Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

5 λόγοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι κουρασμένη ψυχολογικάΛένε πως στη ζωή μας σκοντάφτουμε και σηκωνόμαστε μόνο για να ξανασκοντάψουμε και να συνεχίσει ο φαύλος κύκλος. Ποιες είναι οι φορές που έχουμε τα δίκια μας να νιώθουμε πλήρη εξάντληση από τα μεγάλα προβλήματα – τέρατα της καθημερινότητας;

  1. Η αιτία: Αρρωστημένη σχέση
Δεν μπορείς ούτε να φανταστείς πώς είναι να βρίσκεσαι μέσα σε μια αρρωστημένη σχέση εκτός κι αν το ζήσεις. Πολλαπλά αδιέξοδα ψυχολογικά, διλήμματα υπαρξιακά, απειλή της αυτοεκτίμησής σου, ζήλειες, καταπίεση – πρέπει να είσαι ατσάλι για να επιβιώσεις μέχρι να χωρίσεις.
  1. Η αιτία: Ανεργία ή Επαγγελματική Κρίση
Όταν ο βασικός μισθός φτάνει  μετά βίας τα 500 ευρώ, όταν οι σπουδές σου καταλήγουν στον κάδο ανακύκλωσης, όταν η απαίτησή σου να πληρωθείς αξιοπρεπώς μεταφράζεται σε μεγαλομανία, όταν η προϋπηρεσία σου γίνεται ένα φάντασμα χωρίς ισχύ, όταν κινδυνεύει να βρεθείς στον ωκεανό χωρίς σωσίβιο, βιώνεις την απόλυτη απελπισία. Προσπάθησε να μείνεις πιστός στις δυνάμεις σου μέχρι να σε αγκαλιάσει ένας αντάξιός σου επαγγελματικός χώρος.
  1. Η αιτία: Πάθηση
Μπροστά σε όλα τα προβλήματα της λίστας, αυτή η αιτία είναι η ισχυρότερη. Το μόνο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε γιατί δεν είμαστε θεοί, είναι η αρρώστια. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για όλους μας.

  1. Η αιτία: Οικογενειακή διάσπαση
Το να μη μιλιέσαι με τη μητέρα σου, τον πατέρα σου, ή τα αδέρφια σου, σε κάνει να νιώθεις ένα τεράστιο κενό και μια ακούραστη μοναξιά που σε λυγίζουν. Κανένας τσακωμός δεν είναι αρκετός για να τραφεί ο εγωισμός σου – όπως και κανένας τσακωμός δεν είναι άξιος της αληθινής εξ αίματος αγάπης. Η επανένωση δείχνει το δρόμο προς τη γαλήνη.
  1. Η αιτία: Χρέη
Εδώ δεν μπορούν να γραφτούν πολλά. Η εποχή έχει αναγκάσει οικογενειάρχες να γίνουν ζητιάνοι για να πληρώσουν ΕΝΦΑ, ΔΕΗ και λοιπούς λογαριασμούς. Πρόκειται για μια αιτία που έχει οδηγήσει ακόμα και σε απελπιστικές «λύσεις». Ψυχραιμία, οργάνωση και αναζήτηση συμπαράστασης από τους δυνατούς.

Φωτό από: Brit + Co
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα