Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«Ξέρω ποιοι είναι οι εξωγήινοι», λέει Βρετανός κοσμολόγος

Οι εξωγήινοι είναι «ηλεκτρονικά όντα» που έχουν ανατρέψει τους δημιουργούς τους, λέει Βρετανός κοσμολόγος.

Είναι οι εξωγήινοι ρομπότ που επαναστάτησαν; Image: Supplied
ΕΙΝΑΙ πολύ πιθανό οι εξωγήινοι να είναι «ηλεκτρονικές οντότητες» που πρώτα ανέτρεψαν τις οργανικές μορφές ζωής οι οποίες τις σχεδίασαν και κατόπιν τις αντικατέστησαν, ισχυρίζεται Βρετανός αστρονόμος.
Ο Μάρτιν Ρις (Martin Rees), ομότιμος καθηγητής Κοσμολογίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι εξωγήινοι –αν υπάρχουν– να είναι εντελώς διαφορετικοί από τον άνθρωπο.
«Η άποψή μου είναι πως αν κάποτε εντοπίσουμε έναν εξωγήινο, αυτός θα είναι τελείως διαφορετικός από εμάς.
»Θα είναι ένα είδος ηλεκτρονικής οντότητας».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Trinity College, ο Μάρτιν Ρις εξήγησε ότι οι άνθρωποι χρειάστηκαν περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσουν στο σημερινό επίπεδο πολιτισμού.
Αλλά μέσα σε λίγους αιώνες, ενδεχομένως σε λίγες δεκαετίες, οι ευφυείς μηχανές που κατασκευάζουμε θα έχουν αποκτήσει δική τους αντίληψη, που θα τους επιτρέπει να αυτό-επισκευάζονται – και τότε θα έχουν δισεκατομμύρια χρόνια μπροστά τους…
«Με άλλα λόγια», πρόσθεσε, «το χρονικό διάστημα που καταλαμβάνει η οργανική νοημοσύνη είναι μόνο μια λεπτή λωρίδα από τις απαρχές της ζωής έως την μεγάλη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης».
Ο κοσμολόγος και αστροφυσικός του Κέμπριτζ, λόρδος Μάρτιν Ρις, στην αυστραλιανή Ακαδημία Επιστημών στην Καμπέρα. Image: Supplied
Σύμφωνα με τον Μάρτιν Ρις, επειδή, όπως έχει αποδειχτεί, οι πολιτισμοί αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς, είναι εξαιρετικά απίθανο να βρούμε ευφυή ζωή στο σύμπαν στο ίδιο στάδιο εξέλιξης με εμάς.
Το πιο πιθανό είναι να βρούμε μορφές ζωής οι οποίες είτε θα είναι εξαιρετικά απλές, όπως τα πρωτόζωα, είτε εξαιρετικά προχωρημένες, που όμως δεν θα είναι οργανικές αλλά θα αποτελούνται από ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Το περιστατικό του Βορονέζ

Πολύ πιθανόν ο Βρετανός αστρονόμος να έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας το περιστατικό του Βορονέζ, όταν στις 27 Σεπτεμβρίου 1989, ένα εξωγήινο σκάφος προσγειώθηκε σε πλατεία της ρωσικής αυτής πόλης, όπου μια ομάδα παιδιών έπαιζαν ποδόσφαιρο (σημ. Πάρκο Γιούζνι).
Σύμφωνα με το TASS, το τότε επίσημο πρακτορείο της Σοβιετικής Ένωσης, από το σκάφος βγήκε ένα ανθρωποειδές, ύψους 3 μέτρων, χωρίς αυχένα, με τρία μάτια στη θέση του κεφαλιού, συνοδευόμενο από ένα τεράστιο ρομπότ.
Αναπαράσταση εποχής του περιστατικού του Βορονέζ. Image: Supplied
Σκίτσα που έκαναν τα παιδιά που ήταν παρόντα στο περιστατικό. Image: Supplied
Καθώς ο πανικός εξαπλωνόταν σε παιδιά και μεγάλους που βρίσκονταν στο πάρκο, οι εξωγήινοι εξαφανίστηκαν προς στιγμήν και επανεμφανίστηκαν, κρατώντας αυτή τη φορά ένα αντικείμενο μήκους μισού μέτρου που έμοιαζε με όπλο.
Όταν ένα δεκαεξάχρονο αγόρι προσπάθησε να τους εμποδίσει, οι εξωγήινοι έστρεψαν πάνω του το όπλο και το αγόρι εξαφανίστηκε! Καθώς όλοι έτρεχαν να σωθούν, οι εξωγήινοι μπήκαν στο σκάφος τους και απογειώθηκαν.
Δεν είχαν φύγει καλά-καλά, όταν το δεκαεξάχρονο αγόρι επανεμφανίστηκε στο πάρκο, εμφανώς ταραγμένο χωρίς όμως να θυμάται τίποτε απ’ όσα είχαν συμβεί.
Τη μαρτυρία των παιδιών για το περιστατικό, που εκτός των άλλων περιέγραψαν και το σήμα που έφερε το εξωγήινο σκάφος –μια τρίαινα– επιβεβαίωσε ο αστυνομικός Σεργκέι Ματβέγεφ (Sergei A. Matveyev), ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι θα αποστείλει στρατεύματα στην περιοχή μήπως και το σκάφος επανεμφανιστεί.
Το περιστατικό δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, καθώς έγινε μέρα μεσημέρι σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης και βεβαιώθηκε από δεκάδες πολίτες.
Ορισμένοι σκεπτικιστές είπαν ότι οι λεπτομέρειες του συμβάντος ήταν παρόμοιες με τις στενές επαφές τρίτου τύπου που είχε δημοσιεύσει εκείνη την εποχή το περιοδικό TIME, ωστόσο είναι εξαιρετικά απίθανο ότι τα παιδιά και οι άλλοι μάρτυρες είχαν πρόσβαση στο αμερικανικό περιοδικό.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα