Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από το πώς βιώνεις το παρόν


Η ζωή μπορεί να είναι μια εξαιρετικά θετική και δημιουργική εμπειρία που σε γεμίζει απόλυτα, που είναι γεμάτη δράση και εκπληκτικές δυνατότητες. Αν και πολλοί την αντιμετωπίζουν σαν μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι.
Δεν πρέπει να αναβάλλουμε διαρκώς για ένα αύριο που ποτέ δεν έρχεται και να γυρνάμε αγχωμένοι εδώ και εκεί προσπαθώντας "να τα φέρουμε βόλτα". Είναι μεγάλος πειρασμός να συνηθίσεις να αναβάλλεις συνεχώς τη ζωή σου για αργότερα. Μπορείς εύκολα να πιστέψεις, όπως και τόσοι άλλοι άνθρωποι, ότι η ζωή θα γίνει καλύτερη και πιο πλήρης κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, αν κατρακυλήσεις σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης, θα καταλάβεις ότι έχεις κάνει ένα τραγικό λάθος.
Όταν έρθει το αύριο δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ακολουθία παροντικών στιγμών που πρέπει να ζήσεις. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι η ζωή στο παρόν χρειάζεται εξάσκηση και δεν είναι κατ' ανάγκην εύκολη υπόθεση. Αν δε δεσμευτείς αποφασιστικά να κάνεις αυτή την εξάσκηση, οι στιγμές του μέλλοντός σου θα είναι τόσο άδειες όσο και του παρόντος σου - θα είσαι ανίκανος να τις απολαύσεις. Οι συνήθειές σου χρειάζονται επεξεργασία, και η σκέψη σου εξάσκηση όπως κάθε άλλη σημαντική ικανότητα. Εξασκήσου σαν να εξαρτάται από αυτό η ποιότητα της ζωής σου - και πράγματι έτσι είναι.
Να θυμάσαι ότι από τη στιγμή που θα κατανοήσεις ότι εσύ είσαι ο δημιουργός των σκέψεών σου, θα έχεις τον έλεγχό τους. Αν σου έρχονται αρνητικές ή αγχώδεις σκέψεις, μην τους δίνεις σημασία - αν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, κάντο. Κανένα άτομο που έμαθε να ζει στο παρόν δεν νιώθει πως η ζωή του καταρρέει και ότι γίνεται ανεύθυνο. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Όταν πάψεις να ανησυχείς και αρχίσεις να ζεις, θα εκπλαγείς με το πόσο ομαλά ρέει η ζωή σου. Θα μπορείς να αντιμετωπίζεις όλα τα προβλήματα και η ζωή δεν θα σου φαίνεται πλέον δύσκολη, αλλά ένα υπέροχο όνειρο.
Μη σπαταλάς ούτε μια πολύτιμη στιγμή απασχολώντας το μυαλό σου με ένα οδυνηρό παρελθόν ή ένα επίφοβο μέλλον. Όταν εμφανίζονται τέτοιες σκέψεις να έχεις υπόψη σου ότι είναι απλώς σκέψεις και δεν χρειάζεται να τις φοβάσαι. Όπως και να χει, να διδάσκεσαι από το παρελθόν σου και μετά να το αφήνεις να απομακρύνεται. Να θυμάσαι ότι το μέλλον θα είναι ικανοποιητικό αν το ζεις μία μία στιγμή.
*Από το βιβλίο "Μην το σκέφτεσαι... Ζήσε!", Ρίτσαρντ Κάρλσον, Εκδ. Καστανιώτη


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Measure
Measure

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα