, ο αυτοκράτορας έθαψε τον σάντου αρκετά μέτρα κάτω από τη γη στην αυλή των ανακτόρων. Υπήρξε επισταμένη παρακολούθηση του μέρους της ταφής για έξι εβδομάδες. Όταν πέρασαν οι έξι εβδομάδες, εκατομμύρια άνθρωποι ανέμεναν τα νέα της εκταφής του σάντου. Το φέρετρο ανοίχτηκε, το σάβανο και το κερί αφαιρέθηκαν και το σώμα εξετάστηκε από Γάλλους και Άγγλους γιατρούς οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ήταν νεκρός. Εντούτοις, λίγα λεπτά αργότερα ο Σάντου Haridas ανοιγόκλεισε τα μάτια του και επανήλθε στη ζωή. Μπούμ! Βρόντηξε το κανόνι από τις επάλξεις του φρουρίου του αυτοκράτορα στη Λαχόρη (Punjab, Ινδία), αναγγέλλοντας και δηλώνοντας ότι ο Άγιος Haridas ήταν ζωντανός. Σ’ οποιοδήποτε εμπεριστατωμένο ιστορικό βιβλίο για την Ινδία υπάρχει καταγεγραμμένο αυτό το περιστατικό.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άγιοι που, δημόσια, μερικές φορές εκδηλώνουν θαυματουργές δυνάμεις. Η μητέρα μου είδε τον Δάσκαλο του Δασκάλου μου, τον Λαχίρι Μαχασάγια, σε μια εκστατική κατάσταση κατά την οποία είχε διακόψει όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος.

(«Όλοι ένιωθαν δέος όταν έβλεπαν τη συνηθισμένη κατάσταση του Λαχίρι Μαχασάγια, κατά την οποία παρουσίαζε υπεράνθρωπα χαρακτηριστικά, όπως το ότι η αναπνοή του σταματούσε εντελώς, ότι δεν κοιμόταν ποτέ, ο σφυγμός και η καρδιά του σταματούσαν, τα ήρεμα μάτια του έμεναν ακίνητα για ώρες χωρίς ούτε ένα βλεφάρισμα και απέπνεε μια βαθύτατη αύρα γαλήνης. Κανένας επισκέπτης δεν έφευγε χωρίς να νιώσει πνευματική ανάταση Όλοι ήξεραν ότι είχαν λάβει μια σιωπηλή ευλογία από έναν αληθινό άνθρωπο του Θεού». – Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι.)

Αλλά θεωρείται πνευματικός ξεπεσμός και βλασφημία των νόμων του Θεού η επίδειξη από τους μεγάλους γιόγκι των δυνάμεών τους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την επιπόλαια επιθυμία αυτών που τις αναζητούν από απλή περιέργεια. Πέρασε πολύς καιρός για να αναγνωρίσω τη θαυματουργή δύναμη του Δασκάλου μου, Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρτζι, παρόλη τη στενή επαφή που είχα μαζί του.


 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα