Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συμβουλές για να διώξεις τον αρνητισμό από τη ζωή σου



Πολύ συχνά κρίνουμε τους ανθρώπους πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ υποκειμενικά.
Τι λέμε στον εαυτό μας για τους άλλους, αυτό που νομίζουμε ότι ξέρουμε, είναι συχνά μακριά από την αλήθεια.
  1. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στους εαυτούς μας ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που χαμογελούν περισσότερο. Πίσω από τα χαμόγελα μπορεί να κρύβεται μοναξιά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πάντα τον πόνο των ανθρώπων, αλλά μπορούν πάντα να αισθάνονται την καλοσύνη μας.
  2. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι ή πρέπει να είναι τέλειοι. Όταν περιμένουμε την τελειότητα, έχουμε την τάση να παραβλέπουμε την ανθρώπινη φύση των άλλων. Και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν είναι τέλειος. Και το λάθος είναι στην ανθρώπινη φύση.
  3. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι οι άνθρωποι που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά τα κάνουν λάθος. Όλοι παίρνουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους και αναζητούν την ικανοποίηση, τη χαρά και την επιτυχία. Ακριβώς επειδή κάποιος δεν είναι στο δρόμο μας, δεν σημαίνει ότι είναι στο λάθος δρόμο. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί μας δεν αξίζουν την ευγένειά μας. Το ακριβώς αντίθετο είναι αλήθεια. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που διαφωνούμε δείχνει τί έχουμε μάθει για την αγάπη, τη συμπόνια και ταπεινότητα.
  4. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πάρα πολλά τείχη στη ζωή τους και όχι αρκετά γεφύρια. Μην να είσαι ένας από αυτούς. Άνοιξε τον εαυτό σου. Άφησε τους ανθρώπους να αποδείξουν, σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου ποιοί είναι. Μη τους “καταδικάζεις” πριν τους μάθεις.
  5. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι οι άλλοι άνθρωποι φταίνε που εμείς είμαστε δυσαρεστημένοι, ανεπιτυχείς κλπ. Μπορεί να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλα τα πράγματα που οι άνθρωποι λένε και να κάνουν σε μας, αλλά μπορούμε να αποφασίσουμε να μην βασίζουμε τη ζωή μας σε αυτούς. Μπορούμε να επιλέξουμε να συγχωρήσουμε ή μπορούμε να επιλέξουμε να ξεχάσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε ή να φύγουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Υπάρχει πάντα η δική μας επιλογή.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα