Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί; Μάλλον όχι…

Για να απομακρύνουμε τα ακάρεα θα πρέπει να αφήνουμε το κρεβάτι άστρωτο, να αερίζουμε το δωμάτιο και να αφήνουμε τον φρέσκο αέρα και το φως του ήλιου να μπει μέσα.

 


Το φτιάξιμο του κρεβατιού είναι μια από τις δραστηριότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν όταν σηκώνονται κάθε πρωί, ή κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας. Πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι βασική για να κάνουμε το σπίτι μας να φαίνεται όμορφα τακτοποιημένο και πολύ ζεστό κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα. Ωστόσο, παρά το γεγονός του ότι πολλοί άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να στρώνουν το κρεβάτι κάθε μέρα, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο του Kingstone (που βρίσκεται στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας), λέει ότι το στρώσιμο του κρεβατιού δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται κι έχει αρνητική επίδραση στην υγεία μας.

Πώς το εξηγούν αυτό; 

Για να επιβεβαιώσουν ότι το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα τέλεια στρωμένα σεντόνια και το κάλυμμα του κρεβατιού φτιάχνουν μια τέλεια φωλιά για τα ακάρεα κι επεκτείνουν τον κύκλο ζωής τους. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι όταν στρώνουμε το κρεβάτι, καλύπτουμε τα ακάρεα κι άλλα αραχνοειδή που ζουν στα ίδια σεντόνια, βοηθώντας τα να αυξήσουν την διάρκεια ζωής τους.

Παρόλο που συνήθως δεν το συνειδητοποιούμε, τα σεντόνια και το κάλυμμα του κρεβατιού έχουν υγρασία και ζέστη, που παράγονται λόγω του ιδρώτα που παράγουμε όταν κοιμόμαστε. Αυτή η υγρασία σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή εξαερισμό δημιουργεί ένα τέλειο σπίτι για τα ακάρεα, τα οποία μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν και να ζήσουν για πολύ καιρό χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.

Με το να δημιουργούμε ένα τέλειο σπίτι για τα ακάρεα, το πιο πιθανό είναι να αρχίσουμε να πάσχουμε από άσθμα, έκζεμα ή δερματίτιδα, χρόνιο πυρετό, διάφορες αναπνευστικές αλλεργίες, ακόμη κι αϋπνία. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έδειξε ότι ένα στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να γίνει σπίτι για πάνω από 1,5 εκατομμύρια ακάρεα, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ανάπτυξη αυτών των ασθενειών.


akarea

Ο Stephen Pretlove, ο αρχηγός της ομάδας των επιστημόνων που δημοσίευσαν την μελέτη, είπε ότι για την αποφυγή των ασθενειών που προκαλούν τα ακάρεα, το καλύτερο για την καταπολέμησή τους είναι να μην στρώνουμε το κρεβάτι μόλις σηκωνόμαστε. Όταν δεν στρώνουμε το κρεβάτι, τα ακάρεα μπορούν πιο εύκολα να απομακρυνθούν, ιδιαίτερα αν αερίσουμε το δωμάτιο. Τα ακάρεα απομακρύνονται με τον φρέσκο αέρα και την έκθεση στον ήλιο καθώς τα εμποδίζει να αναπαραχθούν στο κρεβάτι μας, γι αυτό είναι καλύτερα να αφήνουμε τα σεντόνια άστρωτα και να ανοίγουμε το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μας.

Ο Pretlove  αποκάλυψε ότι πολλά έντομα και παράσιτα μπορούν να απομακρυνθούν με διάφορα καθαριστικά προϊόντα και με την χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα ακάρεα δεν μπορούν να απομακρυνθούν με αυτόν τον τρόπο κι έτσι συνέστησε τον συχνό εξαερισμό του δωματίου, το τακτικό πλύσιμο των σεντονιών και των κουβερτών και ιδιαίτερα την έκθεση αυτών στο φως του ήλιου.

Εν κατακλείδι, οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτά τα ευρήματα μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη των αλλεργιών ή παρόμοιων ασθενειών κι ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην θεραπεία τους. Επομένως, για εκείνους που δεν απολαμβάνουν και πολύ να στρώνουν το κρεβάτι, τώρα έχουν έναν καλό λόγο να μην το κάνουν. Και γι εκείνους που το κάνουν συχνά, ιδιαίτερα μετά από το ξύπνημα, θα πρέπει να αρχίζουν τη μέρα τους σκεπτόμενοι όλες αυτές τις συστάσεις, ώστε να εμποδίσουν την αναπαραγωγή των ακάρεων και να χαμηλώσουν την διάρκεια ζωής τους για την πρόληψη των ασθενειών που αναφέρθηκαν.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα