Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΟΥ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Η Φώτιση είναι αναπόφευκτη, αλλά το να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο, είναι προαιρετικό.
Είσαι μια όμορφη και τέλεια πνευματική ύπαρξη, ακριβώς όπως είσαι. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις ή να αλλάξεις τίποτα. Έχεις ήδη όλα όσα έχεις ξοδέψει ολόκληρη τη ζωή σου προσπαθώντας να αποκτήσεις.
Αν έχουμε ήδη τα πάντα να περιέχονται μέσα στους μεγαλύτερους εαυτούς μας, και είμαστε τέλειες, ισχυρές, γνωρίζουσες τα πάντα υπάρξεις, γιατί διαλέξαμε να είμαστε άνθρωποι; Για τον ίδιο λόγο που πηγαίνουμε στον κινηματογράφο. Για να βιώσουμε – να νιώσουμε – να παρατηρήσουμε – να είμαστε μέρος μιας μεγάλης και μοναδικής περιπέτειας που λέγεται «ζωή μας». Εμείς οι δυνατές υπάρξεις, έχουμε επιλέξει τη δυνατή αυτή, δύσκολη ανθρώπινη εμπειρία, απλά για να έχουμε άλλη μία μεγάλη περιπέτεια. Δεν υπάρχει προορισμός, ανταμοιβή, ή μεγάλο βραβείο στο τέλος του ταξιδιού. Το ταξίδι είναι το βραβείο. Το ταξίδι της ζωής μας είναι το δώρο, κι εμείς έχουμε την ελευθερία να χρησιμοποιήσουμε το δώρο αυτό με όποιον τρόπο επιθυμούμε. Οι μόνοι περιορισμοί σε αυτά που μπορούμε να επιλέξουμε και να βιώσουμε, είναι οι περιορισμοί που ο δικός μας νους δημιουργεί, και οι ψευδαισθήσεις της έλλειψης που μας κάνουν να αισθανόμαστε μικροί και αδύναμοι.
Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ζήσεις τη ζωή σου – δεν υπάρχει τελικός προορισμός όπου θα ανταμειφθείς ή θα τιμωρηθείς για αυτά που έκανες ή δεν έκανες. Η ζωή σου είναι το ξεδίπλωμα της ικανότητας σου να βιώσεις όλα όσα υπάρχουν να βιώσεις και να συμμετέχεις σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης περιπέτειας.

Άσχετα με το τι κάνεις, είσαι μια πνευματική οντότητα, που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία. Μπορείς να πας και να διαλογιστείς στην κορυφή ενός βουνού, για το υπόλοιπο της ζωής σου, και να γίνεις ένα με τον Θεό, και αυτό θα ήταν υπέροχο, αλλά αν η ψυχή σου ήλθε εδώ για να απολαύσει και να συμμετάσχει στην μεγάλη αυτή περιπέτεια της ζωής, δεν θα ήταν άδικο, αν αρνιόσουν στον εαυτό σου αυτήν την εκπληκτική εμπειρία – αυτό το δώρο της ζωής και του να ζεις. Άσχετα με το πώς επιλέξεις να βιώσεις και να εκφράσεις την πνευματικότητα σου, δεν είσαι λιγότερο πνευματικός.
Η πνευματικότητα δεν είναι μόνον κάτι που συμβαίνει όταν έχουμε γαλήνη και είμαστε σε επαφή με τον Θεό. Η πνευματικότητα συμβαίνει για πάντα στην καθημερινή εμπειρία της ζωής μας. Η πλήρης εμπλοκή, στη ζωή, είναι αυτό που μας κάνει να γνωρίζουμε τη δύναμη μας, και την αλήθεια του ποιοι είμαστε. Όταν αρνούμαστε την ανθρώπινη περιπέτεια, και κρύβουμε τις δημιουργικές επιθυμίες μας, αρνούμαστε μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της πνευματικότητας μας.
Το να παρατηρούμε τη ζωή, από τα πλάγια, είναι ωραίο, αλλά αν το ταξίδι της ζωής σας είναι ένα δώρο μιας μεγάλης περιπέτειας, τι είναι αυτό που ίσως χάνετε κάθε φορά που ο φόβος σας σταματάει από το να κάνετε μια κίνηση, κάθε φορά που κολλάτε εξ αιτίας της αβεβαιότητας σας, κάθε φορά που θέλετε κάτι, αλλά φοβάστε να ζητήσετε, κάθε φορά που θέλετε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, αλλά αντ’ αυτού κρύβεστε κάτω από ανθ-υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές που φαίνονται να σας κρατούν ασφαλείς από το να πληγωθείτε. Θέλετε να γνωρίζετε ποιοι πραγματικά είστε, και το μεγαλείο για το οποίο είστε ικανοί; Τότε, πρέπει να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας στο μέγιστο που είναι δυνατόν – κάθε μέρα – χωρίς δικαιολογία, απολογία, ή ντροπή.
Ήρθατε εδώ για ένα πράγμα - να βιώσετε τη ζωή, εκφράζοντας πλήρως το ποιοι είστε πραγματικά. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό κρυβόμενοι μέσα σε ένα συναισθηματικό υπόγειο. Μπορείτε μόνον να βιώσετε τη ζωή σας και τις δυνατότητες του τι μπορείτε να δημιουργήσετε, ξεκινώντας το ταξίδι και όντας παρόντες στην τρέχουσα ζωή σας.
• Αποφασίστε τι λειτουργεί για σας και τι όχι.
• Επιλέξτε τους ανθρώπους με τους οποίους θέλετε να περνάτε τον πολύτιμο χρόνο σας.
• Εξερευνήστε την κρυμμένη σας δημιουργικότητα.
• Σταματήστε να κάνετε πράγματα επειδή πρέπει είστε αναγκασμένοι, ή θα έπρεπε.
• Αρχίστε να κάνετε πράγματα επειδή θέλετε και επειδή αισθάνεστε ωραία με αυτό.
• Σιωπήστε το μου του εγώ όσο πιο πολύ μπορείτε.
• Ακούστε την διαίσθηση σας και την υψηλότερη καθοδήγηση του θείου εαυτού σας.
• Σταματήστε να παίζετε ρόλους στη ζωή σας, μόνον επειδή προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες.
• Έχετε την επιλογή σε όλους τους τομείς της ζωής σας – ό,τι και να συμβαίνει.
• Συμπεριφέρεστε σαν να είστε ο μόνος δημιουργός στη ζωή σας – επειδή είστε.
Σας έχει δοθεί το μεγάλο αυτό δώρο της ζωής, και εξαρτάται από εσάς να δημιουργείτε και να βιώνετε ως δημιουργία οτιδήποτε επιλέγετε να σκέφτεστε.
Ποια μεγάλη δυνατότητα ή περιπέτεια θα μπορούσατε να υλοποιήσετε, με σκοπό να βιώσετε τη ζωή σας, στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος;
(Απόσπασμα από το βιβλίο της Nanice Ellis, “Even Gandhi Got Hungry and Buddha Got Mad!: Discover the Essential Secrets of Living in Your Power – even in ‘Everyday Chaos’ ”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα