Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εαρινή Ισημερία 2017: Φυτέψτε τους σπόρους των ονείρων σας




Η Εαρινή Ισημερία 2017 πλησιάζει! Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την μέρα που σηματοδοτεί την Άνοιξη.

Ισημερία, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι το φαινόμενο που υποδηλώνει ότι η διάρκεια της νύχτας, είναι ακριβώς ίδια με τη διάρκεια της ημέρας. Συμβαίνει δύο φορές – δύο ημέρες το χρόνο: μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο.

Η ισημερία που συμβαίνει την άνοιξη ονομάζεται εαρινή (εαρινή ισημερία), είναι στις 21 ή 22 Μαρτίου κάθε χρόνο ενώ η φθινοπωρινή (φθινοπωρινή ισημερία), είναι στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου. Το 2017 η Εαρινή Ισημερία θα λάβει χώρα στις 06:30 της 20ης Μαρτίου για την Ελλάδα.

Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

Εαρινή ισημερία ονομάζεται στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας και σηματοδοτεί ως εκ της ονομασίας της την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους.

Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό καλείται φθινοπωρινή. Στη συνέχεια, η νύχτα μεγαλώνει και η ημέρα μικραίνει, ώσπου η νύχτα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Το φαινόμενο της ισημερίας παρουσιάζεται σε όλους τους πλανήτες κάθε ηλιακού συστήματος οι οποίοι παρουσιάζουν κλίση του άξονα περιστροφής ως προς το επίπεδο περιφοράς.

Το ξέρατε ότι…


Η εαρινή ισημερία αποτελεί την αφετηρία του ισχύοντος Περσικού ή Ιρανικού ημερολογίου και συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.

Η επομένη της εαρινής ισημερίας είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου και Πρωτοχρονιά για τους Ινδούς.

Η εαρινή ισημερία είναι η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα, τόσο για τους Ιουδαίους, όσο και για τους Χριστιανούς.

Η εαρινή ισημερία είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές στο καλεντάρι των νεοπαγανιστών, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης.

Αυτός είναι ο λόγος που κατά τη διάρκεια της Εαρινής Ισημερία ομάδες από όλο τον κόσμο γιορτάζουν με διάφορες μορφές. Η Εαρινή ισημερία θεωρείται η κατάλληλη μέρα για να φυτέψουμε τους σπόρους των ονείρων μας.

Διαλογισμός για την Εαρινή ισημερία

Γράψτε σε ένα χαρτί τα όνειρά σας και κρατήστε το μπροστά σας
Κάντε τη συνηθισμένη σας τεχνική χαλάρωσης ή τεχνική διαλογισμού και όταν θα είστε αρκετά ήρεμοι, πείτε
Ετούτη τη μέρα που το φως και το σκοτάδι είναι είναι ίσοδύναμα
Η μέρα και η νύχτα μοιράζονται τον ίδιο χρόνο
που η ζωή ανοίγει έναν νέο κύκλο, η φύση ανθίζει,
οι παλιές ενέργειες αποσύρονται,
επιθυμώ να ανανεωθώ, να αναζωογονηθώ, να επαναγεννηθώ
να υλοποιήσω όλα όσα ονειρεύομαι…
Και σε αυτό το σημείο φέρτε στο νου σας όλα όσα θέλετε να επιτύχετε

Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της 20ης Μαρτίου

Καλή σας Εαρινή Ισημερία


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα