Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η αιτία Θανάτου της Βιργινίας Λεούση και τα ''κοινά'' παυσίπονα που προκαλούν έμφραγμα!



Έπειτα από πολυήμερη μάχη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, η γνωστή αστρολόγος Βιργινία Λεούση έφυγε από τη ζωή.

Η είδηση πρώτα της ασθένειας και σήμερα του θανάτου της έκανε το γύρο των ΜΜΕ καθώς η Βιργινία Λεούση, μετά από μια 20ετή πορεία στο χώρο της Αστρολογίας, ήταν γνωστή στο Πανελλήνιο.
Ωστόσο η αιτία θανάτου θα πρέπει να προβληματίσει.
Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Βιργινία Λεούση βρισκόταν στο σπίτι της στον Πειραιά παρέα με τον σύζυγό της Μιχάλη Σεβαστό και έναν καλό φίλο τους, όταν ήπιε κοκτέιλ αναλγητικών συνδυαστικά με την αντιβίωσή της για να υποχωρήσουν το συντομότερο ο βήχας και η οργανική εξάντληση που ένιωθε από το βαρύ κρύωμα το οποίο την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα σε λίγα λεπτά ένιωσε αδιαθεσία και κατόπιν δύσπνοια. Ο λαιμός της πρήστηκε και, καθώς αδυνατούσε να αναπνεύσει, λιποθύμησε. Η έγκυρη επέμβαση του καλεσμένου της, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς της τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, αποδείχθηκε σωτήρια και η Βιργινία Λεούση έδειχνε να συνέρχεται.
Στη συνέχεια παρέμεινε στην εντατική για πληθώρα εξετάσεων καθώς είπαν ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς. Υπεβλήθη και σε μαγνητική τομογραφία, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όπως έγραφαν τα διάφορα δημοσιεύματα. Παρέμεινε πολλές μέρες στη ΜΕΘ, έκανε κι άλλη μαγνητική τομογραφία, ενώ στο πλευρό της περίμεναν να «ξυπνήσει» με αγωνία οι συγγενείς και φίλοι της. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, “το οίδημα που της παρουσιάστηκε έχει υποχωρήσει με τις κορτιζόνες και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε“.
Σήμερα η αστρολόγος έχασε αυτή τη μάχη. Όλα αυτά γίνονται σε εμάς γνωστά γιατί η Βιργινία Λεπούση ήταν επώνυμη. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέχει ευρωπαϊκή πρωτιά στη συνταγογράφηση αντιβίωσης, όπως επίσης είναι γνωστό ότι αναλγητικά μπορεί να πάρει κανείς όσα θέλει κι απ’ όπου θέλει χωρίς συνταγογράφηση, όπως επίσης είναι γνωστό ότι διώκονται με κάθε τρόπο από τα κέντρα συμφερόντων και περίεργων κινήτρων οι εναλλακτικές θεραπείες με βότανα κι άλλες φυσικές πρακτικές.

Ένα κρύωμα μετά από μπαράζ φαρμάκων απέβη μοιραίο για τη Βιργινία Λεπούση. Να υποθέσουμε ότι κανένα ρόφημα με μέλι και λεμόνι, εχινάκεια, τίλιο, σπιρουλίνα, τζίντζερ, σκόρδο κ.λ.π. – όλα αυτά που προτείνουν διάφορες εναλλακτικές θεραπείες δεν απέβησαν ποτέ μοιραία, οι οποίες πάνω απ’ όλα συνιστούν και υπομονή όσο να κάνει τον κύκλο η αρρώστια, φύλαξη, καλή διατροφή πλούσια σε δημητριακά & κεφίρ και πολύ ξεκούραση.
Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως η επιλογή και η ευθύνη του καθενός για ποια μέθοδο θέλει να ακολουθήσει όταν κρυώνει ή γριπιάζεται…
Ο Θεός να συγχωρέσει την μάντισσα και αστρολόγο των επωνύμων που σήμερα υμνούν όλα τα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το βιογραφικό της σπούδασε στην Αμερική- New York- Salem Boston.


Το Σάλεμ που έγινε γνωστό για τις “δίκες των μαγισσών του Σάλεμ”, μια σειρά ακροάσεων και διώξεων ατόμων που κατηγορούνταν για την πρακτική μαύρης μαγείας και τη “σύναψη συνεργασίας με τον σατανά”, στην αποικιακή Μασαχουσέτη, από τον Φεβρουάριο του 1692 μέχρι και τον Μάιο του 1693.



Ποια “κοινά” παυσίπονα μπορεί να προκαλέσουν έμφραγμα


Μετά το δημοσίευμα μας για τη Βιργινία Λεούση και το κοκτέιλ αναλγητικών και αντιβιοτικών που προκάλεσαν τον θάνατο της, το ΑΠΕ-ΜΠΕ κυκλοφόρησε το κάτωθι άρθρο. Τυχαίο; Μμμ…

Oρισμένα κοινά αναλγητικά, που θεωρούνται αβλαβή από το ευρύ κοινό, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται με πολλή προσοχή και να μην πωλούνται οπουδήποτε αλλού εκτός από φαρμακεία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.
Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) είναι ανάμεσα στα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα παγκοσμίως. Ορισμένα από αυτά διατίθενται χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ μερικές φορές είναι διαθέσιμα σε άλλους χώρους πλην φαρμακείων, όπως από τα σούπερ-μάρκετ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολογίας Γκούναρ Γίσλασον του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Heart Journal – Cardiovascular Pharmacotherapy της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 29.000 ασθενείς, που έπαθαν καρδιακή ανακοπή στη διάρκεια μιας δεκαετίας.
Από αυτούς, οι 3.376 είχαν κάνει θεραπεία με φάρμακα ΜΣΑΦ έως 30 μέρες πριν την ανακοπή. Tα ibuprofen και diclofenac ήtαν τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα φάρμακα (51% και 22% του συνόλου).
Η χρήση οποιουδήποτε ΜΣΑΦ σχετιζόταν με αυξημένο κατά 31% κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Ο αυξημένος κίνδυνος ήταν 50% και 31% για τα ibuprofen και diclofenac αντίστοιχα. Δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος για μερικά φάρμακα (naproxen, celecoxib, rofecocib).
«Τα ευρήματα συνιστούν μια ισχυρή υπενθύμιση ότι τα ΜΣΑΦ δεν είναι αβλαβή», δήλωσε ο Γίσλασον. «Τα φάρμακα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με επιφύλαξη και μόνο για βάσιμο λόγο. Θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγονται από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο ή πολλούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου», πρόσθεσε.
Τα ΜΣΑΦ επιδρούν ποικιλοτρόπως στο καρδιαγγειακό σύστημα, πράγμα που μπορεί να εξηγήσει τη σχέση τους με την καρδιακή ανακοπή. Μεταξύ άλλων, επηρεάζουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, την πρόκληση θρόμβωσης, στένωσης των αρτηριών, αύξησης της αρτηριακής πίεσης κ.α.
Οι ερευνητές τόνισαν ότι τα ΜΣΑΦ «δεν πρέπει να πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ ή στα βενζινάδικα, όπου δεν παρέχεται καμία επαγγελματική συμβουλή για τη χρήση τους. Τα μη συνταγογραφούμενα ΜΣΑΦ πρέπει να διατίθενται μόνο μέσω φαρμακείων, σε περιορισμένες ποσότητες και σε χαμηλές δόσεις».
«Μην παίρνετε πάνω από 1.200 μιλιγκράμ ibuprofen τη μέρα. Το naproxen είναι πιθανώς το ασφαλέστερο ΜΣΑΦ και μπορούμε να παίρνουμε έως 500 μιλιγκράμ ημερησίως. Το diclofenac είναι το ΜΣΑΦ με τους περισσότερους κινδύνους και πρέπει να αποφεύγεται από ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και από τον γενικό πληθυσμό. Υπάρχουν ασφαλέστερα φάρμακα διαθέσιμα, με παρόμοια αναλγητική δράση, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται το diclofenac», δήλωσε ο Γκίσλασον.
«Είναι λάθος το μήνυμα που σήμερα μεταδίδεται στο κοινό σχετικά με τα ΜΣΑΦ. Εάν μπορείτε να τα αγοράσετε σε κάποιο βολικό κατάστημα, πιθανώς να νομίζετε ότι ‘πρέπει  να είναι ασφαλή για μένα’. Η μελέτη μας όμως παρέχει πρόσθετα στοιχεία για τις αρνητικές καρδιαγγειακές επιπτώσεις των ΜΣΑΦ και επιβεβαιώνει ότι αυτές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και τα εν λόγω φάρμακα, να λαμβάνονται μόνο μετά από συνεννόηση με γιατρό», πρόσθεσε ο Δανός καθηγητής καρδιολογίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα