Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τα έξι πιο παράξενα πράγματα που έχουν γίνει από δικτάτορες [Βίντεο]


Η τρέλα του δικτάτορα έχει γίνει πια παροιμιώδης, Μαζί με την παράνοιά του. Ένας άνθρωπος που πάσχει από μεγαλομανία, σκοτώνει ανθρώπους χωρίς προφανή λόγο και δεν δέχεται καμία κριτική, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε;

Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες παράξενα πράγματα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι δικτάτορες της οικουμένης. Το κανάλι Top List στο YouTube έψαξε και βρήκε 6 από τα πιο ακραία, σε μια λίστα που μπορεί να είναι αστεία μεν, αλλά δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε πως θα ήταν να είσαι μέρος της.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε απαγάγει έναν Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και τον κράτησε 3 χρόνια στην φυλακή, ώστε να δεχθεί να αναμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της Βορείου Κορέας.

To ζευγάρι Φερντιναντ και Ιμέλντα Μάρκος που κυβέρνησε τις Φιλιππίνες για 21 χρόνια ήταν μεγάλοι φαν των The Beatles. Τους προσκάλεσαν λοιπόν να παίξουν στις Φιλιππίνες. Όταν το συγκρότημα έφτασε, μια ομάδα στρατιωτικών τους είπε να συναντηθούν με τον δικτάτορα. Κουρασμένοι όπως ήταν, αρνήθηκαν ευγενικά. Τότε η Ιμέλντα διέδωσε στην χώρα πως οι Beatles σνόμπαραν τον άρχοντα του τόπου. Το μαινόμενο πλήθος κόντεψε να λιντσάρει τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, που διέφυγαν κακήν κακώς από την χώρα.


Ο Ίντι Αμίν ήταν δικτάτορας της Ουγκάντα για 8 χρόνια την δεκαετία του ?70. Όταν αυτοανακηρύχτηκε ισόβιος άρχοντας της χώρας, έκατσε πάνω σε κάτι σαν θρόνο και έβαλε τέσσερις λευκούς να τον κουβαλούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, τους οποίους αποκαλούσε ειρωνικά «το λευκό βάρος».

Ο Φρανσουά Ντιβαλιέ ήταν εξαιρετικά δεισιδαίμων και ασχολούνταν με τις τελετές βουντού. Πίστευε πως ο αριθμός «22» ήταν εξαιρετικά ισχυρός, αφού ήρθε στην εξουσία στις 22 Οκτωβρίου του 1957. Ισχυριζόταν πως είχε ρίξει κατάρα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, που τελικά πέθανε στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Αργότερα, άφηνε το παλάτι του μόνο κάθε 22 του μηνός.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο δικτάτορας της Λιβύης, αγαπούσε πολύ τις γυναίκες. Αυτή η αγάπη όμως έφτανε στα άκρα. Συνήθιζε να προσλαμβάνει μόνο γυναίκες για την προσωπική του φρουρά (τις «Αμαζόνες»). Τις εκπαίδευε και τις άφηνε να βάφονται και να φορούν ψηλοτάκουνα. Α... Και έπρεπε να είναι παρθένες...

Ο Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ, ήταν για 21 χρόνια ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν. Έφτιαξε ένα ολόχρυσο άγαλμα του εαυτού του το οποίο «στριφογύριζε» για να βλέπει πάντα τον ήλιο. Έβαλε το πρόσωπο του παντού. Σε δρόμους, χαρτονομίσματα ακόμα και σε μπουκάλια βότκας. Άλλαξε το όνομα του Ιανουαρίου με το δικό του και το όνομα του ψωμιού με εκείνο της μητέρας του. Πίστευε πως όλα αυτά, ήταν επιθυμία του λαού.

Όταν η τρέλα συναντά την παράνοια...



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα