Κυριακή 9 Απριλίου 2017

*** ασκήσεις αναπνοής – ευεργετικές για την πνευματική εργασία ***

Φωτογραφία του Konstantinos Smixiotis.

Η Κοσμική Νοημοσύνη έχει δώσει στους ανθρώπους τα μέσα για να διεισδύσουν στα μυστήρια, και η αναπνοή είναι ένα από αυτά τα μέσα. Αν οι φιλόσοφοι εφαρμόζανε στον εαυτό τους την πρακτική της συνειδητής αναπνοής, θα έλυναν τα προβλήματα που εξακολουθούν να είναι μόνο αινίγματα γι 'αυτούς. Η ικανότητα της σκέψης συνδέεται με την αναπνοή.

Ακόμη και αν οι πνεύμονες δεν ενεργούν άμεσα στον εγκέφαλο, είναι ένας βασικός παράγοντας, δεδομένου ότι συμβάλλουν στον καθαρισμό του αίματος. Και όταν το αίμα είναι καθαρό, τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με στοιχεία που βοηθούν την νοητική εργασία κι ως εκ τούτου, και τον διαλογισμό.
Οι αναπνευστικές ασκήσεις έχουν έτσι ένα κεντρικό ρόλο στη ζωή των πνευματικών ανθρώπων, και θα πρέπει να οργανώσουν τη χρήση του χρόνου τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να κάνουν αυτές τις ασκήσεις κάθε πρωί πριν από το πρωινό γεύμα.



Μετά το πρωινό γεύμα δεν είναι το ίδιο, η κίνηση των πνευμόνων δυσκολεύεται, και μπορεί ακόμη να είναι και επιβλαβής. Θα πρέπει πάντα να κάνετε ασκήσεις αναπνοής με άδειο στομάχι ή τέσσερις με πέντε ώρες μετά το φαγητό.
Αλλά η καλύτερη στιγμή είναι στην ανατολή του ηλίου, διότι μέσω της αναπνοής μπορείτε να εισπνεύσετε αυτή τη πολύτιμη ουσία από τον αέρα που οι Ινδοί γιόγκι αποκαλούν πράνα. Πράνα είναι η βασική ενέργεια του σύμπαντος, και είναι πιο άφθονη το πρωί με την ανατολή.


Προκειμένου να επωφεληθούμε από αυτή την ενέργεια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, γιατί με κάθε ανάσα είναι επίσης ο Θεός που μας λέει: «Αναπνεύστε, ακούστε, και θα ακούσετε τον λόγο μου».


Omraam Mikhael Aivanhov


Konstantinos Smixiotis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα