Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η “Βιβλιοθήκη της Αποκάλυψης” στη Νορβηγία

Μια δεύτερη Κρύπτη της Αποκάλυψης δημιουργήθηκε στη Νορβηγία, αυτή τη φορά για να στεγάσει το ανθρώπινο πνεύμα.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται βαθιά μέσα στο Ορυχείο 3 του αρκτικού νησιού Σβάλμπαρντ, που είναι μόνιμα παγωμένο. Photo: Global Crop Diversity Trust. Πηγή: Supplied
ΚΑΠΟΤΕ υπήρχε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που στέγαζε όλη την ανθρώπινη γνώση. Στο πέρασμα των αιώνων, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις άρχισαν να την καταστρέφουν σταδιακά, με αποτέλεσμα η μεν Βιβλιοθήκη να εξαφανιστεί στη δε ανθρωπότητα να επικρατήσει ο μεσαίωνας.
Για να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, καθώς ο σημερινός κόσμος είναι εξαιρετικά ασταθής και οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που μετρά πόσο κοντά βρισκόμαστε σε έναν πυρηνικό πόλεμο, δείχνουν δυόμισι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο διεθνής οργανισμός Crop Trust αποφάσισε, εκτός από την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ, να δημιουργήσει και μια βιβλιοθήκη για την προστασία και διάσωση της ανθρώπινης γνώσης.
Έτσι, η «Βιβλιοθήκη της Αποκάλυψης», με την επίσημη ονομασία «Παγκόσμιο Αρκτικό Αρχείο», άρχισε να λειτουργεί στο παγωμένο αρκτικό νησί Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας. Στόχος είναι να αποθηκευθούν σε ψηφιακή μορφή τα πιο πολύτιμα βιβλία του κόσμου, ώστε να διασωθούν στην περίπτωση που συμβεί το χειρότερο σενάριο μιας καταστροφής αποκαλυπτικών διαστάσεων, όπως μια πυρηνική ή ακραία φυσική καταστροφή.
Η Κρύπτη της Αποκάλυψης βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ ή νήσοι Σπιτσβέργης, στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Image: Supplied
Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται δίπλα στην «Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων», όπου η ανθρωπότητα έχει φροντίσει να φυλάει σπόρους κάθε φυτού της Γης, επίσης για παν ενδεχόμενο, αν χρειασθεί να γίνει μια νέα εκκίνηση μετά από μια ερήμωση του πλανήτη μας. Έτσι, δίπλα στη διαφύλαξη της πραγματικής τροφής (σπόροι), έρχεται να προστεθεί η διασφάλιση και της πνευματικής τροφής (βιβλία).
Η είσοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας Σπόρων. Photo: Global Crop Diversity Trust. Πηγή: Supplied
Ήδη, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, εκτός από την ίδια τη Νορβηγία, η Βραζιλία και το Μεξικό ανακοίνωσαν ότι θα είναι οι πρώτες χώρες που προτίθενται να στείλουν αντίγραφα βιβλίων που θέλουν να διαφυλάξουν.
Για την αποθήκευση των βιβλίων θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία της εταιρείας Piql, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται τόσο από τη νορβηγική κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται βαθιά μέσα στο Ορυχείο 3 του αρκτικού νησιού, που είναι μόνιμα παγωμένο.
Το Σβάλμπαρντ, μετά από σχετική συμφωνία που υπέγραψαν 42 χώρες το 1920, έχει κηρυχθεί αποστρατικοποιημένη ζώνη και θεωρείται ασφαλές από στρατιωτικές επιθέσεις.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα