Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Tα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!

walnutsromanou.jpg
Μία δίαιτα πλούσια σε καρύδια μπορεί να είναι η απάντηση για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα του σπέρματός τους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ζώα, ωστόσο έδειξε με σαφήνεια ότι τα καρύδια μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία που καταστρέφει τα σπερματικά κύτταρα.

Aυτή η μορφή της κυτταρικής βρλάβης βλάπτει τις μεμβράνες του σπέρματος, οι οποίες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα καρύδια είναι ο μοναδικός καρπός που απαρτίζεται κυρίαρχα από τέτοια λιπαρά οξέα (από τα 18 γραμμάρια λίπους που περιέχουν 1 ουγγιά, δηλαδή 28 γραμμάρια καρύδια, τα 13 γραμμάρια είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα!).

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εντόπισαν σημαντικές βελτιώσεις στην κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος ποντικών, όταν κατανάλωναν μία διατροφή, όπου το 19,6 των θερμίδων τους προερχόταν από καρύδια (ποσότητα που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 70 γραμμαρίων καρυδιών την ημέρα στους ανθρώπους), σε σχέση με τα ποντίκια που δεν κατανάλωναν τον συγκεκριμένο καρπό. Η κινητικότητα και η μορφολογία του σπέρματος είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του σπέρματος, άρα και τη γονιμότητα ενός άνδρα.


"Είναι συναρπαστικό που βρήκαμε ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, πιθανότατα μέσω της μείωσης της υπεροξείδωσης των σπερματικών κυττάρων", σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης Patricia A. Martin-DeLeon, από το Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέαρ. "Χρειάζεται περισσότερη έρευνα ωστόσο, για να εντοπίσουμε τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά των καρυδιών που ευθύνονται για αυτή τη βελτίωση", πρόσθεσε η ίδια.

Η μελέτη συμπεριέλαβε υγιή αρσενικά ποντίκια αλλά και υπογόνιμα ποντίκια, εκ των οποίων τα μισά ακολούθησαν μία διατροφή πλούσια σε καρύδια και τα υπόλοιπα όχι, για μια περίοδο 9-11 εβδομάδων. Στο τέλος του υπό μελέτη διαστήματος, τα υγιή ποντίκια εμφάνισαν σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματός τους, ενώ τα υπογόνιμα ποντίκια είχαν σημαντική βελτίωση στη μορφολογίσ του σπέρματος. Τα ποντίκια και στις δύο ομάδες, εμφάνισαν σημαντική μείωση των βλαβών που προκαλεί η υπεροξείδωση.

Η μελέτη αυτή έρχεται να υποστηρίξει τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας που έγινε σε ανθρώπους, το 2012, η οποία είχε δείξει ότι η κατανάλωση 75 γραμμαρίων καρυδιών καθημερινά, μπορεί να βελτιώσει τη ζωτικότητα του σπέρματος, την κινητικότητα και τη μορφολογία του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα