Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τι κρύβεται στην Αμφίπολη – Ο Λεφαντζής έδειξε στον Καραμανλή τις «ειδικές κρύπτες» – Αποκάλυψη ΣΟΚ!

Τι κρύβεται στην Αμφίπολη – Ο Λεφαντζής έδειξε στον Καραμανλή τις «ειδικές κρύπτες» – Αποκάλυψη ΣΟΚ!

Την επανεκκίνηση των ανασκαφών στην Αμφίπολη και την έναρξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περιοχή σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ανασκαφή του Τύμβου Καστά λίγες μόλις ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του αρχιτέκτονα-αναστηλωτή Μιχάλη Λεφαντζή στο 30ο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ψευδότοιχοι κάτω από τις σφίγγες, «ειδικές «κρύπτες», πίσω από τους οποίους ίσως υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, όπως γράφει ο Γιώργος Ροδάκογλου στο ThousandNews.
Ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Αμφίπολης Κώστα Μελίτου, του βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Καραμανλή και της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πέπης Μάλαμα έδειξε στον πρώην πρωθυπουργό τα σημεία των ψευδότοιχων ενώ χτύπησε με το χέρι του, προκειμένου να ακουσθεί ο υπόκωφος ήχος τους, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη όλων.

Παράλληλα ο Μιχάλης Λεφαντζής παρουσίασε εικόνες από τα σκαναρίσματα του καθηγητή Γεωλογίας Γρηγόρη Τσόκα με το περιεχόμενο τους, όπως αυτό αποτυπώνεται.
Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στον Τύμβο Καστά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και παρέμεινε μέσα στο ταφικό μνημείο πενήντα λεπτά.
Η ξενάγηση έγινε υπό τύπου ερωτοαπαντήσεων και αφορούσαν ολόκληρη την ιστορία της ανασκαφής από την έναρξη της έως σήμερα.
Ο Κώστας Καραμανλής έδειχνε ενημερωμένος για τις αρχαιολογικές έρευνες και εξέφρασε την άποψή του, ότι πρέπει να συνεχιστούν άμεσα.
Ένα ευχάριστο στίγμα κατά την ξενάγηση του πρώην πρωθυπουργού έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας αναφορά στην έναρξη του INTERREG και τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στην Αμφίπολη.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι το μελλοντικό αναπτυξιακό πλάνο του περιλαμβάνει και τη μεταφορά του λέοντος της Αμφίπολης στην κορυφή του τύμβου.
Η επίσκεψη Καραμανλή σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το πολιτικό του γραφείο, προγραμματίστηκε μετά από αίτημα του ιδίου.
Με επιστολή που εστάλη προ ημερών προς την Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη ζητήθηκε να ενημερωθεί ειδικά από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό.
Κατά την αποχώρηση του ο κύριος Καραμανλής δεν προέβη σε καμία δήλωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται κατά τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα από το πολιτικό του γραφείο μια ανακοίνωση υποστήριξης των ανασκαφών της Αμφίπολης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα