Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Όχι Fake News, αλλά F@ck the News – Όταν τα μίντια παίζουν με την νοημοσύνη μας!





Η πρώτη viral είδηση της ημέρας: Ο Τραμπ δεν έκανε χειραψία με την Μέρκελ! Και οι πολίτες -διαιρεμένοι ως συνήθως- οι μισοί να τον αποκαλούν με κάποιο όνομα του ζωικού βασιλείου, οι δε άλλοι μισοί να λένε μπράβο του!

Κι όπως λένε και στο χωριό μου στη Μακρινίτσα… this is all bullshit! Και όπως λέμε πάντα, είναι χειρότερο να λες τη μισή αλήθεια από ένα ολόκληρο ψέμα!
Τι συνέβη στην πραγματικότητα. Όλα πήγαιναν καλά, ο Τραμπ υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά, αλλά χωρίς τα γνωστά Ομπαμικά φιλιά την Μέρκελ, παρόλο που κάποιοι περίμεναν κάποιο ιδιαίτερο σόου εκ μέρους του. Έκαναν τις δηλώσεις τους, έκαναν τις πολιτικές τους από την ξεχωριστή θέση ισχύος του καθενός και μετά πέρασαν στο οβάλ γραφείο:




Στο οβάλ γραφείο, όπου ήταν μαζεμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι, ο Τραμπ δείχνει ιδιαιτέρως ευδιάθετος κάνει μάλιστα και πλακίτσες με τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας, “στείλτε καλές φωτογραφίες πίσω στη Γερμανία, παρακαλώ, βεβαιωθείτε [ότι θα είναι καλές]”.
Στη συνέχεια κάποιος δημοσιογράφος ρωτάει στα αγγλικά πως πήγε η συνάντηση και τι συζήτησαν και ο Τραμπ απαντάει πάντα ευδιάθετος, “πολύ καλά… πολλά πράγματα…” και τότε ξαφνικά η ατμόσφαιρα αλλάζει…
Πρώτα η Μέρκελ επαναλαμβάνει κάτι αντίστοιχο στα Γερμανικά και μετά κάποια υπεροπτικά δημοσιογραφικά γαϊδούρια συνεχίζουν να μιλάνε μαζί της στα Γερμανικά. Ο Τραμπ ενοχλείται από αυτό που ακούει ή που ίσως δεν καταλαβαίνει, κάνει μια αποδοκιμαστική γκριμάτσα προς τον δημοσιογράφο και εκεί τελειώνει η θερμή ατμόσφαιρα, με τον Τραμπ έκδηλα τσαντισμένο, έναν Τραμπ που ήδη έχει δείξει ότι δεν τα πάει και τόσο καλά με τους δημοσιογράφους.
Κι εκείνη τη στιγμή, που η προσοχή του Τραμπ είναι σε σύγχυση, η Μέρκελ του ζητάει να φωτογραφηθούν με χειραψία και εκείνος μοιάζει ή να μην την ακούει ή να κάνει πως δεν την ακούει, φανερά ενοχλημένος όχι όμως με την Μέρκελ, αλλά με αυτό που παίχτηκε με τον δημοσιογράφο.
Λογικό δεν είναι να εκνευριστεί, όταν ενώ όλοι μπορούν να μιλούν αγγλικά και να συνεννοούνται, κάποιοι να το παίζουν “η Γερμανία πάνω απ’ όλους”;
Αυτό το περιστατικό μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ: «Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια;» ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν της απάντησε, κοιτάζοντας ανέκφραστος προς τους φωτογράφους και τις κάμερες, αλλά και την… απαξίωσε πλήρως, χωρίς καν να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά της, ενώ η Μέρκελ, αμήχανη, έκανε μια γκριμάτσα και έγειρε στην πλάτη της πολυθρόνας. Για την γκριμάτσα του Τραμπ προς τον δημοσιογράφο που προηγήθηκε; Ούτε λόγος! Πολλά δε βίντεο κυκλοφόρησαν πετσοκομμένα με μόνο τη στιγμή της ερώτησης Μέρκελ, της μη απάντησης Τραμπ και της αμήχανης γκριμάτσας Μέρκελ και καθόλου τι είχε προηγηθεί.
Κι έτσι η τρίχα έγινε από τους δημοσιογράφους τριχιά, που στην τελική ήταν και οι υπεύθυνοι για τον εκνευρισμό του. Μετά λένε, ωστόσο, έκαναν από κοινού ανακοινώσεις και έπεσαν και οι χειραψίες.
Όλη αυτή η ιστορία, η τόσο άνευ πραγματικής ουσίας, που δεν αλλάζει απολύτως καθόλου το ποιος είναι ο Τραμπ, ποια η Μέρκελ και τι συμφέροντα εξυπηρετούν (πάντως όχι τα δικά μας) είναι ένα μιντιακό κατασκεύασμα προς διαμόρφωση λανθασμένων εντυπώσεων, που το ένα με το άλλο αναμάσησαν χωρίς καμία ντροπή, καμία ανάλυση της στιγμής, κανένα κριτικό πνεύμα. Κι αυτό δείχνει, για μια ακόμα φορά, το πόσο αναξιόπιστα είναι τα ΜΜΕ, πλήρως ομογενοποιημένα στην Χ προπαγάνδα που καλούνται κάθε τόσο να κάνουν, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα κάθε φορά. Τώρα είναι αντι-Τραμπ. Μετά κάτι μπορεί να αλλάξει και να τον υμνούν όλη μέρα!
Δείτε λοιπόν στο βίντεο ολόκληρη τη φάση και όχι τη μισή:

Η δεύτερη μεγάλη είδηση είναι -ξανά- ένας τρελός μουσουλμάνος τρομοκράτης στο Παρίσι “που ξανασκορπά τον τρόμο”. Καιρό είχαμε να ακούσουμε…
Μια «φωτογραφία ντοκουμέντο» που δείχνει τον άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ορλί το πρωί του Σαββάτου να είναι νεκρός, έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και η φωτό έκανε το γύρο των ΜΜΕ.
Στη φωτογραφία φαίνεται ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες ήταν ένας εξτρεμιστής μουσουλμάνος γνωστός στις γαλλικές αρχές, να φορά ένα μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο και να κείτεται νεκρός μετά τα πυρά που δέχθηκε από τους Γάλλους αστυνομικούς. Ωστόσο γύρω από το πτώμα του που δέχτηκε «πυρά» δεν υπάρχει σταγόνα αίματος στα κατάλευκα μάρμαρα του δαπέδου!
Νωρίτερα, όπως έχει γίνει γνωστό, είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη στο αεροδρόμιο.
Κατά άλλες πληροφορίες, ο άνδρας αυτός είχε εμπλακεί και σε ένα περιστατικό με τραυματισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στο προάστιο του Σεν Ντενί.
Βέβαια, όσο να δοθεί η υποτιθέμενη φωτογραφία ντοκουμέντο στη δημοσιότητα, συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες για το αν τελικά σκοτώθηκε ο δράστης ή συνελήφθη.
Κάτι τέτοιες ασάφειες και περίεργα ‘ντοκουμέντα’ είναι που γεννούν ερωτηματικά και είναι αυτά που συνήθως πυροδοτούν τις διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας» για στημένα τρομοκρατικά επεισόδια κάθε τόσο, που στη συνέχεια θα δικαιολογήσουν νέους στρατιωτικούς νόμους, περισσότερο περιορισμό ελευθεριών και θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας που θα αιτιολογεί την συνεχή επιβολή του Νόμου και της Τάξης.
Δουλειά ερασιτεχνική, ωστόσο ακόμα πιάνει στο ευρύ κοινό…

Και κάπως έτσι φτάνουμε και στο κόπι πάστε της είδησης των ντόπιων δημοσιογράφων από τα ξένα, χωρίς καμία έρευνα ή κριτική σκέψη, αλλά και στο fak news – κάτι παραπάνω ξέρουν οι αγγλομαθείς του ΣΥΡΙΖΑ! Κι όλο μαζί, λέγεται f@ck the news και παίξε με τον εγκέφαλο των πολιτών που σας διαβάζουν και σας ακούν.
Θλιβερή κατάντια της δημοσιογραφίας, όσο και επικίνδυνη. Και το θλιβερότερο είναι όταν βλέπεις τους όποιους σχολιασμούς των αναγνωστών που πέφτουν θύματα τους.
Κάποτε το να είσαι δημοσιογράφος ήταν λειτούργημα. Ήταν αυτός στη θέση που είναι τώρα ο υποτιθέμενος “συνωμοσιολόγος” και αποκάλυπτε στοιχεία και γεγονότα προσπαθώντας να κάνει και αποκλειστικό ρεπορτάζ. Τη σήμερον είναι ένας απλός αντιγραφέας δελτίων τύπου και ανακοινώσεων, που απλά αλλάζει δυο λέξεις κι ένα κόμμα, κι όχι πολλά πολλά, γιατί κι από συντακτικό και ορθογραφία, δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι και το δυνατό τους σημείο…
Ένα ψέμα ειπωμένο άπαξ παραμένει ψέμα, αλλά ένα ψέμα ειπωμένο χίλιες φορές γίνεται η αλήθεια
Γιόζεφ Γκέμπελς,  Γερμανός πολιτικός και Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας, που είπε χίλιες φορές ότι δεν έχει γιαγιά Εβραία…
 allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα