Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Διόραση: Μία “ματιά” σε άλλους κόσμους ύπαρξης

Διόραση

Η Διόραση είναι η ψυχική ικανότητα με την οποία ο κάτοχος της μπορεί, μέσω του ματιού του μυαλού του, να δει ανθρώπους, πράγματα και γεγονότα σε άλλους χρόνους και Πεδία Ύπαρξης. Η αγγλική λέξη “Clairvoyance” σημαίνει “Καθαρή Όραση”. Πολλά Πνευματικά Διάμεσα (mediums) κατέχουν την ικανότητα αυτή, επιτρέποντας τους να δουν και να περιγράψουν, ανάλογα την ισχύ της ικανότητα τους, πνεύματα των νεκρών. Η ανθρώπινη Ιστορία είναι πλούσια σε ανθρώπους με αυτή την εξαιρετική ικανότητα.
“Ο Διορατικός είναι απλά ένας άνθρωπος που αναπτύσσει μέσα του την δύναμη να αποκρίνεται σε άλλη οκτάβα εκτός της καταπληκτικής γκάμας των πιθανών δονήσεων, και έτσι επιτρέπει στον εαυτό του να δει περισσότερα από τον κόσμο γύρω του από εκείνους που έχουν πιο περιορισμένη αντίληψη.” – Τσαρλς Ουέμπστερ Λίντμπητερ
Στην Βίβλο, υπάρχει μια αναφορά σε μια γυναίκα η οποία επικαλέστηκε το πνεύμα του προφήτη Σαμουήλ, υπό τις προσταγές του Βασιλιά του Ισραήλ, Σαούλ. Λανθασμένα η “Γυναίκα του Έντορ” (μία από τις πόλεις της Χανάαν ή Καναάν που έπασχε από εξαρτήσεις, από τις οποίες οι Ισραηλίτες δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν. Πρώτη αναφορά γίνεται στο “Βιβλίο του Ιησού του Ναυή” (17:11)), θεωρείται ως Μάγισσα, όπως είναι η συνήθης παρανόηση. Στα Βιβλικά Εβραϊκά ή Αρχαϊκά Εβραϊκά, την περιέγραφαν ως “μια γυναίκα που έχει ένα οικείο πνεύμα”, δηλαδή έναν φύλακα άγγελο ή πνευματικό οδηγό. Όταν ο Βασιλιάς Σαούλ συναντήθηκε με την γυναίκα, παρόλο που προσπάθησε να απαλλαγεί από τέτοιου είδους Διάμεσα, του περιέγραψε με εξαιρετική λεπτομέρεια όλα όσα έβλεπε: «Θεούς βλέπω να ανέρχονται από τη γη. Ένας άνδρας γηραιός ήρθε και  καλυμμένος με λευκό μανδύα είναι». Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, αυτός ήταν ο Προφήτης Σαμουήλ με τον οποίο μίλησε ο Βασιλιάς, μέσω της διορατικής ικανότητας της γυναίκας.
Εκτός δεν θα μπορούσε να μείνει το διορατικό όραμα του Ησαΐα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά οράματα της Βίβλου. Σύμφωνα με τα γραπτά, τη χρονιά που ο Βασιλιάς Οζίας πέθανε (βιβλικό πρόσωπο του Βασιλείου του Ιούδα, ο οποίος αναφέρεται και ως Αζαρίας), ο Ησαΐας είδε τον Κύριο να κάθεται σε θρόνο, σε όλη του τη Δόξα, έχοντας δίπλα του ένα Σεραφείμ. Μέσα από το όραμα του, ο Ησαΐας αντιλήφθηκε την αδυναμία του και τη μοχθηρία του, και μέσα από την θεϊκή κάθαρση, ήταν έτοιμος να διαδώσει το μήνυμα του Θεού στο λαό του Ισραήλ.

Η Διόραση όμως δεν είναι μια απλή εξωαισθητήρια ικανότητα, όπως παρουσιάζεται στις ταινίες. Σύμφωνα με τον William E. Buttler, η Διόραση διακρίνεται σε Ψυχολογική, Χωρική, Αστρική και Αληθώς Πνευματική. Βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις τείνει να την συνδυάζει με τη Διοσυναίσθηση (“Clairsentience” στα αγγλικά είναι η ψυχική ικανότητα της “Καθαρής Συναίσθησης”, της ψυχικής αντίληψης εικόνων, γεύσεων, μυρωδιών, ήχων, συναισθημάτων και φυσικών αισθήσεων). Από την άλλη ο Λούις  Σπένς, αποκρυφιστής ποιητής, συγγραφέας και λαογράφος, διαχωρίζει την ικανότητα να βλέπει κάποιος ανθρώπους και γεγονότα στο παρόν από την ικανότητα να βλέπει κάποιος το παρελθόν. Ο δε παραψυχολόγος και  ψυχοαναλυτής Νάντορ Φόντορ, διακρίνει την Χ-ray Διόραση (μορφή της Διόρασης με την οποία μπορεί κάποιος να βλέπει μέσα από κλειστά ή σφραγιστά αντικείμενα, όπως είναι ένας φάκελος ή ένας πέτρινος τοίχος), την Ιατρική (μορφή της Διόρασης με την οποία μπορεί κάποιος να δει την ασθένεια και μέσα από την αύρα να κάνει διάγνωση. Ο ορισμός αυτός υφίσταται και για την Ιατρική Διοσυναίσθηση), την Περιοδεύον (μορφή Διόρασης επίσης και είναι γνωστή ως “Απομακρυσμένη Όραση” (Remote Viewing), με την οποία κάποιος μπορεί να δει πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα από μεγάλη απόσταση) και την Πλατφορμική (η μορφή αυτή της Διόρασης είναι όταν εκδηλώνεται πάνω σε επιφάνεια υπό την παρουσία κοινού, όπως είναι η Séance).
Υπάρχουν πολύ γνωστές υποθέσεις εκδήλωσης αυτής της ικανότητας, και μια είναι αυτής της 19χρονης Νελ Κρόπσι ή όπως ήταν γνωστή ως “η Όμορφη Νελ”. Η ιστορία ξεκινάει με την εξαφάνιση της στις 21 Νοεμβρίου 1901. Η Νελ ήταν μια όμορφη κοπέλα με καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Ζούσε με την οικογένεια της στην πόλη Ελίζαμπεθ της Βόρειας Καρολίνας και είχε σχεδιάσει να επισκεφθεί τη οικογένεια της πριν τις Ευχαριστίες. Δυστυχώς η κοπέλα ποτέ δεν έφτασε και ο σύντροφος της, ο Τζιμ Γουίλκοξ, ήταν ο τελευταίος που την είδε. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο Τζιμ ομολόγησε πως εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε είχε πάει να την δει στο σπίτι της όπου και τελικά χώρισαν μεταξύ τους.  Ο αδερφός της κοπέλας όμως και ο πατέρας της δεν την είδαν να επιστρέφει. Κατά τις 11 εκείνο το βράδυ, η αδερφή της Νελ την είδε να βρίσκεται στο κήπο του σπιτιού, χωρίς να επιστρέφει μέσα. Αργότερα φαντάστηκε πως γύρισε ήσυχα μέσα αλλά κανείς όμως δεν την βρήκε το επόμενο πρωί. Κατά την ανάκριση, η ιστορία του Τζιμ ήταν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και αργότερα να τον αφήσουν ελεύθερο. Η λύση της υπόθεσης δεν άργησε να έρθει. Στις 6 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στο σπίτι της Νελ εμφανίστηκε ένα Διορατικό Διάμεσο, γνωστή ως Σνελ Νιούμαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ο Τζιμ είχε δολοφονήσει την Νελ με χρήση χλωροφόρμιου για να τυλίξει το σώμα της κοπέλας μέσα σε κουβέρτα και να το οδηγήσει εκτός πολιτείας για να την σκοτώσει και να την πετάξει μέσα σε ένα πηγάδι. Όταν οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν το πηγάδι το οποίο τους είχε υποδείξει η Διάμεσος, δε βρήκαν το πτώμα της κοπέλας, αλλά δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, βρέθηκε μόνο του να επιπλέει στο ποτάμι. Όταν το βρήκαν, το σώμα της κοπέλας ήταν γεμάτο μώλωπες και ύπουλο χτύπημα στο μέτωπο. Ο Τζιμ τελικά συνελήφθη για δεύτερη φορά, και καταδικάστηκε με 15 χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.
Στις 10 Αυγούστου 1901, συναντάμε δυο αγγλίδες ακαδημαϊκούς που επισκέφθηκαν τις Βερσαλλίες. Η υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη σχετικά με  Διορατική εκδήλωση.  Η  Έλεανορ Ζουρντέν, κόρη  του εφημέριου του Ντέρμπισαϊρ και η Άννι Μόμπερλι, κόρη του επισκόπου του Σόλσμπερι, έφυγαν από το Γκράντ Τριανόν και ακολουθώντας ένα μεγάλο δρόμο προς το Πετίτ Τριανόν, για μια στιγμή νόμιζαν ότι χάθηκαν. Όπως είπε η Έλεανορ:
“Ακολουθήσαμε εκείνο το μονοπάτι, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό που μάθαμε αργότερα ότι είναι η κύρια είσοδος, είδα μια πύλη που οδηγούσε σε ένα μονοπάτι το οποίο ήταν κάτω από το επίπεδο που βρισκόμασταν, και καθώς ο δρόμος ήταν ανοιχτός και βλέπαμε την είσοδο που χρησιμοποιούνταν, είπα στην Άννι «Λες να δοκιμάσουμε το μονοπάτι; Πρέπει να οδηγεί στο σπίτι». Το ακολουθήσαμε και αρχίσαμε να  νιώθουμε σαν να ζούσαμε μέσα σε ένα όνειρο. Η ατμόσφαιρα ήταν στάσιμη, απόκοσμη και καταθλιπτική. Το περιβάλλον έμοιαζε δυσάρεστο, αφύσικο και επίπεδο, σχεδόν σαν δυσδιάστατη. Διασταυρωθήκαμε με ένα μονοπάτι και μπροστά μας είδαμε ένα κτίριο που αποτελούνταν από κολώνες, οι οποίες στήριζαν την οροφή, να είναι τοποθετημένο πίσω από δέντρα. Είδαμε δυο άντρες που έμοιαζαν με κηπουροί, με ρούχα της εποχής και τριγωνικά καπέλα. Μας είπαν να συνεχίσουμε ευθεία. Είδαμε μια γέφυρα και ένα κιόσκι όπου δίπλα καθόταν ένας άντρας με καμπουριαστό καπέλο και μανδύα. Η εμφάνιση του ήταν διαβολική και είχα την αίσθηση πως ενώ δεν κοιτούσε προς το μέρος μας, ήθελα έντονα να τον προσπεράσουμε”.
Οι γυναίκες αργότερα περιέγραψαν σημεία αρχιτεκτονική και το περιβάλλον, που όλα έδειχναν πως όλα χρονολογούνταν κοντά στο 1770, καθώς έπειτα έγιναν αλλαγές σε κάποια σημεία του Πετίτ Τριανόν. Η όλη τους εμπειρία διήρκησε μόλις  μισή ώρα.
Μια παράξενη, αρρωστημένη αλλά και ταυτόχρονα σημαντική υπόθεση Διόρασης είναι αυτή της Πατρίσα Λιστ. Στις 9 Νοεμβρίου 1971, ο λογιστής Τζον Εμίλ Λιστ, μεθοδικά δολοφόνησε την οικογένεια του με το προσωπικό του ημι-αυτόματο περίστροφο και το Κόλτ του πατέρα του. Όσο τα παιδιά έλειπαν στο σχολείο, πυροβόλησε την 46χρονη γυναίκα του Έλεν, στο πίσω μέρος του και την 84χρονη μητέρα του Άλμα πάνω από το αριστερό μάτι. Όταν η κόρη του Πατρίσα (ετών 16) και ο γιος του Φρέντερικ (ετών 13), γύρισαν από το σχολείο, τα πυροβόλησε και τα δυο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά το μεσημεριανό του, πήγε στη τράπεζα, έκλεισε τους λογαριασμούς του δικού του και της μητέρας του, και πήγε να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του μεγαλύτερου γιου του Τζον (ετών 15). Στην επιστροφή, τον πυροβόλησε απανωτά στο θώρακα και στο πρόσωπο.
Η Πατρίσα ήταν να εμφανιστεί στα δοκιμαστικά για ένα θεατρικό του σχολείου, αλλά ο καθηγητής Δράματος, Εντ Ιλιάνο, ανησύχησε που δεν ήρθε. Και ένα παραπάνω γιατί η κοπέλα είχε ομολογήσει στον ίδιο πως ο πατέρας της ήθελε να την σκοτώσει. Ήθελε να πάει στο σπίτι της αλλά με αστυνομική συνοδεία. Στις 7 Δεκεμβρίου, σχεδόν ένα μήνα μετά και μετά από αναφορές γειτόνων οι οποίοι παρατήρησαν πως τα φώτα της έπαυλης ήταν όλη μέρα αναμμένα, οι αστυνομικές αρχές πήγαν στο σπίτι. Δεν βρήκαν κανέναν ζωντανό μέσα και μετά από έρευνα βρήκαν τα πτώματα των παιδιών και της γυναίκας του μέσα σε υπνόσακους στη σάλα χορού της έπαυλης και της μητέρα του στη σοφίτα του διαμερίσματος της. Μετά από 18 χρόνια, ο Τζον Λιστ συνελήφθη (παρόλο που είχε αφήσει σημείωμα 5 σελίδων όπου ομολογούσε τις πράξεις του) έπειτα από την μετάδοση της ιστορίας του εγκλήματος του στην εκπομπή “America’s Most Wanted”. Καταδικάστηκε πεντάκις ισόβια για πενταπλή δολοφονία πρώτου βαθμού, χωρίς όρους αποφυλάκισης. Πέθανε στις 21 Μαρτίου 2008.
Αλλά άλλες δυνάμεις βοήθησαν στον εντοπισμό του, παρά την συμπτωματική μετάδοση. Παραμονή της 13ηςεπετείου της δολοφονίας της οικογένειας Λιστ, η υπόθεση για κάποιο άγνωστο λόγο προκάλεσε πάλι ενδιαφέρον. Ο πρώην ντεντέκτιβ της υπόθεσης, Τζέφρι Πωλ Χάμελ, και πλέον εργαζόμενος στη Μείζων Μονάδα Εγκλήματος για το γραφείο του Εισαγγελέα. Μέχρι τότε πίστευαν πως ο Τζον Λιστ ήταν νεκρός αλλά ο Τζέφρι πίστευε το αντίθετο καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και αποδείξεις περί του θανάτου του. Αποφάσισε λοιπόν να ζητήσει τη βοήθεια από μια ντεντέκτιβ Διάμεσο Ελίζαμπεθ Λέρνερ, η οποία είχε βοηθήσει στην επίλυση άλλων υποθέσεων. Σύμφωνα με αυτή, ο Τζον ήταν όντως ζωντανός και ταξίδευε από μέρος σε μέρος με λεωφορείο, αλλά όχι μόνος του. Είχε πλέον νέα γυναίκα, η οποία είχε κάποια σύνδεση με τη Βαλτιμόρη και για τον ίδιο είχε κάποιο σημαντικό ρόλο η “Βιρτζίνια”.  Τα οράματα της βγήκαν αληθινά από την στιγμή που ο Τζον έφυγε με το λεωφορείο και ήταν ήδη παντρεμένος με την Ντελόρες, τη δεύτερη γυναίκα του από την Βαλτιμόρη. Πήγαν στην συνέχεια στο Κολοράντο. Η σύλληψη του έγινε στην Βιρτζίνια  όταν τον μαρτύρησε γείτονας.
Πέρα από τις υποθέσεις που αναφέρθηκαν, η Διόραση είναι μια ικανότητα που μπορεί να εκδηλωθεί είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Πολλά παραδείγματα εκδήλωσης της Διόρασης μπορεί να συνδέονται με το εδώ και τώρα, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και με μηχανικούς τρόπους όπως: η χρήση ναρκωτικών ουσιών, θυμιαμάτων και υπνωτισμού, κρυσταλομαντείας και άλλες μέθοδοι. Όσοι ασχολούνται με την Μαγική Τέχνη μπορούν να την επικαλεστούν μέσα από τελετουργικό χορό και τραγούδι. Μπορεί να συμβεί φέρνοντας τον εαυτό του κάποιος σε κατάσταση έκστασης (όπως συμβαίνει με τους Αναστενάρηδες), το οποίο συμβαίνει τελετουργικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, προκαλώντας έντονα διορατικά οράματα. Σύμφωνα με κάποια Διάμεσα, ο καθένας μπορεί να αναπτύξει μια τέτοια ικανότητα μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα