Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Όταν είμαι ηλικιωμένος, θέλω ανθρώπους δίπλα μου που αισθάνονται νέοι

Οι νεανικές καρδιές δεν έχουν ηλικία αλλά γνωρίζουν ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει να μάθεις να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα και να γεύεσαι κάθε στιγμή για να αισθάνεσαι πάντα νέος.

neaniki kardia

Η νεανική καρδιά είναι συνώνυμο της ευεξίας και της υγείας. Ένας τρόπος για να διατηρείτε την καρδιά σας σε καλή φόρμα είναι να περιβάλλεστε από ανθρώπους που νοιάζονται για σας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η γήρανση δεν είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία. Πρώτα από όλα, μεγαλώνετε και απομακρύνεστε από το προστατευτικό πλαίσιο της αισιοδοξίας και δεν αποτελείτε πλέον έναν παθιασμένο λάτρη της θετικότητας. Αυτό αποσπά μεγάλο μέρος από την ποιότητα ζωής σας.

Θα αρχίσουν να πονούν τα γόνατά σας και τα φθαρμένα ισχία σας θα περιορίσουν πολλά από τα σχέδιά σας. Επιπλέον, να μην ξεχνάμε το «σύνδρομο της άδειας φωλιάς». Όταν τα παιδιά σας φεύγουν από το σπίτι και τα πράγματα είναι τόσο ήσυχα όσο ποτέ άλλοτε.
Επίσης, αρχίζετε να βουρτίζετε τα γκρίζα μαλλιά σας, βλέπετε ρυτίδες και αποκτάτε περισσότερα προβλήματα υγείας. Ας μην ξεχνάμε ότι μερικές φορές κάτι ακόμη πιο περίπλοκο συμβαίνει: χάνετε το σύντροφό σας.
Είναι πιθανό να γεράσει κανείς με αξιοπρέπεια, να είναι δυνατός και αισιόδοξος αλλά τα χρόνια αφήνουν το αποτύπωμά τους. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ένα από τα καλύτερα φάρμακα για την αμείλικτη πάροδο του χρόνου είναι να έχετε κοντά σας ανθρώπους που παραμένουν νέοι στην καρδιά.
Φυσικά, αναφερόμαστε σε καλούς φίλους. Σε αυτούς τους ανθρώπους που σας συντροφεύουν μετά τα 60 και τα 70 και είναι σημαντικοί για την υγεία σας.

Άνθρωποι που αισθάνονται νέοι ακόμη και όταν έχουν γεράσει

Μπορείτε να ζήσετε την «τρίτη περίοδο της νιότης» με πολλούς και διάφορους τρόπους. Πολλοί άνθρωποι τη συνταξιοδότηση, τη θεωρούν ως την ιδανική περίοδο για να απολαύσουν τη ζωή τους στο μέγιστο.
‘Ετσι αρχίζετε να βγαίνετε έξω, περνάτε τα απογεύματά σας χορεύοντας και πηγαίνοντας σε κοινωνικές συγκεντρώσεις ενώ άλλοι αισθάνονται το αδιαμφισβήτητο αίσθημα της μοναξιάς. Και αν προσθέσουμε τα προβλήματα υγείας στην κορυφή όλων αυτών τότε η συναισθηματική τους κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, ο αριθμός και η ποιότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που έχει ένα ηλικιωμένο άτομο αντανακλάται άμεσα στην υγεία του και στο προσδόκιμο ζωής του.
Επομένως, το μυστικό της ευεξίας είναι να γερνά κανείς με καλούς φίλους.

Η φιλία σε μεγάλη ηλικία

Η φιλία στις μεγάλες ηλικίες είναι το καλύτερο αντιφλεγμονώδες για την αρθρίτιδα. Οι φίλοι είναι επίσης η καλύτερη βιταμίνη και φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα που είναι καλυμμένα με ρυτίδες· το φρούτο του χρόνου.
Το να έχετε στο πλευρό σας ανθρώπους που αισθάνονται νέοι στην καρδιά είναι ένα προτέρημα στο οποίο πρέπει να επενδύσετε όσο νωρίτερα γίνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
Παρακάτω θα σας προτείνουμε μερικές ιδέες τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε.
giransi
Όταν είμαστε νέοι, η αγάπη και η φιλία έρχονται εύκολα. Έρχονται σαν αυτά τα καλοκαιρινά μπουρίνια και είναι αναζωογονητικά με τέτοιο τρόπο που μπορείτε να τα απολαύσετε και με τις πέντε αισθήσεις σας. Αλλά μερικές φορές όσο εύκολα έρχονται, τόσο εύκολα φεύγουν.
  • Ωστόσο, όλα αλλάζουν όταν έρχεται το ήρεμο φθινόπωρο που φέρνει μαζί του και την πρώτη περίοδο της γήρανσης. Τότε γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε στη ζωή μας.
  • Έρχεται μια στιγμή όπου συνειδητοποιείτε ότι θέλετε στο πλευρό σας ευγενικούς, αυθεντικούς και συμπονετικούς ανθρώπους που κατανοούν το σεβασμό και την αμοιβαιότητα.
  • Το να ωριμάζει κανείς και να προσθέτει χρόνια στο προσωπικό του ταξίδι σημαίνει ότι έχει κάνει αρκετά εσωτερικά ταξίδια, όπως και ο καθένας από μας κατά τη διάρκεια της ζωής του.
  • Αλλά τότε συνειδητοποιείτε ότι η επένδυση στην παρούσα στιγμή είναι η επένδυση στο πεπρωμένο σας.
Αν η ζωή αποτελείται από συγκεκριμένες ημέρες τότε θα πρέπει να τις γεύεστε και να επικεντρώνεστε σε αυτό που έχει πραγματική αξία: στην αγάπη και στη φιλία.

Το μυστικό για μια αυθεντική ποιότητα ζωής

Η Bronnie Ware μια νοσοκόμα από την Αυστραλία που είναι ειδική στην παρηγορητική φροντίδα, το 2011 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «The Top 5 Regrets of the Dying» που είχε τεράστια επιτυχία.
triti ilikia
Σε αυτό το βιβλίο συγκέντρωσε όλα όσα τις είχαν πει οι ασθενείς της πριν φύγουν από αυτό τον κόσμο. Αυτά είναι τα πέντε πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι μετανιώνουν που δεν έχουν κάνει και δεν έχουν απολαύσει στο μέγιστο.
Τα πέντε λάθη είναι τα εξής:
  • Που δεν ακολουθούσαν την καρδιά τους κάθε φορά.
  • Που δεν εξέφραζαν ακριβώς ό,τι αισθάνονταν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
  • Που δούλεψαν πολύ σκληρά χωρίς να δίνουν προτεραιότητα σε απλά πράγματα.
  • Που δεν νοιάστηκαν για τους φίλους τους λίγο παραπάνω.
  • Επίσης αισθάνονταν μετανιωμένοι που δεν έζησαν πιο ευτυχισμένη ζωή με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούσαν.

Πώς θα αναγνωρίσετε τους ανθρώπους που αισθάνονται νέοι

Για τους ανθρώπους που αισθάνονται νέοι στην καρδιά, δεν έχει σημασία πόσα χρόνια κουβαλούν στην πλάτη τους. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεσή τους και η συμπεριφορά τους.
Όταν φτάνουμε σε μεγάλη ηλικία και μας συντροφεύουν άνθρωποι που είναι γεμάτοι αισιοδοξία και ζωντάνια, αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του.
triti ilikia
  • Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές.
  • Αυτοί οι άνθρωποι θα σας στηρίξουν όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.
  • Οι άνθρωποι που αισθάνονται νέοι στην καρδιά θέλουν να βγαίνετε έξω από το σπίτι. Δεν θέλουν να σας βλέπουν μόνους, φορτωμένους με τις δουλειές του σπιτιού. Για αυτούς ο φρέσκος αέρας, το γέλιο και η μουσική εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Αλλά πάνω από όλα… σημασία έχει να αισθάνεστε ζωντανοί.
Επειδή στο τέλος της ημέρας, οι ρυτίδες μένουν στο δέρμα αλλά όχι στην καρδιά μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να χάνετε την επιθυμία να αγκαλιάσετε τη ζωή. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα