Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Το δικό μας εσωτερικό Μυστικό Δείπνο


Στο Μυστικό Δείπνο, ο Ιησούς ήταν με τους μαθητές του, όπου εκεί τους είπε ότι ένας θα τον προδώσει και είπε ότι και ο Πέτρος θα τον αρνηθεί τρεις φορές.
Ποιο είναι το δικό μας εσωτερικό Μυστικό Δείπνο ?


Είναι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε εμείς με τους εαυτούς μας. Να στραφούμε εσωτερικά και να αναζητήσουμε μέσα μας τον προδότη αλλά και αυτόν που μας αρνείται. Μέσα μας έχουμε δύο χαρακτήρες οι οποίοι χαράζουν την καρδιά μας. Ένας είναι ο προδότης μας εσωτερικά, ο οποίος μας παραδίδει κάθε μέρα στην σταύρωση, δηλαδή σε δρόμους πόνου. Και ο άλλος είναι αυτός που ανά τακτά διαστήματα μας αρνείται.
Εμείς λοιπόν εσωτερικά κομμάτια της ψυχής μας τα προδίδουμε και εμείς τα αρνούμεθα.
Βιώνουμε πόνους και πόνους χωρίς να έχουμε αναζητήσει αυτά τα δύο εσωτερικά μας κομμάτια.
Τι μπορούμε να κάνουμε ? Να τα αναζητήσουμε, να τα βρούμε, δηλαδή να δούμε κάθε πότε και με ποιο τρόπο προδίδουμε τους εαυτούς μας και κάθε πότε τους αρνούμεθα. Και αφού το ανακαλύψουμε τι κάνουμε ?
Κατανόηση – αποδοχή και αγκαλιά σε αυτά μας τα κομμάτια και αναζητούμε πως δεν θα τα επαναλάβουμε και έτσι θα περάσουμε στην Ανάσταση. Καθώς αυτά τα δύο κομμάτια μέσα μας υπάρχουν και συντηρούνται επειδή δεν τα έχουμε αναζητήσει. Γιατί έχουμε την τάση να κάνουμε την αναζήτηση πάντα έξω από μας και φυσικά έχουμε συνηθίσει να μαλώνουμε τους εαυτούς μας.

Το μάλωμα είναι μπάλωμα. Και ένας μπαλωμένος εαυτός δεν νιώθει ποτέ καλά. Νιώθει πάντα κατώτερος. Αντί για μάλωμα αναζητάμε τον δρόμο της ψυχής μας ο οποίος έχει μέσα του την Ανάσταση.  Αναζητάμε δρόμους συγχώρεσης για τους εαυτούς μας, επιλέγοντας να «ακουμπήσουμε» αυτά τα κομμάτια μας σε έναν Πνευματικό, για να αρχίσει να προετοιμάζεται για μας η λύτρωση και η αναστήλωση της Ψυχής μας.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα