Κυριακή 9 Απριλίου 2017

5 πράγματα που δεν ξέρουμε για τα λαγουδάκια του Πάσχα



Τα σοκολατένια λαγουδάκια του Πάσχα είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Και μιας και μερικά φτιάχνονται από μαύρη σοκολάτα, αποτελούν ιδανική λιχουδιά για τη νηστεία.
  • Το πιο ακριβό σοκολατένιο λαγουδάκι αποτελεί δημιουργία του pastry chef Martin Chiffers. Κοστίζει 44.000 ευρώ και αποτελείται από 100% σοκολάτα Tanzanian. Τα μάτια του δεν είναι σοκολατένια αλλά διαμαντένια και φύλλα χρυσού περιβάλλουν τη βάση του.
  • Τα λαγουδάκια της φύσης είναι αξιαγάπητα μικρά ζωάκια. Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή και το περιβάλλον και είναι γρήγορα και ευκίνητα ζώα. Τρέχουν με 70 χιλιόμετρα την ώρα αλλά ποτέ σε ευθεία και μπορούν να πηδήξουν πάνω από 5 μέτρα.
  • Τα λαγουδάκια χρησιμοποιούνται συχνά ως σύμβολο γονιμότητας και πιθανόν για αυτό έχουν σχετιστεί με το Πάσχα.
  • Οι πρώτες αναφορές για το “λαγουδάκι του Πάσχα” εντοπίζονται γύρω στο 1500, ενώ το 1680 δημοσιεύτηκε στη Γερμανία η πρώτη ιστορία σύμφωνα με την οποία η Εόστρα βρήκε στο δάσος ένα πουλάκι μέσα στο χιόνι και το μεταμόρφωσε σε λαγό, ώστε να έχει γούνα και να βρίσκει πιο εύκολα τροφή. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, τη βραδιά πριν τον ερχομό της άνοιξης, το λαγουδάκι αυτό γέννησε τα αυγά του και τα άφησε σε ένα καλαθάκι ως δώρο στην Εόστρα.
  • Μια άλλη εκδοχή θέλει πάλι στη Γερμανία σύμφωνα με το έθιμο, το λαγουδάκι να αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών κατά την αρχή των εορτών του Πάσχα, όπως ο Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα. Κρατούσε αυγά και καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών.
  • Στην Αμερική, το λαγουδάκι θεωρείται πως φέρνει καλή τύχη.
Φωτό από: Penzión Pohoda Vrícko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα