Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Οι άντρες αποφεύγουν το προφυλακτικό με γυναίκες ελκυστικές!

ca966d96b6e70a1383931ced70f0da2a.jpg

Το πώς αντιλαμβανόμαστε την ελκυστικότητα είναι ένα κριτήριο που επηρεάζει τις κοινωνικές μας συνδιαλλαγές και φυσικά τις σεξουαλικές μας συμπεριφορές.

 Νέα μελέτη όμως υπογραμμίζει πως η ελκυστικότητα του ατόμου που έχουμε απέναντί μας επηρεάζει την κρίση και τη λογική μας, αφού έδειξε πως οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανόν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό όταν συνευρίσκονται σεξουαλικά με γυναίκες που βρίσκουν πιο ελκυστικές.  

 Η έρευνα του University of Southampton που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Management τον Αύγουστο του 2016, ισχυρίζεται ότι όσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες για τον ερωτικό της σύντροφο να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 51 ετεροφυλόφιλοι άντρες, ηλικίας 18 έως 69 ετών, οι οποίοι αρχικά βαθμολόγησαν την ελκυστικότητα 20 γυναικών (σε φωτογραφία) σε μια κλίμακα 0-100. 

Παράλληλα, δήλωσαν εάν θα προχωρούσαν σεξουαλικά με την κάθε γυναίκα στην περίπτωση που τους δινόταν η ευκαιρία και κατά πόσο θα έκαναν χρήση προφυλακτικού. 

Τέλος υπολόγισαν, στην ίδια κλίμακα, κατά πόσο θεωρούσαν ότι η κάθε γυναίκα της φωτογραφίας είχε πιθανότητα να φέρει ένα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ).   

Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

 Οι συμμετέχοντες δήλωσαν αρχικά το «αυτονόητο»: όσο πιο ελκυστική ήταν μια γυναικά τόσο πιθανότερο να εμπλέκονταν μαζί της σεξουαλικά.

 Παράλληλα όμως πιστεύουν πως όσο πιο ελκυστική είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερους ερωτικούς συντρόφους θα είχε στην σεξουαλική της ζωή, άρα και αυξημένη πιθανότητα να φέρει κάποιο ΣΜΝ. 

Παρόλα αυτά, με την ίδια γυναίκα θα απέφευγαν την χρήση προφυλακτικού.

 Συμπερασματικά η έρευνα καταλήγει πως το κατά πόσο μια γυναίκα πάσχει από κάποιο ΣΜΝ είναι δευτερεύον εφόσον είναι ελκυστική!   

Η ερευνητική ομάδα προτείνει πως θα ήταν χρήσιμο τα αποτέλεσμα να λαμβάνονται υπόψη και να συζητιόνται στα πλαίσια της σεξουαλικής αγωγής, καθώς και στις καμπάνιες που προωθούν τη χρήση προφυλακτικού. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα