Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Aυνανισμός: Mε τι συχνότητα αυτοϊκανοποιούνται άνδρες και γυναίκες (λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει…)

170511aunanismos
Μπορεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα "ταμπού" αλλά τόνοι μελανιού έχουν χυθεί στην προσπάθεια των επιστημόνων να αναλύσουν τη διαδικασία του αυνανισμού τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα.
Και μπορεί παλαιότερα ο αυνανισμός να θεωρείτο "αμαρτία" ή να κυκλοφορούσε η  απίστευτη φήμη ότι προκαλεί ακόμη και... τύφλωση, εντούτοις, σήμερα οι ειδικοί τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.
Πάντως οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ξεκαθαρίζουν πως ο αυνανισμός (ή αυτοϊκανοποίηση) είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στους άνδρες είναι πιο συχνή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αυνανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ηλικίας τους.
Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότι το 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτοϊκανοποιούνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Συγκεκριμένα, η Mona Chalabi από την ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight ανέλυσε τα δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης σε άνδρες και γυναίκες.
Να σημειωθεί εδώ ότι η δημοσκόπηση NSSHB αφορούσε σε 5.865 Αμερικανούς ηλικίας 14 έως 94 ετών. Η Chalabi κατέγραψε τους αριθμούς για τα δύο φύλα ανά ηλικία.
Όπως προκύπτει οι γυναίκες σε ποσοστό 9% αυτοικανοποιούνται δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 30 - 39 ετών. Αντίστοιχα το ποσοστό των ανδρών της ίδιας ηλικίας αγγίζει το 20.6%!
Δείτε στον πίνακα όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία.
αυνανισμός
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα