Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Βελτιώνοντας την συνειδητή χωρητικότητα του νου.



Η χωρητικότητα του νου μας είναι τεράστια. Η αποθήκη αυτή έχει απίστευτη χωρητικότητα. Που όμως είναι πάντα γεμάτη από ασυνείδητες πληροφορίες και κάποιες φορές ασύνδετες μεταξύ τους. Ο νους έχει την ιδιότητα να συλλέγει μέσα από τις αισθήσεις μας πληροφορίες και τις φυλακίζει μέσα του. Τις φυλακίζει και σταδιακά μας παρουσιάζει τον χαρακτήρα, τις συμπεριφορές μας, τις επιλογές μας και γενικά τον τρόπο που εμείς θα ζούμε.


Για να βελτιώσουμε αυτήν την χωρητικότητα και να την κάνουμε συνειδητή, χρειαζόμαστε τον Θεό. Να επιλέξουμε δηλαδή συνειδητά να περπατήσουμε το μονοπάτι Του. Για να ενεργοποιήσουμε μέσα μας την Θεϊκή Δύναμη και την Θεϊκή νοημοσύνη. Που δεν είναι άλλα από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα.
Αν η μέχρι τώρα χωρητικότητά μας, λειτουργούσε ως χωριστικότητα, δηλαδή μας χώριζε από το Θεϊκό μας κομμάτι, που βρίσκεται μέσα μας, από δω και στο εξής μπορούμε σταδιακά και με επιμονή, να επιλέξουμε να βάλουμε στην ζωή μας, τα δικά Του βήματα.
Πώς αρχίζω να έρχομαι σε επαφή με αυτήν την χωρητικότητα ? Μα ο πρώτος τρόπος είναι να ενεργοποιήσω μέσα μου την ευγνωμοσύνη μου. Δηλαδή να νιώθω ευχαριστώ για κάθε τι που μου συμβαίνει. Χωρίς να ορίζω τίποτε από αυτά που μου συμβαίνουν ως άσχημα ή καλά. Καθώς αυτό είναι που με οδηγεί στην χωριστικότητα. Για να γίνει αυτή η μετάβασή μας στην συνειδητή μας ένωση με τον νου και να υπάρξει μέσα του ο Θεός το πρώτο που θα εφαρμόσουμε είναι η ευγνωμοσύνη μας, για όλα. Όταν όλο αυτό γίνεται συνειδητά, τότε ο νους φωτίζεται και σταδιακά από μόνος του θα περάσει στην λύτρωση. Δηλαδή το επόμενο βήμα του θα είναι η συγνώμη και η συγχώρεση.
Όλο αυτό θα ενεργοποιήσει μέσα μας τη σωστή ενέργεια στο σώμα. Η οποία ενέργεια θα βοηθήσει το σώμα μας να έρθει σε απόλυτη αρμονία. Σε αυτά τα βήματα μας, ζητάμε την βοήθεια του Ιησού Χριστού, με την ευχή, Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με. Έτσι θα αρχίσει να βελτιώνεται η ενέργειά μας, η οποία σταδιακά θα καθαρίσει τα συναισθήματά μας.
Τα συναισθήματά μας όσο θα καθαρίζουν θα βελτιώνεται ο αέρας μας, δηλαδή ένα από τα 4 βασικά μας στοιχεία. Καθώς ο αέρας μας είναι αυτός που βγαίνει από τα πνευμόνια μας. Και αν ο αέρας μας έχει μέσα του θυμό, οργή, άγχος, στρες κλπ. Τότε όλο αυτό θα γίνει η αιτία να ζούμε δύσκολες καταστάσεις τόσο μέσα μας, αλλά και σε όλο μας το περιβάλλον.
Για να έρθουμε λοιπόν σε απόλυτη επαφή με την ενέργεια, με τον νου μας και την συνειδητή χωρητικότητά του, αρχίζουμε με την ευγνωμοσύνη, περνάμε στην συγνώμη και συγχώρεση, ζητώντας την βοήθεια Του.

Τότε αυτή η χωρητικότητα θα αρχίζει να αδειάζει και ο χώρος της θα γεμίζει από τις ευλογίες του Θεού.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα