Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

«Η αληθινή φαντασία δεν είναι φαντασιώδης ονειροπόληση. Είναι φωτιά από τον ουρανό» - Ernest Holmes
«Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν αρχικά και για κάποιο διάστημα ένα όνειρο. Η βελανιδιά κοιμάται μέσα σε ένα βελανίδι. Το πουλί κοιμάται μέσα στο αυγό. Και μέσα στο υψηλότερο όραμα της ψυχής, ένας άγγελος που ξυπνά σκιρτάει. Τα όνειρα είναι οι σπόροι της πραγματικότητας….»
James Allen
Μία από τις τεράστιες ανισορροπιες στη ζωή είναι η διαφορά μεταξύ της καθημερινής ύπαρξης σας, με τις ρουτίνες και τις συνήθειες, και το όνειρο που έχετε βαθιά μέσα σας για κάποιο εξαιρετικά ικανοποιητικό τρόπο ζωής. Στο παραπάνω απόσπασμα, ο James Allen εξηγεί ποιητικά ότι το όνειρο είναι η μαγική περιοχή από την οποία προκύπτει η νεοσύστατη ζωή. Θαμμένη μέσα σας είναι μια απεριόριστη ικανότητα για δημιουργία, αυτό που ο Allen αποκαλεί ένας άγγελος που ξυπνάει ανυπομονώντας να φυτέψει τα δενδρύλλια που θα εκπληρώσουν τα όνειρά και το πεπρωμένο σας. Μια κατάλληλη πρόσκληση και υπενθύμιση ότι θα πρέπει να φροντίζεται το όνειρο που είναι μέσα σας αν το να ζείτε μια ισορροπημένη ζωή είναι σημαντικό.
Πώς η Ανισορροπία Αυτή Εκδηλώνεται στη Ζωή σας
Αυτή η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των ονείρων και των συνηθειών μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Δεν είναι απαραίτητο να αποκαλύπτεται στα εμφανή συμπτώματα της καούρας, της κατάθλιψης, της ασθένεια ή του άγχους - πιο συχνά είναι σαν αίσθηση ενός ανεπιθύμητου συντρόφου που περπατά στο πλευρό σας, ψιθυρίζοντας σας συνεχώς ότι αγνοείτε κάτι. Υπάρχει κάποιο συχνά-αδιευκρίνιστο κομμάτι της εμπειρίας σας που νιώθετε ότι είναι μέρος του είναι σας. Ίσως να φαίνεται άυλο, αλλά μπορείτε να νιώσετε την λαχτάρα να είστε αυτό για το οποίο προορίζεστε να είστε. Αισθάνεστε ότι υπάρχει ένα υψηλότερο σχέδιο. Ο τρόπος της ζωής σας και ο λόγος που ζείτε είναι εκτός ισορροπίας. Μέχρι να δώσετε την προσοχή σας, αυτός ο ακαθόριστος επισκέπτης θα συνεχίσει να σας σπρώχνει για να επανακτήσετε την ισορροπία σας.
Όταν τα ακαθόριστα αυτά συμπτώματα έρχονται στην επιφάνεια, είναι κρίσιμο να διερευνείτε το είδος της ενέργειας που δίνετε και δημιουργείτε ισορροπία – ή, στην περίπτωση αυτή, ανισορροπία. Το έντονο άγχος επιβαρύνει αρνητικά τον λόγο της ύπαρξης σας, αλλά είστε ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία της ζωής σας. Εδώ θα βρείτε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε μια ισορροπημένη ζωή, αρχίζοντας με την αναγνώριση των τρόπων με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Η Νοητική Ενέργεια που Κάνει την Πραγματοποίηση των Ονείρων σας Αδύνατη

Η επιθυμία σας να υπάρχετε και να ζείτε από το μεγαλείο αποτελεί πτυχή της πνευματικής ενέργειας σας. Για να δημιουργήσετε ισορροπία σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια των σκέψεων σας για να εναρμονιστείτε με ό, τι επιθυμείτε. Η νοητική ενέργεια σας ελκύει αυτό που σκέφτεστε. Σκέψεις που τιμούν την απογοήτευση θα προσελκύσουν απογοήτευση. Όταν λέτε ή πιστεύετε οτιδήποτε μοιάζει με «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα», «Η ζωή μου έχει ξεφύγει από τον έλεγχο» και «Είμαι παγιδευμένος», αυτό είναι αυτό που θα προσελκύσετε - δηλαδή, αντίσταση στις υψηλότερες επιθυμίες σας! Κάθε σκέψη απογοήτευσης που κάνετε είναι σαν να αγοράζετε εισιτήριο για περισσότερη απογοήτευση. Κάθε σκέψη που συμφωνεί ότι έχετε κολλήσει ζητά από το Σύμπαν να σας στείλει ακόμη περισσότερη από αυτή την κόλλα για να σας κρατήσει κολλημένο.
Το μόνο πιο σημαντικό εργαλείο για να είστε σε ισορροπία είναι να γνωρίζετε ότι εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την ανισορροπία ανάμεσα σε αυτό που ονειρεύεστε ότι η ζωή σας είναι γραφτό να είναι, και τις καθημερινές συνήθειες που στραγγίζουν τη ζωή από αυτό το όνειρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ευθυγράμμιση με την νοητική ενέργεια σας και να ζητήσετε από το Σύμπαν να στείλει ευκαιρίες για να διορθώσετε αυτή την ανισορροπία. Όταν το κάνετε αυτό, ανακαλύπτετε ότι ενώ ο κόσμος της πραγματικότητας έχει τα όριά του, ο κόσμος της φαντασίας σας είναι χωρίς όρια. Από αυτή την χωρίς περιορισμούς φαντασία έρχεται το δενδρύλλιο μιας πραγματικότητας που ζητάει απεγνωσμένα να αποκατασταθεί σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον.
Αποκαθιστώντας την Ισορροπία
Στόχος της αρχής αυτής είναι να δημιουργήσει ισορροπία μεταξύ των ονείρων και των συνηθειών. Ο λιγότερο πολύπλοκος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αναγνωρίσετε τα σημάδια των συνηθισμένων τρόπων της ύπαρξης σας, και στη συνέχεια να μάθετε να φέρνετε τον τρόπο που σκέφτεστε σε ισορροπία με τα όνειρά σας. Έτσι, ποια είναι τα όνειρά σας; Τι είναι αυτό που ζει μέσα σας και το οποίο ποτέ δεν σας έχει εγκαταλείψει; Ποιο είναι αυτό το εσωτερικό νυχτερινό φως που συνεχίζει να λάμπει, ακόμα κι αν είναι μόνο μια αχτίδα, στις σκέψεις και τα όνειρά σας; Όποιο και αν είναι, όσο παράλογο και αν φαίνεται στους άλλους, αν θέλετε να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ των ονείρων σας και των συνηθειών σας, θα πρέπει να κάνετε μια αλλαγή στην ενέργεια που συνεισφέρετε στα όνειρά σας. Αν είστε εκτός ισορροπίας, είναι κυρίως επειδή έχετε ενεργειακά επιτρέψει στις συνήθειες σας να καθορίζουν τη ζωή σας. Οι συνήθειες αυτές, καθώς και οι συνέπειές τους, είναι αποτέλεσμα της ενέργειας που τους έχετε δώσει.
Στα πρώτα στάδια της διαδικασίας της εξισορρόπισης, επικεντρωθείτε σε αυτή την επίγνωση: Παίρνετε αυτό το οποίο σκέφτεστε, είτε το θέλετε είτε όχι. Δεσμευτείτε να σκέφτεστε αυτό που θέλετε, και όχι πόσο αδύνατο ή δύσκολο αυτό το όνειρο μπορεί να φαίνεται. Δώστε τα προσωπικά σας όνειρα μια θέση στην κλίμακα ισορροπίας, έτσι ώστε εσείς να μπορείτε να τα δείτε στη φαντασία σας και αυτά να μπορέσουν να απορροφήσουν την ενέργεια που τους αξίζει. Οι σκέψεις είναι νοητική ενέργεια. Είναι το νόμισμα που έχετε για να προσελκύσετε αυτό που θέλετε. Πρέπει να μάθετε να σταματάτε να ξοδεύετε το νόμισμα αυτό σε σκέψεις που δεν θέλετε, ακόμα κι αν μπορεί να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να συνεχίσετε τη συνήθη συμπεριφορά σας. Το σώμα σας θα μπορούσε να συνεχίσει, για λίγο, να μένει εκεί όπου έχουν εκπαιδευτεί να είναι, αλλά εν τω μεταξύ, οι σκέψεις ευθυγραμμίζονται με τα όνειρά σας. Η αξιόλογη συγγραφέας του 19ου αιώνα Louisa Μay Alcott εκφράζει αυτήν την ιδέα με ένα ενθαρρυντικό και γεμάτο έμπνευση τρόπο:
«Πολύ μακριά μέσα στο φως του ήλιου είναι οι πιο υψηλές εμπνεύσεις μου. Μπορεί να μην τις φτάσω, αλλά μπορώ να τις αναζητήσω και να δω την ομορφιά, να πιστέψω σε αυτές και να προσπαθήσω να ακολουθήσω εκεί που οδηγούν…»
- Dr Wayne W. Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα