Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια, για να μη δημιουργείς προβλήματα στη σχέση σου

ZILIA_STI_SXADGDFSGH.jpg
Η ζήλια κάνει περισσότερη ζημιά στα παντρεμένα ζευγάρια σε σχέση με τα ανύπαντρα, όπως αναφέρεται στο The Journal of Sex Research. Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στα 4 παντρεμένα ζευγάρια ήταν συναισθηματικά ικανοποιημένα από τη σχέση τους, όταν δεν υπήρχε ζήλια.

 Όταν, όμως, υποψίες για απιστία ή φλερτ έμπαιναν στη μέση, τα νούμερα που δήλωναν τη συναισθηματική ικανοποίηση έπεφταν στο μισό. Από την άλλη, τα ανύπαντρα ζευγάρια ανέφεραν περισσότερες διαμάχες λόγω ζήλιας, η συναισθηματική τους όμως ικανοποίηση παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Δες πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια σου με τις παρακάτω απλές συμβουλές, για να μη δημιουργείς προβλήματα στη σχέση σου.

1. Εκτίμησέ την
Είναι αρρωστημένη ζήλια; Συνοδεύεται από επιθετικότητα και παράλογους συνειρμούς; Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα λογικά.

2 .Κάνε μια λίστα με τα θετικά σου στοιχεία
Γράψε τους λόγους που πιστεύεις ότι σε κάνουν πολύτιμη για το σύντροφό σου και τα κομπλιμέντα που σου λέει. Έτσι, θα καταλάβεις γιατί σε έχει επιλέξει στη ζωή του, αντί για κάποια άλλη.


3. Κάνε αναδρομή
Ήσουν έτσι και με τις προηγούμενες σχέσεις σου; Αν ναι, θυμήσου κατά πόσο τις επηρέασε η ζήλια σου, τι αποτελέσματα έφερε και πώς το αντιμετωπίσατε.

4. Αντιμετώπισέ το μαζί του
Εάν αισθάνεσαι έντονη ζήλια, μοιράσου το με το σύντροφό σου. Πες του πώς νιώθεις και βρείτε μαζί τρόπους που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής. Εάν ζηλεύει ο σύντροφός σου εσένα, πες του πώς σε κάνει αυτό να νιώθεις και αν η συζήτηση αρχίσει να γίνεται έντονη, κάντε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα.

5. Βάλτε κανόνες
Συζητήστε και βάλτε μαζί τα όρια σχετικά με το ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι στη σχέση σας. Όταν ξέρεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια, θα μπορέσεις να αποφύγεις τα αισθήματα ζήλιας πιο εύκολα…

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα