Τρίτη 11 Απριλίου 2017

11 Πράγματα Όπου οι Νοητικά Πειθαρχημένοι Άνθρωποι Δεν Πιστεύουν

τρόπος σκέψης και πειθαρχία

Η νοητική πειθαρχία δεν σημαίνει ηρεμία και προσπάθεια αποφυγής μιας θύελλας. Οι άνθρωποι που είναι νοητικά πειθαρχημένοι στηρίζονται στην υπομονή και τον θετικό ρεαλισμό. Κατανοούν ότι οι καταστάσεις που εμφανίζονται κάθε φορά είναι ευκαιρίες ανάπτυξης και διόδων νέων διαδικασιών όπου προσφέρουν την δυνατότητα να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους. Διάβασε τα 15 χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.
1. Δεν πιστεύουν ότι η δυσκολία ενός στόχου είναι κάτι αρνητικό
Όσο πιο δύσκολος είναι κάποιος στόχος τόσο μεγαλύτερη πρόκληση προσφέρει ως προς την προσωπική ανάπτυξη. Δεν γίνεται να καταφέρεις σημαντικά αποτελέσματα αν πρώτα δεν εξελίξεις τις ήδη υπάρχουσες ικανότητες και γνώσεις. Αυτό οι νοητικά πειθαρχημένοι το γνωρίζουν καλά.
2. Δεν πιστεύουν ότι η αποτυχία είναι μόνιμη
Η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο συστατικό ανάπτυξης και σημαντικό δείγμα να εντοπίσουμε τα μειονεκτήματα που υπάρχουν που πιθανόν οδήγησαν σε αυτήν. Καμία αποτυχία όμως δεν είναι μόνιμη αρκεί να ξέρεις να την διαχειριστείς.
3. Δεν πιστεύουν ότι η βεβαιότητα αναπτύσσει τις ικανότητες τους
Η αβεβαιότητα δημιουργεί στασιμότητα και η στασιμότητα εντροπία. Στον δρόμο προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι απαραίτητο συνεχώς να κοιτάς το παρόν και να επαναπροσδιορίζεις διαρκώς πιθανές περιοριστικές πεποιθήσεις. Οι νοητικά πειθαρχημένοι δεν επιδιώκουν την σιγουριά γιατί γνωρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα γνωρίσουν ποτέ τις πραγματικές τους ικανότητες.
4. Δεν πιστεύουν ότι οι καταστάσεις θα πηγαίνουν συνεχώς όπως θέλουν
Τα όνειρα δεν είναι ποτέ σταθερά. Είναι εικόνες που προβάλλουν μεταβάλλονται και τροποποιούνται συνεχώς. Αυτό που θέλουμε σήμερα μπορεί αύριο να έχει ανθίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Σε μια καθημερινότητα όπου συνεχώς οι καταστάσεις δηλώνουν κατηγορηματικά την μεταβλητότητα τους, η ικανότητα προσαρμογής είναι αναπόσπαστο τμήμα θετικής εξέλιξης.
5. Δεν πιστεύουν ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται τέλεια

Η τελειότητα είναι ένα πρίσμα εξαιρετικής απόδοσης και ταυτόχρονα ένα βάθρο όπου πάνω του μπορούν να συμβούν θυσίες μη αναστρέψιμες. Οι νοητικά πειθαρχημένοι πιστεύουν πως η επιτυχία βρίσκεται ανάμεσα στην αποδοχή της πραγματικότητας και του ισορροπημένου ζυγίσματος υψηλών προσδοκιών.
6. Δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να περιμένουν συνεχώς την κατάλληλη στιγμή
Η κατάλληλη στιγμή βρίσκεται πάντα στο παρόν και οι νοητικά πειθαρχημένοι το ξέρουν καλά αυτό. Έχουν την απίστευτη συνήθεια όχι μόνο να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις αλλά να εντοπίζουν γρήγορα τι πράξεις χρειάζονται να γίνουν ώστε να αντλήσουν γνώση και εμπειρία από την προσπάθεια και όχι από το αποτέλεσμα.
7. Δεν πιστεύουν ότι οι αδυναμίες είναι λόγος απραξίας
Οι νοητικά πειθαρχημένοι έχουν αναπτύξει την ικανότητα να αντικρίζουν αντικειμενικά όχι μόνο τις αδυναμίες τους αλλά και τις δυνάμεις τους. Στην συνέχεια αφιερώνουν την συγκέντρωση τους στο να εκτοξεύσουν τις δυνάμεις αυτές ενώ ταυτόχρονα  αποδέχονται πως αδυναμίες θα υπάρχουν πάντα.
8. Δεν πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι αδύνατη
Για να επιτευχθεί μια μεγάλη αλλαγή στον υλικό κόσμο χρειάζεται πρώτα να πραγματοποιηθεί στον τρόπο σκέψης μας. Οι νοητικά πειθαρχημένοι γνωρίζουν ότι αν δεν μετατοπίσουν την συγκέντρωση τους προς αυτό που θέλουν θα έρχονται αντιμέτωποι συνεχώς με αυτά που προσπαθούν να αποφύγουν.
9. Δεν πιστεύουν στις εύκολες και γρήγορες λύσεις
Το εύκολο και γρήγορο κρύβει παγίδες και αυτό δεν το ξεχνούν ποτέ οι νοητικά πειθαρχημένοι. Αντιθέτως, πιστεύουν βαθιά πως οι μεγάλες αλλαγές και επιτυχίες απαιτούν τον Νόμο της Διαδικασίας. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε σημαντικό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να κερδίσουμε χρειάζεται πρώτα να πληρώσουμε το τίμημα και να αποδείξουμε την αξία μας, κυρίως στον εαυτό τους, και εν συνεχεία να απολαύσουμε τα οφέλη των κόπων μας.
10. Δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις
Οι νοητικά πειθαρχημένοι ξέρουν καλά να διαβάζουν τον παλμό των γεγονότων και να βλέπουν πίσω από τις κουρτίνες. Πιστεύουν πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και πως όταν οι κατάλληλοι άνθρωποι ενώνονται την κατάλληλη στιγμή συμβαίνει η εκρηκτική ανάπτυξη.
11. Δεν πιστεύουν πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες
Οι νοητικά πειθαρχημένοι πιστεύουν βαθιά πως η γραμμή που χωρίζει την τύχη και ατυχία είναι πολύ λεπτή και σχετίζεται άμεσα με την προσωπική αντίληψη του καθενός. Έχουν την βαθιά πεποίθηση πως η ατυχία χτυπά άπαντες αλλά και πως οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται μόνο μια φορά.

Χρήστος Παπανίκας
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα