Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

7 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κόψετε

bad-eating-habits

Όταν αποφασίζει κανείς να κάνει δίαιτα, πρέπει να εστιάσει σε δύο τομείς: Αφενός να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, αφετέρου να καταφέρει να σταματήσει κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες.

Πόσες φορές δεν έχετε πει τη φράση «γνωρίζω τι πρέπει να κάνω, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω κάποια πράγματα»;
Διαβάστε παρακάτω επτά επιζήμιες συνήθειες που εμποδίζουν τους περισσότερους ανθρώπους να ακολουθήσουν μια δίαιτα και που αν μπορέσετε να τις διακόψετε, θα καταφέρετε να έχετε απώλεια βάρους που θα διαρκέσει.
1. Πίνετε πολύ συχνά
Για τους περισσότερους ανθρώπους η κατανάλωση αλκοόλ ακολουθεί το φαινόμενο του ντόμινο. Μετά από ένα ποτό οι αναστολές μειώνονται και η όρεξή τους αυξάνεται. Η προσθήκη θερμίδων σε ένα κοκτέιλ έχει τα ίδια αποτελέσματα με την κατανάλωση ενός παχυντικού φαγητού. Και αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει, γιατί μπορεί κανείς να κρατά ημερολόγιο για το τι τρώει, αλλά σπάνια το κάνει για τα ποτά που πίνει. Τα καλά νέα είναι πως όταν το συνειδητοποιήσει κανείς και αρχίσει να υπολογίζει τι πίνει, θα αρχίσει να χάνει και βάρος. Δοκιμάστε να απέχετε από το ποτό για ένα μήνα, ή αν αυτό δεν είναι εύκολο, απλά φροντίστε να το περιορίσετε και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.
2. Τρώτε πολλά «διαιτητικά» τρόφιμα
Τα λεγόμενα «διαιτητικά» τρόφιμα που παρουσιάζονται να περιέχουν ελάχιστες θερμίδες πολλές φορές είναι γεμάτα με ανεπιθύμητα πρόσθετα, για να έχουν γεύση, αλλά δεν περιέχουν καθόλου θρεπτικά συστατικά. Δεκάδες άνθρωποι που τα καταναλώνουν τελικά δεν ικανοποιούνται ούτε από τη γεύση τους, ούτε από το αίσθημα κορεσμού που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν με αποτέλεσμα να καταλήγουν να «τσιμπολογούν» διάφορα πράγματα, τινάζοντας τη δίαιτά τους στον αέρα. Το αποτέλεσμα είναι να παίρνουν περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν είχαν ετοιμάσει ένα υγιεινό χορταστικό γεύμα.
3. Υπερ-καταναλώνετε υγιεινές τροφές
Είναι καλό τόσο για την υγεία όσο και για τη δίαιτα να καταναλώνει κανείς μεγάλες ποσότητες οσπρίων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το παρακάνει. Οι υγιεινές τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και ενισχύουν το μεταβολισμό, αλλά ο οργανισμός πρέπει να τρέφεται με τροφές από όλες τις κατηγορίες των τροφίμων για να είναι υγιής.

4. Παραλείπετε γεύματα
Είναι σίγουρο ότι το έχετε ακούσει/διαβάσει άπειρες φορές, αλλά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε. Αν παραμένετε πολλές ώρες χωρίς φαγητό μπορεί να δημιουργήσετε δύο παρενέργειες που υπονομεύουν την απώλεια βάρους. Κατ’ αρχήν μάλλον καίτε λιγότερες θερμίδες, αφού αφήνετε τον οργανισμό σας χωρίς «καύσιμα» και εκείνος ερμηνεύει ως «πείνα» την έλλειψη φαγητού με αποτέλεσμα να γίνεται φειδωλός στο «ξόδεμα» ενέργειας. Δεύτερον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν επιτέλους φάτε, να καταναλώσετε περισσότερη τροφή από όση θα καταναλώνατε υπό κανονικές συνθήκες, με αποτέλεσμα αυτή να αποθηκευτεί ως λίπος. Με άλλα λόγια, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να τρώτε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας με μικρότερα γεύματα, παρά μία ή δύο με μεγάλα γεύματα.
5. Μετράτε θερμίδες
Παρά το γεγονός ότι η ποιότητα και το χρονοδιάγραμμα των θερμίδων που καταναλώνετε είναι κρίσιμη για την επιτυχία απώλειας βάρους, η πρακτική της καταμέτρησης θερμίδων μπορεί να αποτύχει. Μια μελέτη έδειξε πως ειδικά οι γυναίκες συνηθίζουν να μετράνε τις θερμίδες ακόμα κι αν βρίσκονται σε δίαιτα, αλλά αυτό δεν είναι σωστή προσέγγιση. Επειτα οι πληροφορίες που έχει κανείς για τις θερμίδες που διατίθενται στα συσκευασμένα τρόφιμα ή στο μενού ενός εστιατορίου δεν είναι πάντα ακριβείς. Αυτό δεν σημαίνει πως η μέτρηση των θερμίδων δεν έχει νόημα, αλλά σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται εμμονή.
6. Αποφεύγετε τα καλά λίπη
Παρά τις προσπάθειες γιατρών και διατροφολόγων να πείσουν ότι η κατανάλωση λίπους είναι καλή, αν το λίπος είναι το θεωρούμενο «καλό λίπος», οι άνθρωποι φοβούνται την ίδια τη λέξη. Η σωστή στρατηγική προσέγγιση είναι να καταναλώσετε με μέτρο τα καλά λίπη γιατί αυτά βοηθούν όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Τα καλά λίπη επίσης καθυστερούν την κένωση του στομάχου και σας κρατάνε περισσότερο χρονικό διάστημα χορτάτους. Τα λίπη που προέρχονται από φυτικές πηγές, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα καρύδια καταστέλλουν την όρεξη. Επίσης, ενισχύουν το μεταβολισμό και είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Γι’ αυτό πρέπει να περιλαμβάνετε τα καλά λίπη σε κάθε γεύμα σας.
7. Συνηθίζετε τη «συναισθηματική» διατροφή
Η συνήθεια του φαγητού πολλές φορές οφείλεται στην πλήξη, το άγχος, το θυμό ή ακόμα και την επιτυχία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος «ανταμείβει» τον εαυτό του με ένα πλούσιο γεύμα επειδή πέτυχε μια καλή επίδοση στην εργασία ή πήρε έναν καλό βαθμό στο σχολείο. Αυτή η διατροφή ονομάζεται «συναισθηματική» διατροφή και είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Δεν είναι κακό να «προσφέρετε» στον εαυτό σας μια «λιχουδιά» αν φτάσετε σε έναν διατροφικό σας στόχο, αλλά αν συνηθίζετε τη «συναισθηματική» διατροφή σε κάθε περίπτωση που αισθάνεστε θυμωμένοι, αγχωμένοι, πεσμένοι ή επιτυχημένοι, τότε δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχετε το στόχο της απώλειας βάρους σε καμία περίπτωση.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα