Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

“Στεγνώνουν” την Αφρική από νερό – Μεγάλη ανθρωπιστική κρίση

Όλη αυτή η χειραγώγηση του καιρού παγκόσμια, το τεχνητό ανακάτεμα των βόριων εναέριων μαζών με εκείνες έχει επιφέρει μια συνεχή παρατεταμένη ξηρασία σε κάποιες χώρες τις Αφρικής.

Λογικό είναι, όταν “φεύγουν” εναέριες μάζες από την Αφρική προς τον ευρωπαϊκό νότο μεταφέροντας τόνους επικίνδυνης σκόνης, να κλέβεται μαζί και η υγρασία της. Το αποτέλεσμα, κάποιες χώρες να έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από βροχές και εκατομμύρια άνθρωποι να κινδυνεύουν από την πείνα.
Ο αναθεματισμένος ΟΗΕ που δεν έχει λύσει ούτε ένα πρόβλημα στα χρόνια ύπαρξης του παρά μόνο καταγράφει και επισημαίνει, τώρα και πάλι ζητάει χρήματα.
Εκατομμύρια Αιθίοπες που έχουν πληγεί από την ξηρασία χρειάζονται άμεσα τροφή, νερό και έκτακτη ιατρική βοήθεια. Όμως, δεν μπορούν να τα λάβουν εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση θα επιδεινωθεί, αν δεν σημειωθούν, όπως προβλέπεται, βροχοπτώσεις την άνοιξη.
Περίπου 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στην Αιθιοπία, η οποία έχει πληγεί από μια σειρά περιόδων ξηρασίας.
«Οι ανάγκες που συνδέονται με την εκτυλισσόμενη κατάσταση ξεπερνούν τους πόρους που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

«Κάθε ημέρα χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια αυξάνονται τα ανθρώπινα δεινά, παρατείνεται η περίοδος ανάκαμψης για τους πληγέντες, προστίθεται αυξανόμενη πίεση στα συστήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης και τελικά οι παρεμβάσεις γίνονται πιο ακριβές», επισημαίνεται σε ανακοίνωση. Είναι τρεις φορές πιο φθηνό να λάβουν θεραπεία παιδιά που είναι μέτρια υποσιτισμένα από αυτά που είναι σοβαρά υποσιτισμένα, τονίζει ο ΟΗΕ.
Τον Ιανουάριο έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας στην Αιθιοπία.
Σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις χώρες στο Κέρας της Αφρικής χρειάζονται βοήθεια εξαιτίας της ξηρασίας, περιλαμβανομένων 2,7 εκατομμυρίων στην Κένυα, 2,9 εκατομμυρίων στη Σομαλία και 1,6 εκατομμυρίων στην Ουγκάντα, σύμφωνα με το Ocha. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στην περιοχή καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξουν βροχοπτώσεις στη διάρκεια της άνοιξης.
Στο μεταξύ το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Σομαλίας Χάσαν Άλι Χάιρε ανακοίνωσε ότι περίπου 110 άνθρωποι στο νότιο τμήμα της χώρας πέθαναν σε διάστημα 48 ωρών εξαιτίας του υποσιτισμού.
Η Σομαλία κηρύχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου σε κατάσταση «εθνικής καταστροφής» εξαιτίας της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει τη χώρα και απειλεί περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους. Μαζί με την Υεμένη (την οποία οι Αμερικάνοι έχουν ταράξει στον πόλεμο) και τη Νιγηρία, είναι μία από τις τρεις χώρες παγκοσμίως που βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, ο οποίος έχει κηρυχθεί επισήμως ήδη στο Νότιο Σουδάν, όπου πλήττει 100.000 ανθρώπους.
Όπως βλέπετε, το πρόγραμμα μείωσης πληθυσμού καλά κρατεί και το κλίμα είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα. Τι κι αν απαγορεύτηκε η οπλοποίηση καιρού την δεκαετία ’70 από τον ΟΗΕ. Τώρα γίνεται με άλλη τεχνολογία, σιωπηλή και αόρατη, κι άντε να το αποδείξεις. Κατά καιρούς ακούς κάποιες φωνίτσες από τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, ή τον υπ. Περιβάλλοντος Ινδίας, ή τον Τούρκο δήμαρχο ότι η Δύση επεμβαίνει στο κλίμα, αλλά αυτές είναι ακόμα ελάχιστες και μοιάζουν “γραφικές”.
Κλασικά: Μόλις κάποιος πει την αλήθεια, τρελό τον ανεβάζουν, τρελό τον κατεβάζουν. Ωστόσο… από αυτόν, λέει ο λαός, την μαθαίνεις…
Θέλει, λοιπόν, ο ΟΗΕ λεφτά; Ε ας τα πάρει από την παγκόσμια ελίτ που τα μαζεύει σαν τον Σκρουτζ στους εξωτικούς παραδείσους!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα