Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Γιατί αξίζει να διακοσμήσετε το σπίτι σας με χρώμα

Η ζωή σε μια πόλη μπορεί να είναι ταραχώδης, η οποία είναι ο λόγος που το σπίτι μας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ένα καταφύγιο που μας προσφέρει ανακούφιση από τις απαιτήσεις της καθημερινής μας ζωής.
Το χρώμα έχει τη δύναμη να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος των επίπλων, καθώς και το σχήμα και το μέγεθος του ίδιου του δωματίου. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδιασμού, που μπορεί να προσφέρει συναισθήματα όπως ηρεμία, χαρά, άνεση ή ακόμη και δραματικότητα. Τα χρώματα βαφής που θα επιλέξετε, καθώς και το χρώμα των επίπλων και αξεσουάρ, όλα δημιουργούν μια διάθεση.
Η διακόσμηση του σπιτιού συχνά θεωρείται ως θέμα αισθητικής ό,τι φαίνεται απλά ελκυστική. Αλλά οι υποστηρικτές της ψυχολογίας χρώματος πιστεύουν ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στη συναισθηματική ευεξία σας και στην οικογένειά σας. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τα χρώματα με σύνεση, όταν πρόκειται για την διακόσμηση.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις τάσεις, γιατί οι θα έρχονται και  θα παρέρχονται. Οι άνθρωποι πρέπει να επιλέγουν χρώματα που αντανακλούν τις προτιμήσεις τους και την προσωπικότητά τους. Το κόλπο είναι να συνδυάσετε τα χρώματα που σας αρέσουν με έναν ευχάριστο τρόπο.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα την αξία των χρωμάτων σε τοίχους αλλά και στην διακόσμηση:
Κίτρινο, συμβολίζει τη χαρά της ηλιοφάνειας και επιφέρει την ευτυχία. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κουζίνες, τραπεζαρίες και μπάνια, όπου είναι αναζωογονητικό. Στις αίθουσες, οι είσοδοι σε μικρούς χώρους,  το κίτρινο δημιουργεί την αίσθηση της φιλοξενίας. Σε μεγάλες ποσότητες, αυτό το χρώμα τείνει να δημιουργήσει αισθήματα απογοήτευσης και θυμού γι’ αυτό αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε προσθέστε μικρές πινελιές.
Μπλε, λένε πως μειώνει την πίεση του αίματος την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό. Γι' αυτό θεωρείται ηρεμιστικό, χαλαρωτικό και γαλήνιο χρώμα, και συνιστάται για υπνοδωμάτια και μπάνια. Ανάλογα με τον τόνο που χρησιμοποιείτε, προσδίδει και διαφορετικά συναισθήματα, δηλ. το σκούρο προκαλεί θλίψη ενώ οι ανοιχτές αποχρώσεις του θεωρούνται χαλαρωτικές.

Πράσινο, θεωρείται το πιο ξεκούραστο χρώμα για το μάτι. Συνδυάζοντας την αναζωογονητική ποιότητα του μπλε και το κέφι του κίτρινου, το πράσινο είναι κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι. Έχει μια κατευναστική επίδραση όταν χρησιμοποιείται ως κύριο χρώμα για τη διακόσμηση. Θεωρείται ότι ανακουφίζει την πίεση, βοηθώντας τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, επίσης ότι βοηθάει με τη γονιμότητα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα.
Μοβ, σε πιο σκοτεινές αποχρώσεις (μελιτζάνα, για παράδειγμα), είναι πλούσιο, δραματικό και εκλεπτυσμένο. Είναι που συνδέεται με την πολυτέλεια και τη δημιουργικότητα ως πρωτεύον ή δευτερεύον χρώμα, δίνει ένα βάθος. Τα πιο ανοιχτά όπως η λεβάντα και λιλά, ξεκουράζουν και είναι προτιμότερο για υπνοδωμάτια.
Πορτοκαλί, προκαλεί ενθουσιασμό είναι ένα ενεργητικό χρώμα. Αν και δεν είναι μια καλή ιδέα για ένα σαλόνι ή για υπνοδωμάτια, αυτό το χρώμα είναι καλή ιδέα για ένα δωμάτιο άσκησης, θα αναδείξει όλα τα συναισθήματα που χρειάζεστε και απελευθερώνετε κατά τη φυσική σας κατάσταση. Σε αρχαίους πολιτισμούς, το πορτοκαλί πιστεύεται ότι θεραπεύει τους πνεύμονες και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας.
Ουδέτερα (μαύρο, γκρι, λευκό και καφέ), όλα τα ουδέτερα χρώματα πέφτουν μέσα και έξω από τη μόδα, αλλά η αρετή τους έγκειται στην ευελιξία τους. Προσθέστε χρώμα για να ζωντανέψουν τα πράγματα, αφαιρέστε για να ηρεμήσουν. Μαύρο είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις. Πράγματι, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε δωμάτιο χρειάζεται μια πινελιά μαύρου προς τη γείωση του συνδυασμού χρωμάτων και να δώσει βάθος.
Μετά από αυτήν την ανάλυση όπως αντιλαμβάνεστε, είναι σημαντικό να διακοσμήσετε το σπίτι σας με χρώμα και να δώσετε το δικό σας στίγμα. Γι 'αυτό μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε χρώματα της αρεσκείας σας αλλά με προσοχή και καθοδήγηση.
Με τη σωστή εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα και να προσφέρετε μια ζεστασιά. Διότι το χρώμα δεν είναι απλά χρώμα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα