Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

*Ονειροπόλα η Πανσέληνος του Μαρτίου.. με την οποία κλείνει ένας Κύκλος*


Ότι Τελειώνει, στην συνέχεια Λυτρώνει !!.


Είναι γεγονός αγαπημένοι μου αναγνώστες, πως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να φύγει από την ζωή μας κάτι που δεν έχει προοπτική, ή που ζημιώνει η βασανιστική στασιμότητα του .. θα φύγει. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους κανόνες του Σύμπαντος. Η απώλεια σε κάποιες περιπτώσεις πληγώνει, ωστόσο στην συνέχεια πάντα Λυτρώνει !!.

Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου “ζητάμε την ανακούφιση μας μετά τον πόνο”, γι’ αυτό όσο θα πλησιάζει η Εβδομάδα Των Παθών Του, έχω προγραμματίσει να ακολουθήσουν μια σειρά από άρθρα μου, μέσα απ΄ τα οποία θα διαπιστώσετε ότι εξετάζω την εξέλιξη μας στηριζόμενη σε ακλόνητα στοιχεία. Ακόμη και οι ερμηνείες των προβλέψεων μου, θα έχουν διαφορετική προσέγγιση.
Σκοπός μου δεν είναι να σας δημιουργήσω στενάχωρα συναισθήματα ξεδιπλώνονται τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης μας (όπως έχουν καταγραφεί από την ιστορία), .. αλλά να σας αποδείξω ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε ως άνθρωποι, είναι να πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Επομένως βάσει αυτής της λογικής, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω εάν δεν αναγνωρίσουμε τα προσωπικά παρελθοντικά λάθη μας. Και όχι βέβαια για να διογκώσουμε τα ενοχικά συναισθήματα μας, αλλά ούτε για να δημιουργήσουμε άλλοθι για τον εαυτό μας. Αλλά για να κατανοήσουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες μας και να τις αποδεχτούμε ως “εμπειρικά κεφάλαια” μας για το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουμε νέα λάθη στο μέλλον, αλλά κάθε επόμενο θα έχει λιγότερες φθορές.
Ο παράγοντας τύχη, υπήρχε και θα υπάρχει πάντα στην ζωή μας, αρκεί να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι ο Δημιουργός μας, δεν έπλασε τίποτα στην τύχη. Για όλα υπάρχει κάποιος λόγος. Συνεπώς, όταν “μας χτυπάει την πόρτα η τύχη” θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τον λόγο, ώστε να πράξουμε και αναλόγως.

Δεν είναι τυχαίο που τα πάντα στο Σύμπαν έχουν σφαιρικό σχήμα και περιστρέφονται, τόσο γύρω από τον εαυτό τους, όσο και γύρω από άλλα ουράνια σώματα. Δεν είναι τυχαίο που τοποθετούμε την μέτρηση του χρόνου σε κύκλο (την ώρα – τους μήνες). Όπως δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, πράγμα που σημαίνει ότι κλείνει με τους Ιχθείς.
Επίσης δεν είναι τυχαίο που η Εαρινή Ισημερία θεωρείται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του τέλους και της νέας αρχής. Και άλλο τόσο δεν είναι τυχαίο που κατά την ίδια εποχή (εαρινή ισημερία) στο παρελθόν, Ο Χριστός προετοίμαζε τους μαθητές Του, γνωρίζοντας ότι βιώνει τις τελευταίες μέρες Του επί της γής. Γνώριζε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, που το Τέλος Του θα άνοιγε τον δρόμο για μια Νέα Αρχή. Γνώριζε ότι η Ανάσταση προϋποθέτει Θάνατο !!.

Και τέλος, δεν είναι τυχαίο που η πρώτη Πανσέληνος μετά την Εαρινή Ισημερία χαρακτηρίζεται ως Ματωμένη Πανσέληνος, επειδή συμβολίζει το βράδυ της προδοσίας Του. Μάλιστα είναι γνωστό ότι το Άγιο Πάσχα είναι κινητή εορτή, διότι η ημερομηνία του εορτασμού του καθορίζεται σύμφωνα με την ημερομηνία που θα λάβει χώρα η Ματωμένη Πανσέληνος.
Στο σημείο αυτό όμως βάζω μια άνω τελεία, καθώς θα επανέλθω με τα παραπάνω σύντομα. Και συνεχίζω εστιάζοντας στην Ονειροπόλα Πανσέληνο του Μαρτίου.

"Διαβάστε περισσότερα"...  


Η Ονειροπόλα Πανσέληνος στον Άξονα Ιχθύων – Παρθένου, θα λάβει χώρα την νύχτα μεταξύ 12 και 13 Μαρτίου, η οποία κυριολεκτικά και μεταφορικά, μας φέρνει την Άνοιξη, καθώς στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε την Εαρινή Ισημερία.
Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση (κλείσιμο) του Κύκλου που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο.
Επομένως, ο Κύκλος κλείνει με τους Ιχθείς και ανοίγει με τον Κριό. Αυτό σημαίνει ότι και εγώ ολοκληρώνω τον κύκλο των προβλέψεων μου (όπως θα δείτε παρακάτω), ώστε να σας προετοιμάσω για τους Ανοιξιάτικους μήνες.

Στην ουσία, δεν αλλάζει τίποτα απ’ όσα αναφέρω στις ετήσιες προβλέψεις μου όπως και στις μηνιαίες σχετικά με τον Μάρτιο μήνα. Οι Συμπαντικές λειτουργίες που δημιουργούν το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στον Ζωδιακό Κύκλο, δεν αλλάζουν από μέρα – σε μέρα όπως τα καιρικά φαινόμενα. Το κάθε νέο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων εξελίξεων. Υπάρχει δηλαδή μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάζουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό που ήδη συνέβη (σε κάθε περίπτωση και πάντα), καθώς αναπόφευκτα θα συμβάλει – θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Επομένως, κρατάμε τα παρελθοντικά Φαινόμενα ως οδηγό μας, και προσθέτουμε σε αυτά τις αναμενόμενες επιρροές:

Αρχίζοντας από τον προηγούμενο Απρίλιο του 2016, σας προετοίμαζα για όλους τους επόμενους μήνες.  Μάλιστα μέσα στο Φθινόπωρο του 2016 έλαβαν χώρα κάποια αξιοσημείωτα Συμπαντικά γεγονότα, των οποίων οι θετικές επιρροές μας ακολουθούν και στην πορεία μας στο 2017 !!.
Σημαντικότερο όλων το γεγονός ότι ο Δίας απ’ την θέση του στον Ζυγό, έως τα μέσα του Οκτωβρίου 2017, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές – να αναρριχηθούμε κοινωνικά – να οργανωθούμε για τους νέους μας στόχους – να συμβάλουμε ατομικά και ομαδικά για την έξοδο μας από την κρίση, και ακόμη περισσότερα, στα οποία θα επανέλθω εκ νέου. Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα θα είναι, «ο καθένας θα θερίσει ότι έχει σπείρει» !!.  

Ο Δεκέμβριος παρουσιάζει πάντα κάποιες ιδιαιτερότητες, πιθανόν διότι ο αστεροειδής η Ψυχή (το μεγάλο φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων), τροφοδοτεί με πολλές ευαισθησίες την μητέρα του Σελήνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κατανόηση μας, η συμπόνια μας.. όμως και το όποιο τυχών ενοχικό αίσθημα. Έτσι μαζί με την Σελήνη του Δεκεμβρίου Σελήνη γεννήθηκαν νέες ελπίδες – νέες ευκαιρίες – νέες εναλλακτικές για όλους. Η δε Πανσέληνος του Δεκεμβρίου  ανέλαβε να μας αποδείξει σε βάθος χρόνου πως «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους».

Ο Ιανουάριος του 2017 ήταν ο μήνας που δεν ευνοούσε βιαστικές αποφάσεις. Ήταν ο μήνας της περισυλλογής, ενδοσκόπησης και μελέτης. Αλλά επειδή επηρεαστήκαμε όλοι μας από τον χαρακτήρα του Αιγόκερου, είχαμε την τάση να σκεφτόμαστε άμεσες λύσεις, που να συνδυάζουν «το τερπνό μετά του ωφελίμου» !!.
Συνεπώς, σοφό ήταν να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας παρασύρει, παρότι η Πανσέληνος στις 12 Ιανουαρίου μας έδωσε την αίσθηση πως πρέπει να βιαστούμε για κάτι, ενώ όσο κι αν το θέλαμε, ήταν σαν να τρέχουμε επάνω σε κυλιόμενο διάδρομο. Γενικότερα υπήρχε στα πάντα μια γερή δόση ανυπομονησίας, καθώς ο χρόνος “είχε τραβήξει το φρένο”, και η αναμονή φάνταζε ως κατάσταση δραματική !!
Οπότε όλα τα παραπάνω, εξηγούν τον λόγο που η Πανσέληνος του Ιανουαρίου χαρακτηρίστηκε ως Δραματική !! 

Φεβρουάριος 2017.. ο μήνας των ερωτευμένων, στον οποίο όμως προέβλεψα ότι θα υπάρξουν αρκετά “ξεκαθαρίσματα” λόγω της παρασκιώδους Έκλειψης της Σελήνης. Γι’ αυτό άλλωστε η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε ως Παρασκηνιακή. 
Αυτό σήμαινε ότι η Πανσέληνος Φεβρουαρίου μας δημιούργησε την εντύπωση πως «κάτι υποβόσκει στο παρασκήνιο», το οποίο έως την προαναφερόμενη Ματωμένη Πανσέληνο.. σίγουρα θα αποκαλυφθεί. Και καθώς ήταν ο μήνας του «Μασκαρά».. είδαμε και θα δούμε να πέφτουν οι μάσκες !!. 

Μεταξύ 26 – 27 Φεβρουαρίου γεννήθηκε η τελευταία Σελήνη πριν την Εαρινή Ισημερία.. η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί (Πανσέληνος όπως προαναφέρω) στις 12 με 13 Μαρτίου.. και χαρακτηρίζεται ως «Ονειροπόλα» !!.
Καθώς όμως με την γέννηση της η Ονειροπόλα Σελήνη αποχαιρέτισε τον Φεβρουάριο μήνα.. αλλάζει η διάθεση μας αισθητά έως και τέλη Μαρτίου. Βρισκόμαστε στον μήνα των Ιχθύων, των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό είναι η ονειροπόληση, όπως και η νοσταλγία της παιδικής αθωότητας. 

Συγκεκριμένα, είναι σαν να συμβιβαζόμαστε με την στασιμότητα του χρόνου, αποβάλλοντας έτσι τις αγωνίες μας για πράγματα τα οποία θέλουν τον χρόνο τους έως να δούμε το αποτέλεσμα. Παράλληλα καταλαγιάζουν οι φοβίες μας, και για όσα μας απογοητεύανε, νιώθουμε πιο προετοιμασμένοι για να χειριστούμε τις τυχών δυσάρεστες εξελίξεις.
Νιώθουμε κουρασμένοι απ’ την σκληρή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε θαυμάσια παρέα ακόμη και στην μοναξιά.. αρκεί να ζωντανεύει τα όνειρα μας μια γαλήνια μελωδία !!.  

Και στο σημείο αυτό επανέρχομαι στον πρόλογο του σημερινού μου κειμένου. «Πολύ πιθανόν λοιπόν, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για να φύγει από την ζωή μας κάτι που δεν έχει προοπτική ή που ζημιώνει η βασανιστική στασιμότητα του». Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους κανόνες του Σύμπαντος. Η απώλεια σε κάποιες περιπτώσεις πληγώνει, ωστόσο στην συνέχεια πάντα Λυτρώνει» !!.

Συνεπώς, καθώς το Σύμπαν φροντίζει, ώστε την κάθε δύσκολη φάση της ζωής μας να την αντιμετωπίζουμε με όσο λιγότερη θλίψη, ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.. ο χαρακτήρας του Αστερισμού των Ιχθύων επηρεάζει το κλίμα του Μαρτίου (όπως προαναφέρω), το οποίο μας θέλει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή του σήμερα, και μας επιτρέπει να μας ταξιδεύει η ελπίδα !!.
Η δε Αύρα την Ονειροπόλας Σελήνης, σε συνδυασμό με τις “δονήσεις” που προηγήθηκαν, θα συμβάλει στην προετοιμασία μας για την Αναγέννηση. Για έναν νέο Κύκλο, όπου μπορούμε «να ξαναδούμε τα ζητούμενα μας απ’ την αρχή» !!. Θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο μου.  

Πρόσθετες συμβουλές μου:

_ Ιχθείς.  Σας συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή, διότι πέραν όλων των άλλων, στο έτος 2017 θα σας επηρεάζει η ετήσια κάρτα του Αστρολογικού Ταρό, που για εσάς είναι ο «Ονειροπόλος». Δηλαδή, θέλει προσοχή να μην χαθείτε στο όνειρο, και σας αποσπάσει απ’ τους στόχους σας η ανεμελιά. Οπότε η συμβουλή μου είναι, «κάντε τα όνειρα σας χρήμα – και το χρήμα το μαξιλάρι σας για τα όνειρα σας» !!.
_ Καρκίνοι & Σκορπιοί. Το στοιχείο σας είναι το νερό, αλλά μπορείτε να επιβιώσετε και έξω αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε λόγους να σας τρομάζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Εξετάστε τις εναλλακτικές με περισσότερη προθυμία, και προχωρήστε σε δοκιμές, δίχως να απομακρυνθείτε από τα “γνώριμα ύδατα” !!. 

_Ταύροι, Παρθένοι & Αιγόκεροι. Είναι φυσικό να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν τα πόδια σας πατάνε γερά επάνω στο έδαφος. Με τα πόδια όμως, δεν μπορείς να πάς πολύ μακριά. Για να ταξιδεύεις σε μακρινούς τόπους, θα πρέπει να εμπιστευτείς κάποιο μεταφορικό μέσον. Η επιλογή, δική σας !!

_Κριοί. Έως τέλη Μαρτίου είναι φυσιολογικό να νιώθετε αδύναμοι. Συμβαίνει διότι ο Αστερισμός των Ιχθύων “υγραίνει το τοπίο σας” και σβήνει η φλόγα του πάθους σας. Και δίχως να νιώθετε να φουντώνει το πάθος μέσα σας, χάνετε το νόημα της ζωής. Τίποτα δεν έχει χαθεί, ευκαιρία να εξετάσετε τα όνειρα σας με γνώμονα την λογική !!.
_Λέοντες & Τοξότες. Είναι η εποχή που φοβάστε πως, όταν όλα εξελίσσονται ομαλά και οι επιθυμίες σας καλύπτονται αβίαστα, τότε «παραείναι όλα καλά για να είναι αληθινά». Αποβάλλετε τους φόβους σας και χαρείτε την στιγμή. Κι αν πράγματι κάτι δεν είναι όπως φαίνεται, θα το δείτε πριν προλάβει να σας ξεγελάσει !!.

_Υδροχόοι. Συνεχίζετε να νιώθετε μουδιασμένοι. Σαν να συνέρχεστε μετά από μία νάρκωση, και η πρώτη σας αντίδραση είναι να ενδιαφερθείτε να μάθετε μέρα και ώρα. Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να εξετάσετε αρκετά πράγματα με διαφορετικά πλέον κριτήρια.. έστω και μεταχρονολογημένα !!.  
_Δίδυμοι & Ζυγοί. Ανήκετε και οι δύο στα διπλά Ζώδια. Αυτό σας βοηθάει στο, «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό –  να πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Ωστόσο, επειδή αυτό μπορεί να γίνει μόνο μεταφορικά, μην σας πιάνει πανικός εάν δεν μετακινηθεί το βουνό. Σοφό είναι να περιμένετε, διότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί ο Μωάμεθ να πάει !!.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα