Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΓΗΙΝΟΙ-ΕΣΩΓΗΙΝΟΙ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΗΙΝΟΙ-ΕΣΩΓΗΙΝΟΙ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
Προβληματισμοί….
Πιθανόν μια εξωγήινη νοημοσύνη ίσως να είναι ορθολογική και να έχει μια ιδέα των κινδύνων και των ωφελειών… που θα αντιμετωπίσει.
Η εκστρατεία για άλλους Πλανήτες θα είναι για έρευνα ή για επιβίωση και μετεγκατάσταση σε καινούριο πλανήτη;
Θα ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για τον κάθε εξωγήινο πολιτισμό που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια οποιαδήποτε επίθεση και να επιτεθεί στο σπίτι (έδρα) της Γαίας.
Εάν κάποιοι εξωγήινοι μας είχαν ανακαλύψει και ήταν του χεριού τους… θα μας είχαν ήδη καταλάβει κανονικά και θα μας έλεγχαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Γιατί να το βασανίζουν το πράμα… δεν υπάρχει λόγος.
Αλλά γιατί να θέλει να μεταφερθεί κάποιος ή κάποιοι εξωγήινοι κόσμοι εδώ στη Γαία… θα πρέπει να είναι χημικά στην ίδια συχνότητα με εμάς και να μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς να κινδυνεύουν.
Επίσης πόσοι θα είναι αυτοί… δηλαδή χιλιάδες.
Δηλαδή… εμείς εάν στείλουμε διαστημόπλοια σε άλλους Πλανήτες… πόσους θα στείλουμε… εκτός εάν μπορούμε και βρούμε τον τρόπο κι έχουμε και τα μέσα… αλλά προχωρώντας στο άγνωστο υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να εξαφανιστούμε ή να χαθούμε.
Σίγουρα η συλλογή πληροφοριών… σχετικά με ένα άλλο πολιτισμό σε διαστρικές αποστάσεις ήταν και θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη αβεβαιότητα.
Ακριβώς λόγω της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, που διαρκεί πολλά χρόνια για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (πληροφορίες) και να ταξιδεύει τις τεράστιες διαστρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα πλανητικά μας συστήματα.
Έτσι οι όποιες πληροφορίες που θα συλλέγονται είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστούν από τη στιγμή που ο πολιτισμός της επίθεσης… φτάνει στο πολιτισμό-στόχο.
Αν δηλαδή… ο Γαλαξίας μας περιέχει εκατομμύριο τυχαία κατανεμημένους εξωγήινους πολιτισμούς… τότε η μέση ελάχιστη απόσταση που χωρίζει τον ένα πολιτισμό… από την άλλον είναι περίπου ~ 200 έτη φωτός.
Αυτό όμως δημιουργεί μια καθυστέρηση στην νοημοσύνη… τουλάχιστον 400 έτη… επειδή ακριβώς παίρνει 200 έτη για να λάβει τα όποια σήματα από τον πολιτισμό στόχο… και να φθάσει στον πολιτισμό επίθεσης και άλλα 200 χρόνια ή περισσότερο για που θα ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός (…που δεν νομίζω αυτά είναι προβλήματα του ανθρωπίνου πολιτισμού)… οι όποιοι εξωγήινοι για να διανύσουν τις αχανείς εκτάσεις του διαστήματος… στον πολιτισμό-στόχο.
Αυτή η τεράστια χρονική καθυστέρηση μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τον πολιτισμό στόχο… ώστε να αναπτύξουν κάποιες ικανότητες άμυνας και επίσης επιτρέπει ο πολιτισμός στόχος… να δημιουργήσει νέες επαφές με άλλους πολιτισμούς.
Η άνοδος του ανθρώπινου πολιτισμού… είναι μόνο ένα πολύ πρόσφατο φαινόμενο στην ιστορία της Γαίας.
Δεδομένου να σκεφτούμε ότι ο Γαλαξίας μας είναι δισεκατομμυρίων ετών και εξετάζοντας το πόσο ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει προχωρήσει μόλις τον τελευταίο αιώνα και μόνο έχει κάμει κάποια πρόοδο, ίσως και ο κάθε εξωγήινος πολιτισμός είναι πολύ απίθανο να είναι στο ίδιο επίπεδο τεχνολογίας… όπως του ανθρώπινου πολιτισμού.
Έτσι υποθέτοντας μια εκθετική αύξηση της τεχνολογίας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν πολιτισμό που είναι ένα δισεκατομμύριο ή ακόμη ένα εκατομμύριο ή ακόμα και χίλια χρόνια πιο μπροστά.
Ένας τέτοιος πολιτισμός που είναι τεχνολογικά πολύ μπροστά από εμάς… θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα σημάδια ενός άλλου πολιτισμού, όπου θα συμπεράνουμε… ότι πράγματι θα μας έχουν βρει ήδη κάποιοι άλλοι. Έτσι οι όποιες εξωγήινες διάνοιες που είναι πολύ πιο μπροστά του ανθρώπινου πολιτισμού… μπορεί κάλλιστα να είναι εντελώς ακατανόητες… προς εμάς.
Αλλά ακόμη κι αν η απειλή μιας επίθεσης από εξωγήινους πολιτισμούς φαίνεται παράλογη και πολύ απίθανη… ο όποιος σχεδιασμός και η λειτουργία ενός διαστρικού διαστημικού σκάφους… μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως απειλή… από έναν άλλο εξωγήινο πολιτισμό.
Έτσι εάν ένα πλανητικό σύστημα μπορεί να είναι το «σπίτι» ενός πολιτισμού και εξακολουθούν να εμφανίζονται ακατοίκητα, διότι πολύ απλά ο πολιτισμός αυτός… ίσως να θέλει επιλέξει ώστε να παραμείνει μη ανιχνεύσιμος.
Ένα διαστρικό διαστημόπλοιο από τη Γαία μπορεί τυχαία να συντριβή σε έναν από τους πλανήτες του πολιτισμού αυτού και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Φυσικά αυτό δεν είναι δύσκολο να συμβεί… και να φανταστεί κανείς διότι ένα 100 τόνων διαστρικό διαστημόπλοιο ταξιδεύει με μόλις 10% τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός και μπορεί να απελευθερώσει ενέργεια όσο ολόκληρο το πυρηνικό οπλοστάσιο της ανθρωπότητας.
Ένα τέτοιο περιστατικό… μπορεί να προκαλέσει έναν εξωγήινο πολιτισμό να χτυπήσει… πίσω τη Γαία… για να αποτραπούν οι περαιτέρω «επιθέσεις».
Ως εκ τούτου λοιπόν… η οποιαδήποτε αποστολή… η οποία περιλαμβάνει την αποστολή ενός διαστρικού διαστημικού σκάφους… για να μπορέσει να εξερευνήσει ένα άλλο πλανητικό σύστημα… θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το πλανητικό σύστημα είναι βασικά ακατοίκητο ή ότι το διαστημικό σκάφος δεν θα δημιουργεί κανένα μεγάλο κίνδυνο για έναν εξωγήινο πολιτισμό… που μπορεί να υπάρχει στο πλανητικό σύστημα.
Το ζήτημα είναι πως εμείς μπορούμε σήμερα να ξεχωρίσουμε ποια είναι εσωγήινα σκάφη ή εξωγήινα και ποια είναι τα σκάφη παραγωγής των γήινων;
Αυτό το μάθημα δεν διδάσκεται εύκολα και ειδικά στον ανθρώπινο πολιτισμό… αφού τον λαό τον έχουν χεσμένο… κανονικά.
Όταν οι ίδιοι οι γήινοι θέλουν να έχουν υποταχτικούς και να χειραγωγούν τη μάζα και να την εκμεταλλεύονται… τι να λέμε τώρα για τους εξωγήινους… εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.
Σε αυτόν Πλανήτη δυστυχώς δεν είμαστε ΕΝΑ… η κάθε χώρα το δικό της και το συμφέρον της και η κάθε εθνότητα αυτοβακαλίζεται… συν το παραμύθιασμα που τρώμε τόσα χρόνια… και το σανό πάει σύννεφο.
Ένα μικρό μέρος του κόσμου αντιλαμβάνεται ή προσπαθεί να ερευνήσει και να αποκωδικοποιήσει το τι συμβαίνει σήμερα στη Γαία γενικότερα… διότι οι πληροφορίες είναι πολλές και διασπαρμένες… συν το ότι υπάρχει και παραπληροφόρηση… και πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός… ώστε να αντιληφθείς το τι παίζεται κάθε φορά.
Το ψέμα πάει σύννεφο… και μην πάτε μακριά… όταν ο διπλανός μας… για το παραμικρό προσπαθεί να μας κοροιδέψει…. για οποιοδήποτε σκοπό… φανταστείτε τι συμφέρονται και τι ψέμα πέφτει στις κυβερνήσεις… οπότε οφείλουμε εκ του αποτελέσματος και συνήθως καταϊδρωμένοι… να καταλάβουμε τις παγίδες που μας έστησαν.
Κι άντε κάποιοι …. εδώ μέσα πιάνουν αρκετά πράγματα… διότι ερευνούν στο βαθμό που μπορούν και προσπαθούνε να αξιολογήσουν τα όποια στοιχεία… και να φανταστούν και κάποια… οπότε πολύ εύκολα… όταν δεν έχεις πλήρη εικόνα και στοιχεία… να υπερβαίνεις μερικές φορές και την πραγματικότητα… και να τα φουσκώνεις τα πράγματα… και ίσως να τα διογκώνεις… αφού στο τέλος τρελαίνεσαι… με αυτά που καταλαβαίνεις ή νομίζεις ότι καταλαβαίνεις… και κάποιοι ίσως να γίνονται εξ ανάγκης συνομωσιολόγοι… εκτός βέβαια αυτών που αρέσκονται σε τέτοιου είδους εικασίες.
Το θέμα δυστυχώς δεν λύνεται και τόσο εύκολα… και πρέπει να παρακολουθείς χρόνια κι από κοντά… και να έχεις πληροφορίες και γνώσεις… ώστε να αξιολογείς σωστά τα δεδομένα… για να βγάζεις κάποιο ώριμο συμπέρασμα… πίσω από τυχόν βιωματικές εμπειρίες.
Οι κυρίαρχοι σήμερα είναι αυτοί που έχουν το χρήμα, τις γνώσεις και ειδικά τις τεχνολογικές εκείνες… για να επικρατήσουν επί της Γαίας… αλλά μπαίνει όμως το ερώτημα…. φτάνει μόνον αυτό;
Ή τελικά υπάρχουν κι άλλα πράγματα… που χρειάζονται… και δεν τα έχουν;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα