Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εποχή Όργουελ: Τεχνολογία βιομετρικής ταυτοποίησης στα αεροδρόμια της Αυστραλίας



Το «1984» του Όργουελ δεν είναι απλά ένα βιβλίο. Είναι μια προειδοποίηση και η ‘φανταστική’ εποχή του είναι ήδη γεγονός.

Ένα σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης σκοπεύει να εισαγάγει η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε ορισμένα αεροδρόμιά της, με στόχο να αυτοματοποιηθεί περαιτέρω η διαδικασία ελέγχου. Ωστόσο, ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ζητήματα που πιθανόν προκύψουν σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των δεδομένων.
Το σύστημα – από το οποίο θα υποβάλλεται σε έλεγχο το 90% των επιβατών χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση- δεν πρόκειται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τα σημερινά συστήματα ελέγχου των συνόρων, υποστηρίζουν άλλοι αναλυτές.
Το υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων της Αυστραλίας, επιδιώκει να βρει μια εταιρεία η οποία θα αναπτύξει μια «αυτοματοποιημένη λύση» επεξεργασίας των δεδομένων.
Σκοπός είναι να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος έλεγχος των επιβατών, χρησιμοποιώντας τη βιομετρική ταυτοποίηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη δηλώσεις της ειδικής σε θέματα ασφάλειας, Δρ. Κάτινα Μάικλ, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του αεροδρομίου.
«Κύρια ανησυχία μου είναι η κλοπή, δεν πιστεύω το παραμύθι ότι τα δεδομένα μας θα είναι ασφαλή. Νομίζω ότι έχουμε πλέον πέσει σε μια κατάσταση αδιαφορίας. Α! Υπήρξε και άλλη παραβίαση δεδομένων. Α! χάκερς παραβίασαν κάποιο σύστημα και έκλεψαν τα δεδομένα», δήλωσε η ίδια.
«Η επόμενη φάση θα είναι… ωχ… μου έκλεψαν τα ηλεκτρονικά αρχεία της περίθαλψης μου ή ωχ…μου έκλεψαν τα βιομετρικά μου στοιχεία!»
Όπως αναφέρει η Guardian επικαλούμενη σχετικά έγγραφα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιδιώκει να αντικαταστήσει την κάρτα εισερχόμενου στη χώρα επιβάτη, να εξαλείψει την ανάγκη για τον φυσικό έλεγχο των εισιτηρίων στα σύνορα και να επιτρέψει σε ορισμένους επιβάτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ανέπαφη τεχνολογία, η οποία θα εξαφανίσει την ανάγκη για έλεγχο των διαβατηρίων.
Η τεχνολογία θα δοκιμαστεί αρχικά στο αεροδρόμιο Καμπέρα και αργότερα αναμένεται να υιοθετηθεί και σε 9 ακόμα αεροδρόμια της Αυστραλίας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα